Ziv sam

Oteo me posao evo vec nekoliko mjeseci ali obecavam povratak u narednih sedam dana.

Ako nista napisati cu koliko je moguce u narednih par mjeseci a onda cemo se pozdraviti dragi moji prijatelji.

ponor
U meni je duboko ukorijenjen rat i ja sam kao osoba proizvod rata i ratnog iskustva. U ratu sam naucio da razdvajam dobro i zlo i da volim dobre ljude. Ovaj blogger je moja druga kuca. U njoj se osjecam komforno i prijatno sa svojim prijateljima vlasnicima blogova i citaocima. U ovoj kuci pisem o svom definirajucem iskustvo i to dijelim sa vama.

856 komentara

  1. specijalac
    zar vec govoris o rastanku!?
    Hajde ba mozes ti nama koju napisati i o drugim temama,mada moram reci da ti je blog prva liga samo nastavi.
    Imas dosta kvaliteta i umijeca za knjigu ili nesto slicno…
    Samo naprijed

  2. Hvala Bogu da si ziv !!!
    Nadam se da ces ipak nastaviti pisanje jer imas sta da kazes !:)
    Ako odlucis suprotno ,uvazavam i cijenim tvoju odluku !:(
    Ipak jos jednom kazem iskreno ,mozda je bolje da razmislis jos jednom i sa nama OSTANES !
    Svako dobro tebi i tvojima !

  3. Covjek nam je sve rekao, samo da se izvucemo iz nasih ljustura i naivnosti!!!!

    Koga će progoniti velikosrpske kršćanske milicije

    Vrijedilo bi preporučiti bošnjačkoj ulemi da se ugleda na albansku organiziranost, a nadasve solidarnost i požrtvovanost. Bošnjački su prvaci od gotovine napravili veresiju, a albanski su prvaci od veresije stekli gotovinu.

    Piše: Fatmir Alispahić

    Niko od srbijanskih zvaničnika nije reagirao na izjavu predsjednika Pokreta veterana Srbije Željka Vasiljevića da se širom Srbije organiziraju dobrovoljci koji će u slučaju proglašenja nezavisnosti Kosova krenuti na Kosovo da ga “brane”, tj. da ga otimaju od albanskih civila. To ukazuje da srbijanska država i dalje, kao i 90-tih godina, čini jedinstven organizam sa paravojnim formacijama, koje su paravojne samo u slučaju snošenja odgovornosti, a zapravo su dio jedinstvene državne strukture, koja u različitim praksama ima različite forme.

    Tako je bilo i sa kukavicama/ubicama iz jedinice “Škorpioni”, koja je djelovala kao dio MUP-a Srbije, a koja je kad se postavilo pitanje državne odgovornosti najednom postala samostalna ili paravojna.

    Islamofobičnost trenutka

    Formacija koja sebe naziva “Dobrovoljačka Garda svetog cara Lazara” umrežava dobrovoljce širom Srbije, koji će već 5. maja u Kruševcu biti postrojeni kao dokaz da u Srbiji ima snaga spremnih da se suprotstave kosovskom suverenitetu. …A zapravo, međunarodnoj zajednici koja odlučuje hoće li Kosovo biti suvereno. Naime, toga dana će ispred Crkve Lazarice u Kruševcu pojaviti i, kako veli Željko Vasiljević – “prva četa kršćanske milicije u uniformama, sastavljena od iskusnih ratnih veterana iz tridesetak gradova Srbije”. Biće to tek djelić od najavljenih 5.000 dobrovoljaca koliko ih ima ta cara Lazara svetog garda dobrovoljačka.

    Prethodno treba uočiti da je taj Željko Vasiljević državni zastupnik, ispred SPS-a, tako da se ne radi o nekom slobodnom strijelcu, već o osobi koja se ima smatrati dijelom zakonodavnog srbijanskog aparata. Drugo, posebno nam se čini znakovitim to uvođenje termina “kršćanska milicija”, što dosad nije bio slučaj ni sa jednom jedinicom iz spektra velikosrpskih (para)vojnih formacija. Izgleda da “kršćanska milicija” cara Lazara, u slučaju udara na albanske civile, računa na islamofobičnost trenutka i na podršku koju od zapadnih demokratija već godinama dobijaju svekolike ubice muslimana, na svim merdijanima. Termin “kršćanska milicija” bi trebao označavati kršćansku posvećenost a time i krivičnu nedodirljivost ove Lazarove garde, koja bi mogla i zločine činiti u ime kršćanstva, a za dobrobit svjetske borbe protiv islamske opasnosti koja, kao u Iraku ili Afrganistanu, vreba od muslimanskih civila, straca, žena i djece. Tim nadijevanjem prefiksa “kršćanski”, velikosrpske kukavice nastoje svojim zločinima u startu nadjenuti misionarski karakter, jer je to sad u modi, kao što je 30-tih godina prošlog stoljeća u Evropi bilo moderno mrziti, ponižavati a na koncu i ubijati Jevreje.

    Jer, svesrpsko vojno iskustvo nema drugog karaktera osim kukavičkog. Srbi rat ne razumijevaju kao etičku i moralnu kategoriju, kao slobodarsku ambiciju, za njih je rat isključivi prostor iživljavanja nad nemoćnim. Srbi ratuju samo kad kolju, siluju, pale, kad zapravo namiruju svoje transhistorijske račune, za onih pet stoljeća u kojima ih je preoblikovao i konačno oblikovao turski otac (asker-babo), koji je od tog nekada slavenskog naroda napravio neku čudnu kopiladsku mješavinu, tu “nečistu krv” koja se u lutaličkom traganju za svojim identitetom uzaludno obrušava na balkanske muslimane, čije je potomstvo čisto, čvrsto i uzvišeno. Zato se Srbi i danas, kad je riječ o Kosovu, spremaju za klanje albanskih civila, a ne za ratovanje. Jedini im problem u cijeloj priči može predstavljati činjenica da Albanci nisu isto što i Bošnjaci iz 90-tih godina, pa je pretpostaviti da bi ih Albanci svojski naprašili.

    A da se radi o genocidnoj namjeri dokazuje i izjava Željka Vasiljevića u pogledu prisustva mirovnih snaga na Kosovu. On kaže: “Vjerujemo da se oni ne bi uplitali, jer imamo iskustva i znamo kako se ponašaju mirovne snage.” Jedino konkretno iskustvo sa mirovnim snagama velikosrpski su zločinci imali u Srebrenici. Jer, kada su 1999. napali albanske civile, na Kosovu nije bilo mirovnjaka. Niti ih je, u ovakvom kontekstu, bilo igdje drugo. Time se Vasiljevićeva izjava može čitati i kao jedan od mnogobrojnih primjera nehotičnog priznavanja odgovornosti Srbije za genocid u Srebrenici. Na žalost, u bošnjačkom političkom (?) narodu i dalje ne postoje kapaciteti koji bi mogli prihvatiti analitički izazov stvarnosti, te ovakve stvari sakupljati, arhivirati i operacionalizirati. Zato nam se događa da srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Drašković upravo ima drskosti da našu državu naruži zbog pominjanja Srbije u kontekstu genocida u Srebrenici. Dotle smo uznapredovali da više nećemo smjeti ni istinu govoriti. A zašto? Zato što se za istinu nismo borili, i što smo naivno mislili da se istina podrazumijeva.

    Dokle Drina teče

    No, zanimljivo je zaustaviti se još na tren na izjavi Željka Vasiljevića oko (ne)uplitanja mirovnih snaga. Budući da smo ustanovili kako se velikosrpsko iskustvo sa neuplitanjem mirovnjaka tiče isključivo Srebrenice, to znači “kršćanska milicija cara Lazara” računa da bi na Kosovu bili dozvoljeni masovni zločini nad Albancima, poglavito muslimanima. Još jedan podatak nas upućuje na genocidnu ambiciju. Vasiljević tvrdi da “u svojim redovima imaju nekoliko penzionisanih generala i pukovnika koji im razrađuju vojnu strukturu i operativne planove”. Dakle, kakve bi konkretne planove mogla imati ta “kršćanska milicija”? Recimo, proglasi se nezavisnost Kosova. I? Krene “kršćanska milicija” da brani Kosovo. A od koga? Da ga oslobađa. Opet, od koga? Od Albanaca, jakako. Ako se kuća može osloboditi od svoga vlasnika, onda se i Kosovo može osloboditi od Albanaca. Oni su, zajedno sa par procenata Srba, ekskluzivni vlasnici Kosova, i oni jedini mogu braniti Kosovo, a svako drugi ga može samo napadati. Prema tome, “kršćanska milicija” na Kosovu može imati samo agresorsku i genocidnu, a nikako odbrambenu misiju. Lazarevi dobrovoljci su u toj priči strano tijelo, kao što su bili i u Bosni i Hercegovini.

    Ali, Albanci i kod sebe i u Svijetu bolje stoje, nego što i kod sebe i u Svijetu stoje Bošnjaci, pa su različito ishodište imale i te priče o velikosrpskom genocidnom pohodu na bošnjačke i na albanske glave. U tom smislu vrijedilo bi preporučiti bošnjačkoj ulemi da se ugleda na albansku organiziranost, a nadasve solidarnost i požrtvovanost. Bošnjački su prvaci od gotovine napravili veresiju, a albanski su prvaci od veresije stekli gotovinu, jer je BiH imala pa istopila suverenitet, a Kosovo nije imalo suverenitet, bilo je dio Srbije, i evo postat će suverena država. Pri tome Bošnjaci su 90-tih imali auru planetarne žrtve, da bi u informativno-propagandnoj zapuštenosti i prepuštenosti “uznapredovali” do tzv. bijele Al-Kaide. Postoji još masa primjera na kojima bi se dale uočavati ove razlike, a koje ukazuju da je bošnjačko vođstvo i sebe i narod i državu sa bošnjačkom jednakopravnošću dovelo pred stečaj.

    No, mi ovaj tekst pišemo zbog jedne baška zebnje. Nemaju šta velikosrpski dobrovoljci tražiti na Kosovu. Znaju to i oni. Jer, svjesni su oni svoga kukavičluka. Znaju oni da nisu za rata, da su mekušci, slinavci, gmizavci i ljigavci, koji se vole samo kostimirati u brade i šubare, ne bi li poput manijaka kakvu nejač prepali. Znaju oni da bi ga od Albanaca fasovali.

    Od “Dobrovoljačke garde svetog cara Lazara” jedino bi Bošnjake mogla zaboljeti glava, jal vrat. Pa makar tako i ne bilo, naše je da tako govorimo. Dokle god Drina teče.

  4. @ pik

    Ako trebas podrsku u “hebanje pomenuto s tvoje strane”…racunaj na mene…ja cu to sa apetitom da ucinim, da budemo zesci 🙂

    pozdrav vikicevcu…nek je ziv i zdrav
    pozdrav pik-u,
    pozdrav chat akterima…zna se ko spada medj njih 🙂
    pozdrav svima kojima nedostaju noviji upisi na blogger-u.

    ne prima mi nick…pa da ne dangubim…skontacete ko sam ako imate kad kontati
    hajd eto …ovo vam zena napisa 🙂

  5. Knjiga lafe.Dugo te citam -prvi put se javljam.
    Kako Basheskija rece sto je receno ode -sto je napisano ostaje.Makar da svakih pet godina iz ko zna kakve furke jedno djete procita ovo sto si do sada napiso-Vrijedilo je.
    Pametan pise,budala pamti-i ona meni draga ” ne borim se sam i nije nam prvi put”, “a sve sto se u korist svoje domovine radi-ugradjuje se u ono sto ce jednom sasvim sigurno biti”, “sloboda je dug i krvav nauk-prva joj je stranica , ne pognuti glavu i nedati onima oko sebe da je pognu”

    Bosna nije pod mojim nogama ja na Bosni stojim
    Pozdrav domovini

  6. Domacine,

    Hvala za divne tekstove koje ces sigurna sam jednog dana i publicirati, informacije koje si nam predocio su sasvim dovoljne da iole normalna persona dodje do saznanja o svim dozivljajima jednog od mnogobrojnih boraca koji su nam sacuvali zivu glavu.

    Naravno, i od mene jedan glas za nastavak tvojih ratnih i poslijeratnih prica.

    Uzdravlje

  7. Specijalac,

    sta je bilo sa onom dijevojkom sto je dosla da se pozdravi od tebe kada si isao na ratiste pa su tvoji jarani zinuli..:)

    to mi je nekako najdraze kada i kako si o njoj pisao. ja sada idem u austrijske specijalce “jagdkommando”, nebi bilo lose kada bih mi javio kako se to odprilike odvija, moja adresa sanjin_k@gmx.at.

    Mada vjerujem da nemas puno vremena pa ocigledno nece biti puno od toga.

    Tekst sam ti sve i jedan procitao ali nisam se cesto javljao.

    Zelim ti svu srecu ovoga svijeta a vjerujem da ce i meni uskoro trebati. Ako imas kakv dobar “tip” onda se slobodno javi, mene bi pravo obradovao.

    ja sam inace iz Tuzle,
    pozdrav Sanjin

  8. fadil plivac, jedan od burazera plivac, je odrastao u svrakinu, u sirotinjskoj porodici i sirotinjskom okruzenju, u dijelu naselja sa najvecom koncentracijom socijalnih slučajeva, i poceo se baviti kriminalom vrlo rano.
    iako je bio kicos sa uredno podrezanim talijanskim brkovima, sa zlatnim lancicima i prstenjem, i nije izgledao bogzna kako opasno, nakon dvije-tri progovorene rijeci s njim, covjek bi shvatio da nije bas ‘sav svoj’. među ljudima koji su odrasli s njim i dobro ga znali, hvalio se javno davnih 70-tih i 80-tih svojim poduhvatima u kojima je obijao stanove, krao robu iz prodavnica i cinio ostala sitna kriminalna djela, a ponekad i svojim „ljubavnim uspjesima”. proveo je veliki dio svog zivota u zatvorima, i cinilo se da bi čim izadje iz zatvora brzo opet zavrsio u njemu, jer se nije mogao suzdrzati cinjenja raznoraznih kriminalnih djela u raznim dijelovima sarajeva. sto je najgore hvalio bi se čak i kad niko nebi posumnjao da je bas on bio pocinilac kakve kradje, kad bi bila pocinjena na ciglanama ili vratniku, a u fadila niko nebi posumnjao jer je živio na drugoj strani grada. zbog dugog vremena provedenog u bajboku (kolokvijalno za zatvor) i čestog odlaska u isti, ljudi ga prozvase baj-baj, sto njemu nije smetalo. dosta ljudi iz okoline koji su ga ovlas znali, nije ni znalo za njegovo pravo ime, osim nadimka koji se lako pamtio.

    dodje april ‘92, kriminalci iz zatvora su pusteni kucama, i fadilu pripade maskirna jakna sa amblemom patriotske lige i automatska puska. posto je bio beskompromisan, ogrubio kroz vrijeme provedeno u zatvoru, i motivisan za borbu, jer je doslo i njegovih pet minuta na slobodi i sa oruzjem, cijeli april je proveo u akcijama patriotske lige iz svrakina, predvodjene komandantom davorom maticem-misom, takođe poluretardiranim jalijasem iz svrakina. baj-baj se potvrdio pred rajom kao „dobar borac” u napadima na nedjarice kod starackog doma, pucanjem na transporter koji je kroz svrakino prolazio od viktor-bubnja prema aerodromu i natrag, u napadu na jna transportere na vodovodu, mucenju osmorice jna vojnika u skoli pavle goranin, kao i slobodno upraznjavajuci njegovu staru strast, obijanje već napustenih srpskih stanova i prisvajanje tudje imovine.
    u nedostatku akcije nakon 2.maja, kad su linije fronta u sarajevu konacno uspostavljene, u dijelu grada sa velikim brojem „petokolonasa” baj-baj je odlucio da postavi punkt na pustom dijelu puta tv dom-svrakino, blizu raskrsnice tog puta remize trolejbusa, direktno ispod skole pavle goranin. tu je baj-baj bio sam svoj gazda, nije morao slusati naredjenja svrakinskog ratnog lorda iz doma kulture sa zelenom beretkom (mise matica) ili civilnog u mjesnoj zajednici (čitaj kriminalnog) sa crvenom beretkom (nijaza sante), i samostalno poceo raditi na „iskorjenjivanju pete kolone”.
    svakog nepoznatog covjeka koji mu se nebi javio sa ‘djes baj-baj, šta ima’ bi uredno legitimisao, provjerio da nema kakvog oruzja, i u vecini slučajeva pustio ako bi ime i prezime bilo „u redu”.

    bilo je i onih kojima ime i prezime nisu bili u redu, a nisu bili iz svrakina. njih bi odveo u sikaru prema miljacki, odmah iznad remize, i za koji minut zacuo bi se pucanj-dva. ljudi bez lične koji bi slagali ime misleci da će predstavljajuci se kao muslimani biti postedjeni maltretiranja bi dozivjeli totalno ponizenje. baj-baj bi im prvo skinuo gace jer je to po njegovom sudu bilo jače od bilo kakve legitimacije, pa bi u slučaju pogresnog imena u velikom broju slučajeva zavrsili pored miljacke. baj-baj je ponosno izvrsavao posao na punktu, usput kupeci prstenje, satove ili lancice od ljudi koji bi zavrsavali u rijeci.
    za kratko vrijeme, za samo dva-tri dana, kroz baj-bajev prijeki sud prošle su desetine ljudi. nakon par dana baj-baj vise nije imao svoj punkt, jer je bilo nedovrsenog posla sa „petokolonasima” na alipasinu, posto se misin svrakinski ogranak partiotske lige integrisao sa alipasinskim crnokosuljasima, tzv. vukovima juke prazine.
    dobar dio baj-bajevih zrtava vjerovatno nikad nije ni sahranjen. o tacnom broju nesretnika samo se nazalost može nagadjati. dosta leseva se zaustavljalo pod mostovima nizvodno, obično iza tv doma gdje tok miljacke nije bio poplocan i regulisan, pa bi zapinjali za granje pored vode, nekoliko njih i ispod samog mosta kod sadasnjeg auto-salona ase ispod televizije.

  9. E moj Svrakindolac, poznavao sam Plivce. Kad se sjetim svega, vjeruj mi i bolje je sto smo svi otisli iz Sarajeva. Nije to samo zbog rata, pocelo je vec dosta prije devedeset druge. Ostalo je mali broj ljudi u mijesanim brakovima, 15 hiljada Srba, jos toliko Hrvata, mahom starijih ljudi, a ovi stariji za koju godinu kad poumru, Sarajevo ce biti 99% muslimanski grad. Muslimani nece vise imati toboznje medjunacionalno uporiste pred medjunarodnom zajednicom. I ovaj momak sto pise blog je u Americi i ne pomislja da se vrati tamo. Dobro im je Neven Andjelic napisao u Danima o karakteru grada. To su cinjenice, ne samo statisticki gledano, a popis 2011 ce sve izbaciti na vidjelo.

    >>” Од седамдесетих година прошлог века, Сарајево је напустио велики број српских интелектуалаца. Међу њима су универзитетски професори Божидар Јакшић, Новица Петковић, Војо Зеремски, Жарко Видовић, Љубиша Ракић, Меша Селимовић, Војислав Лубарда. Део њих је отишао јер су били оптужени за великосрпство, а део због тога што су у другим срединама имали боље услове за научни рад”, рекао је за „Политику” професор Кецмановић.

    Из Сарајева су отишли и многи Хрвати, универзитетски професори Анте Фаиаменго, Младен Чалдаревић, Анте Пажанин, Томислав Ладан… Међу онима који су напустили Сарајево и БиХ су професор Правног факултета Неркез Смајловић. Социолог Есад Ћимић је у ревији „Одјек” урадио анкету у којој су они који су отишли одговарали на питање „Зашто сте напустили Сарајево?” Њихови одговори могу се сумирати у три групе – „тамни вилајет”, догматизам и нетолеранција и национални проблеми.”<<

  10. Sta je pickice muslimanske , sta kukate uvijek samo ? Pa picke jedne serete samo
    po internetu i po ovim blogovima ovde ! Iduci rat svi ce te pobjeci, pa je sve nashe onda , pa se jebite po dijasporama ko cistaci i sta ti ja znam sta sve drugo ne.Ja nevidjoh veceg naroda i picke koji samo kuka i cvili .Braniti se pickurine ,svakako cemo vas posjeci opet . Mi zrtvujemo jedno 30 000 ljudi i stotinjak hashkih heroja i dobijemo 49% Bosne. Ponovit cemo isto u narednih 20 godina i onda je nase 98 % Bosne a vasa je onda dijaspora 99 % i prljavi tanjri po restoranima smrdljivim . Hahahaha

  11. Gostu 993 Treba da te potsjetim da ste vi Turska kopilad pa i da nas ”istrjebite” k'o sto pises uvijek ce bit turske krvi ovdje al posto nas je nemogu¨c^e istrijebit morat ce i vasi praunuci da pjevaju i dalje BOSNO MOJAAAAAAAAAAAA NEMOGU BEZ TEBEEEEEEEEEE OJHAAAAAAAAAA
    hehehehehehehe

  12. O ponoru ja rek ti zavrsio ko Juka .. .heh!!! Kakav je to tako jeben posao da nemozes pisat ??? I da li si bio u operaciji Kupes ili oslobadjanje Vlasica ak jesi reci ili napisi nes o tome !!!!!!!! Ev i mene na odmoru jebiga poslje 3 ranjavanaj zasluzio sam hehehehh!!!!!!!!!

  13. Gost 993:Vi zrtvujete 30 000 vojnika covjece,pobise ih ljudi sa lovackim puskama a sada jarane mi necemo sa lovackim,pa ces morati zrtvovati jedno 150 000 opet vojnika,jer mi ne UBIJAMO CIVILE,a dobicete jedno 80% al srbije.Ako imas ista u toj usljivoj glavi(sumljam)skontaces da vam je bolje da sutite.
    pozdrav DOMOVINI(SDS NOSICETE FES)

  14. Bosnjaci umjesto da klepate po internetu, spremajte se za novi sukob koji je neminovan!!!!!

    Prije svega, moramo se otarasiti izdajica iz nasih redova!!!!!

    Dali ste se ikada zapitali zasto su nestali Izet Nanic, Caco, Juka, Zajko i jos hiljade znanih i neznanih Heroja ?????

    Da su oni bili zivi, nase merhametlije se nebi nikada ni vratile iz Dytona!!!!!

    Ovo su zadnji trenuci za spasavnje Bosne i Hercegovine, Bosanci i Hercegovci kojima je BiH jedina domovina, probudite se!!!!!!

    Haris ode u ameriku sa Dodikom, sta li ce nam sad izmisliti, pod kakvim je pritiskom bio, pa se moralo potpisati!!!!

  15. ne mogu a da ne prokomentarisem clanak o sportu koji je jutros izasao u avazu i bavi se kompetencijama sportskih radnika u bih!!dugo sam vec posjetilac ovog sajta i opste je poznato da mi je sport draga tema pa da vidimo.napokon se neko dosjetio poslije svih ustolicenih da pogleda oko sebe i primijeti da sportska kultura kao i odnos prema ovoj umjetnosti zaudara na piljare i igrace hrkljusa.posto je kod nas opste poznato da se nasi sportski[kao i ostali],velikani najvise pominju poslije smrti sta cemo sa zivima??riba smrdi od glave kao i u svemu ostalom tako da zemlja sa najvise entuzijasta u sportu kao i potencijala uvijek ostaje na uzdasima i ono staro malo je falilo.o cemu se zapravo radi,nasi gradjani uopste ne posjeduju osnovne informacije niti se trude da nauce barem povrsno istoriju naseg sporta koja je na veliku zalost ministara-piljara po svim pravilima mnogo bogatija i trofejnija sto pojedinacno tako i kolektivno vec sve nase drzavne zaostavstine kao i ostavstine.svaka osnovna skola bi trebala u startu edukovati djake o sportu kao o duhovnoj prvenstveno vjestini pa onda podvuci i nametnuti im da na pamet nauce sve sportske velikane po vremenskoj hijerarhiji.sta je posljedica svega gore navedenog;svaki deseti gradjanin bih zna ko je MIRZA DELIBASIC konkretno a svaki stoti ce povrsno reci nesto o istoriji bosansko-hercegovackog sporta od drzavnog priznanja pa do danas sto je stravican podatak.da ne pominjemo neke sportske legendarne dogadjaje koji su se desili prije par decenija a o kojima je brujala zemlja kao recimo utakmica izmedju zelje i videotona na grbavici.sportski radnici ako bolje pogledamo u vecini slucajeva su postavljeni po nacionalnom kljucu ali posljedica toga su mediokritetski odnosi prema sportu i sportistima.ne tako davno kod nas je postojala ili postoji jos uvijek teorija kojom su se zapravo stitili ministri piljari sa sistemskim kursevima kako um caruje a snaga klade valja,te smo time udarili temelje sporta.jedna internacionalna sportska medalja vrijedi vise no stotinu propalih politickih sastanaka onih koji se bore za ‘bolje sutra’.ne postoji kompaktniji pokazatelj zdravog drustva i prodorniji stav od snazne sportske nacije sto slijepci sa secija i mindera[sada koznih],nece da vide jer je vazno use,nase i podase[stara narodna]??odlucio sam i to cu uciniti bas na ovom blogu da ubuducnosti napisem jedan veliki tekst sazdan od cinjenica i imena koji ce opisati prvi uspjesni nastup bih sportista u najtezim trenucima rata kao i sta je to znacilo u promjeni politike prema bosni opcenito.vlasnik bloga se sigurno nece ljutiti sto mi je vec i potvrdio tako da neki ne pomisle i ne prokomentarisu kao ono otvori svoj blog pa pisi sta hoces,nema potrebe,ovo je moj blog po svim mjerilima.

    ps;prva medalja u istoriji bosne i hercegovine poslije njenog proglasenja je osvojena na mediteranskim igrama u francuskom gradu monpeljeu gdje se i zaorila bosanska zastava koja je podignuta isto tako prvi put zvanicno i to bas paradoksalno u toj istoj francuskoj koja nije htjela priznati bosnu,to je bilo razbijanje medijske blokade i pomoglo je po mnogo cemu da se mnogima skrene paznja i stvori prava slika u toj zemlji sto je i preokrenulo u mnogo cemu vec podosta isplaniranu politiku svakako na nasu stranu prezivljavanja.prva reakcija citalaca je vjerovatno teorija;kakav sport i budalastina u ta doba,sto nisu u rovovima pomagali pa se tek onda sepurili po svijetu[nazalost veoma cest komentar],ne znajuci da je vecina pravo iz rova otisla tamo da se ‘sepuri’ sa deset maraka u djepu i pojasni razlike izmedju ruande i bosne sto je kako god bolilo i bilo poredjenje.naravno nasi sportski poglavari i predsjednici su imali drugu taktiku i namjere o cemu cu svakako pisati,pozdrav.

  16. Opet ce te vi pod noz muslimani, polako samo ! Sta se kotrlja iza brda 😉 da vam je samo znat . Mirno spavajte necemo vam nista heheh , nataknem vas na onu stvar ,Ovi neki stalno govore kako smo mi od nekih Turaka nastali , ali jebiga ne znam da li se to racuna i u onih 49 % Bosne , heheh .Nase je 49 % pa se vi prebrojte sa ustasama jos , ako vas i zapadne mozda kojih 20 % dobro ste prosli :). Kad pocnemo drugi dio ,100% ovih odavde sa bloga ce pobjeci ! Pa da vam petardu ovde bacim pola bi otislo da peru ulice i tanjire u njemackoj ko sto ce i biti jos malo ! Sto bi se reklo zivi bili pa vidjeli .

  17. gost 993
    sjecemo vas gdje ste najtanji, pogledaj kartu republike svinjske, lijeva polovina na traktore pa za smrdiju desna preko vode do slobode he he
    istrijebicemo mi vas iz bosane sabur sabur nema vise 92 na gloruk narod sad imamo i mi gvozdja he he bolje pakuj prnje pa za smrdiju dok jos mozes he he mozes i kod svog prarraradjede u tursku da ne zaboravis svoje korijenje turske he he sabur sabur he he

  18. Bosna est
    dobro smo ga podsjetili na njegovo porijeklo sabur…….
    a gvozdja imamo fala bogu pa ako treba i mi cemo jos brze
    neg prvi put
    samo razlika je velika izmedju nas i njih: ONI SU JAKI SAMO NA CIVILE tj nekadasnje civile jer smo svi dosli pamjeti pa i oni sto nisu voleli oruzje prije a mnogo nas je bilo takvih
    sada je drugacije dodji pa udri ako hoces ceto vise ce ti biti bolno nego lepo
    heheheheheheh

  19. djeco moja dijasporska, najgore mi je kad se vi prepucavate ko ima koliko gvozdja, i ko ce koga poklati, a narod u bosni gladuje. jedva bi docekao da ga neko potjera u inostranstvo, pa da moze samarat tanjure i cistit biroe.
    zato mars na posao za gazdu kurta, i manje pisanja gluposti molim.

  20. gost 993:Ko o cemu jadovan o klanju.Nemogu da ti vise pisem jer stvarno nema smisla ali evo zadnji put:OVA DRZAVA SE ZOVE BOSNA I HERCEGOVINA,glavni grad je SARAJEVO ti jado imasPASOS BOSNE I HERCEGOVINE ,za koji si se krvavo borio protiv balija, a koji ti treba kad ides da cistis ceste i jedes govna u CJELOVITOJ i JEDINSTVENOJ srbiji….haj cao. Tvoj KOZARAC

  21. Kakva god da je nasa republika,svinjska ovakva ,onakva, ona je velika 49 %, za kretene manje pismene slovima napisano cetrdeset i devet posto Bosneee hej :)) !
    Nemate izbora ,priznajte da ste jebeni ,ako pocnete opet da serete . Ja sam vam rekao da imate samo jedan izbor,ako nas puste sa lanca Rusi i Ameri da vas pometemo sa Balkana Turci ! Ko ce vas kao takve u Evropi smradovi , kao teroriste, jos da se pocnete prati samo.Mozda jednog dana naucite koristiti ono sto se zove tus,kada,voda i sapun.Pa sjecam se prije udjem u vas neki tramvaj , autobus,trolejbus pa se zapitah peru li se ove balije smrdljive uopste , jebena stoka ,smrdljiva. Drugo picke iznesem argument da bi vas 100 % pobjeglo vi koji serete po ovim forumima i netu ,a ko je, je li i jedan od vas spomeno da ostajee pickurine ?? Samo spominjete neko gvozdje ,a samo gvozdje ne puca jer ce te se vi razbjezati da perete tanjire i cistiti njemacka govna po njemackoj i evropi nabijem vas sve zajedno picke .Hahahaha :))

  22. Pik glup si koliko imas godina :)) , ja glupljeg ,ne argumentovanog nisam vidio na ovom forumu . Ni djeca ovako ne komentarisu vise 🙂 i ne pismen pored svega. Da vas podsjetim mozda na gramatiku srpskog jezika ? Ti pik pickice zavolio oruzje ? Jadan je taj narod pik kojeg ti budes branio, a na nasu radost 🙂 ,a ti josip broz jebo li te on u supak ,on vas je i branio inace bi mi vas odavno posjekli jos prije 30 godina , ne bismo cekali ovoliko . Nasa SANU (Srpska akademija nauka i umetnosti) je nasa ideologija i zapamtite da se nikad necemo odreci nase ideje stvaranja nase Srbije u svojim prvobitnim granicama , sve dok i zadnje srpsko srce bude kucalo ali mi se primicemo nasem cilju a vi balije ste kraci svaki put za desetine procenata onim sto vi zovete bosnom , jebite se balije a ovog momka sto pise ove postove iz borbi ,njega cijenim jer je imo muda a ne ko vas 100 % odavde pickica koji ce kako rekoh prvom petardom i prilikom na pranje tanjira i njemackih govana i guzica po njemackoj i diljem evrope

  23. 993
    znamo mi da se vi niste odrekli velike smrdije, obzirom kako su planovi krenuli nizbrdo u odnosu na prvobitne ciljeve te vase sanu ti dobro znas o cemu govorim ali eto da te podsjetim traktorijada iz hrvatske pa zadnje kosova (izvini moram upotrijebiti albanski naziv jer ce se tako i zvanicno uskoro zvati) pa bosna (jeste dobili 49% ali ste jos uvijek u bosni clanici UN) moracete ocito ici na dalje korekcije plana bice tu izmjena ne brini. smradu mi da smo imali trecinu oruzja ko vi na pocetku rata vi nikad ne bi smjeli poceti ako cete sad se usuditi to me stvarno interesuje. sapun i kupatilo su vam turci donijeli srali ste po livadama prije njih, a turcin ti je i prarradedo ti to dobro znas vidi ti se i po faci

  24. 993 glup si majmune. u zapadnoj evropi je najvise srbijanaca,pobjegli od mobilizacije,dezerteri kao i ti.sve sobarice u hotelima su srpkinje,em ciste govna em ih svabe karaju.
    jos nesto,najvece rogonje su srbi,zene ih varaju s kim stignu.

  25. Jos ovo 993
    vi znate dobro klat al samo djecu zene starce i nenaoruzane
    stim se nemozes ponosit jadnice
    al posto zivotinje kao ti nemaju ni savjesti ni srama:JADNE SU ONE MAJKE STO SU VAS RODILE TAKVE
    Da
    Al sto se tice higijene dje najvise ima hamama i kupatila
    Ko vas je toga naucio
    ko se pet puta pere dnevno prije klanjanjana-molitvi po vasem???
    hehehehehehehe

  26. za ovog usranog cetnika.koliko mi se cini da je na pocetku rata bilo okupirano 82 % bosne,dosli ste na 49 a samo se mozete zahvaliti ovima gore sto spominjes sto ste trenutno stali na tome.siguran sam da ce te zivjeti na 49% ali ne bosne nego beogradskog pasaluka.Ode kosovo,otice i vojvodina a i sandzak ce ih pratiti i eto vama svi srbi u jednoj drzavi kako ta vasa sanu kaze moram priznati da se poklapa.ono sto bih ti savjetovao je da podjes u smrdiju tamo ce sad berba malina,jagoda a i okopavanje kuruza samo stanes na raskrsnici u barajevu i evo dodju i radis citav dan za u protuvrijednostu u eurima ni citavih 5 eura.nego ni tamo niste dobro dosli srbijanci vas mrze vise nego albance kazu isprljaste im naciju.na projektu kuce koje sam radio na crnogorskom primorju samo podjes na raskrsnicama tuj se nemoze proci od vas gamadi,to moli i kuka da ga uzmes da radi ali sam vise volio platiti duplo nego uzeti vas gamad.sto se tice samaranja tanjira to su bosnjaci odavno prevazisli to sada rade studenti iz smrdije dodju u razmeni studenata i rade za mizerne pare od jutra do sutra.uz to gledaju nebili nasle kojeg bosnjaka da mu se nabace jos ako je samac ih onda moze i zivjet sa njim da neplaca stanarinu a mozda je on kupi i neki poklon a njoj je uostralom i cast imati odnos sa bosnjakom jer ih kako osuneceni k…c j..e.samo jos ovo da toi recem da sto se tice diaspore bosnjaci su zaista uspjeli maksimalno za kratko vrijeme njih 10% ima pet ili vise kompleksa za stanovanje,25% do pet zgrada opet za izdavanje,30% jednu ili vise kuca,15%ima kucu ili stan,20% placa stanarinu,impresivno zar ne.o gradjevinskim firmama da ne govorim,salonima ,benzinskim pumpama,mehanicarskim radnjama i da ne nabrajam.o albancima da i ne govorim.i tebi jado cetnicki ostaje da samo blenes i sanjas o nekom novom ratu i o nekoj novoj pljacki.i jos nesto ako prodjes sandzakom mozes poznati ko je bosnjak a ko srbin,ako vidis dobru kucu pitaj ko je vlasnik,o autima da ne govorim,a ako pitas za cijene placeva ili kuca u sandzaku je skuplje kupiti stan nego u beogradu.o higijeni da nepricam puno samo nam vi nemojte otome govoriti pa vi se jos perete safunima napravljenim od svinjske kosti ili sta ja znam sa praskom i to samo za praznik.Veliki selam i pozdrav prijateljima bosne i Bosnjaka i veliki pozdrav postenim srbima sa izvinjenjem ako se nadju uvrijedjeni.

  27. Sve komentari dijaspore :)) gledaj ovo , jadni vi i njemacke guzice koje vi perete ali to nije tema nego sam htjeo reci da bi ste se vi svi razbjezali , pa pogledajte pazljivo sve izjave balija na bilo kojem muslimanskom forumu . Vecina kazu da bi se razbjezali da mi krenemo opet , a ovde se kurcite na ovome postu , jer nisam ja to izmislio niti lazem .Hajd evo idite na bilo koji vas forum i vidjecete kolike ste pickurine a to najvise mrzim , dvolicnost kod balija ,a o pranju , pa udjite bilo koji vas autobus pa se uvjerite koliko se cesto perete :)) .Ko vas jebe !

  28. a ti komit papir i olovku u ruku ( mozes i nesto drugo jer tebi treba da dodje iz guzice u glavu ) mi smo imali tih nekih 82% bosne ali vi ko imate 51% ali zapamti nije to vase sve 😉 . To bi vi ko racun bez krcmara tj bez ustasa heheh ,al ne moze .Vase je turci 20% mozda i manje jel racunas ti komite jedan

  29. propade jos jedna vrijedna i lijepa stvar. nekad sam rado dolazio na ovaj blog da citam price i zabavne i poucne komentare obrazovanih ljudi. nema vise ni prica, ni normalnih komentara. samo neki bolesnici koji se prepucavaju zbog RS, Turske, BiH, rata, klanja…. a svaki rat je za pamentog covjeka u startu izgubljen i nikom nista dobro nije donjeo. ali to nazalost do nekih umova ne moze da dopre, pa nije ni cudo sto nam se sve ovo desava. jazuk

  30. prepisujes me pik vrati pogledaj , kad sam rekao da si najmaloumniji ovde onda sam to stvarno mislio, jos uzgred dobar komad seljaka balisko – neobrazovanog a jos nisi rekao da ces ostati i braniti onih 20% sto se jos zove bosnom hehe ?

  31. Procitao sam cijelu “war story”. ono sarajevskim zargonom ma drama, cista drama buraz.
    hvala ti sto si sa nama podjelio svoje ratne dane i makar malo na neki poseban nacin docarao situaciju u BIH tih ratnih godina,
    Pozdrav i sve naj naj
    BOSNIA 4EVER

  32. @ 993
    Pa papak jedan nisam se bojao smradova ni ‘92 ,a pogotovo sada.
    Takve fekalije kao ti nisu ni znale gdje je BL,i onda kad se spustise sa cuka u opancima koji se zalijepise za asfalt pretvorise grad u najvecu palanku.Papak stajali ste ispred semafora i shizili kontajuci da ste u disku.
    Daj pricaj nam malo o:
    – “izvor u zidu” – topla i hladna voda
    – “ukradena supa” -kad je dosla struja neko pozvao lift,a snasa zvala drotove kao neko joj ukrao supu
    a najveca provala snasa pere tresnje u wc solji na 4-tom i pusti vodu i odose tresnje odma frku na snasu sa 3-eg :”ti si mi odvukla tresnje’ ,a ova njoj:”sta hos i ti si moje roletine neki dan”.
    a tek VOJ,NOJ ,TUJ,NOGUA,RUKUA,….. .nemogu se sjetit svega
    ajjjjjjjjjjjjjjjjjjj sumnjaci gori asfalt,bjezte u sumu
    ps.
    raja ,izvinjenje al’ otelo se!!!!!!!!

  33. pozz svim PRENJ-momcima i za sve one koji se ljute na pojedince – sto nisu vise uradili- poruka
    nemojte — nemojte zbog NASIH PRENJ MOMAKA kojih nema, a koji su tu u nasim srcima i mislima- jer znam vrlo dobro da ih i vi sanjate kao i ja
    i da vam dolaze u snove kroz kojekakve snove huh……….. znam i nemojte reci da nesanjate- budite iskreni bar prema sebi i zbog svega – NEDAJTE DA NAS KOJEKAKVE PRICE I PRICICE SAD RASTAVE .
    Hoce srce da mi iskoci kad se vidimo gore na NAS DAN ali mi i krivo sto nedodju svi.
    Ali sam ubjedjen da cemo se jednom i sastati svi ZIVIM ZA TAJ DAN, kao sto smo i svi jedva cekali da ono ludilo stane- prodje i eto proslo je.
    I KAZEM PONOVO
    JEDNOM VIKICEVAC- UVIJEK VIKICEVAC.
    p.s.
    za onu moju staru raju – ” VAJCU ZEVEGU”
    prepoznace se oni – sve vas pozz
    vas . . . . eh to nemoze u javnost- bar ne ovako
    CUVAJTE SE

  34. 508 sa tom supljom mozes samo do kozje cuprije a najmanje do banja luke 🙂 ili ti u samo onih 20 % (evo i slovima – dvadeset postotaka) sto se ,,jos” zove bosnom .Iskreno gomila gluposti na tako malo mjesta a jos manje recenog .Ja samo govorim za ono sto znam a to je da smo pola bosne otkinuli a otkinucemo jos , sa takvim pickicima , ne vjerujem i ne ocekujem nekakav vas veci otpor , mislim da ce biti isto naprotiv jos lakse . Uz podrsku, majke nad majkom, tj. rusije zavrsit cemo zapoceto a vi ce te ko i onih godina pognutih glava spustenih usiju ostaviti sve za sobom uzdajuci se u zapad koji ce vas opet onako bezdusno nahuskati pa onda zaloziti ko zadnju bosansku ovcu sto i u istinu i jeste . Balija (prev. primitivan seljak ) nikad pameti doci nece, cim onako glavu na dasku za klanje stavlja hehe citaj zadnja picka u redu da bude oderana. Citam danas na jednom od baliskih foruma , neki vec vade vize i pasose heheh. Nama manje posla samo naprijed :)) i mislim da je to jedina stvar gdje bih vam pomogao 🙂 , da sto prije dodjete do pasosa da vam ne derem guzove po ko zna koji put .Hajde pakujte kofere lagano , a ja odoh da vam ne smetam :)))) . Mozda jos kakvog posla ugrabite na zapadu :). Vidim svabe traze da im se jaja trljaju pa eto ako nekome treba posla vi i ustase ste kandidati :))))

    ps.bolje vam je na vrijeme da se pocnete pakovati , kasnije necete imati vremena a necete ni moci kad se pocnete pisati u gace od straha ko i mnoge smrdljive balije

  35. Vikicevac ovo je bezobrazno vise, napises post samo da odrzis posjetioce pa onda nas drzis tako mjesec pa nesto napises pa opet nista… Ne napises li nesto danas il sutra ja vise ne citam, ne mogu odose mi zivci….

  36. @993 nemoj se puno zanosit. Vasi “srpski heroji” su pokazali zube po sarajevu snajperisuci po djeci, zenama, starcima i pokoji vojnik. Ostali “heroji” su dobivali naredenja nepismenog vojskovodje Mladica karine, da tuce i rusi. Toliko o vasim zubima i herojstvu. Da ne pricamo o jednoj Dobrinji, prigradskom naselju, okruzeno sa svih strana i izolovano od svijeta. Stratesko mjesto za zauzimanje, medjutim zubi “srpskih heroja” su bili truli ili su imali proteze. Pusha vam bila i nista posebno ne uciniste. Ustvari probali, ali treba muda za borbe prsa u prsa. Posto sumnjam da si upoznat, s ovakvim stvarima, cuvaj zube… da ti ih koji balija ili ustasa ne izvadi. A sad sjedi, kecina ti je ko kuca.

  37. Sta je ceto,nece te ni tvoji,otjerali te takog glupog pa se prihvatio ovog BOSANSKOG bloga pa se raspisao.Zao mi je onih postenih Srba,stide se kad vide ovo jado od covjeka ali ti samo pisi, mozda naucis sta jer su ovdje sve profesori za tebe.hajde ceto DOPUNSKA-
    Sto se tice B.Luke,malo je tamo Banjalucana,siso jad sa cuka,kamenjara pa pravo u SEHER;nemogu vas ni vasi smisliti,kad vide taj seljakluk a ti ceto 993 si im poglavica.Haj cao KOZARAC

  38. Srbija do viroviticeee 🙂 , al balijama ne vrijedi pisati jer oni ne znaju citati .Kad kazem mi imamo 49% oni ne znaju da je to pola od 100% i da mi imamo nasu republiku srpsku koja zauzima toliko srpske bosne a sto turci nikako ne mogu da shvate svojim malim mozgovima , bar oni koji ga imaju.Ja opet kazem ovde kad pisem , pisem argumentovano i ne principa rekla – kazala , sto vecina turaka cini ovde . Znam isto tako da balije u postocima gledano odnos broj stanovnika i izbjeglica, da su u istoriji jednog naroda , narod koji se najvise razbjezao prilikom jednog sukoba.Ni crnci u ruandi nisu bezali ovoliko ,sto znaci da su balije PICKE NAJVECE.Evo jos jedan primjer, kad kazem da su vec poceli bjezati i vaditi vize , pasose (sto balije tvrde po svojim nekim forumima ) , a jos nismo ni zapucali znaci nisam izmislio , hocete link mozda da vidite kako vase picke cvile vec ili da vam prebacim ovde tekst jednog clana muslimanskog foruma koji tvrdi da nece cekati ni da se zapuca nego ce vec pripremiti pasos i vizu hehehe .Postavlja se pitanje pa sta ce se desiti kad pocnemo da vas sjecemo tamo gdje je vrat najtanji ??? Hocete li turci opet gace pisati i moliti da vas postedimo ???? Hajd dok jos imate vremena pakujte se lagano pa put vam evrope i cesanja jaja njemcima :)))) a nama ostatak bosne to jest svete nam zemlje srpske !!!
    CCCC

  39. 993 SJETI SE OLUJE 1995 GODINE, A BICE I OPET AKO BOG DA TOLIKO STO SE TOGA TICE SRBIJA DO VIROVITICE, A REPUBLIKA SRPSKA TA ZLOCINACKA TVOREVINA JE SAMO LEGLO SELJACINA KAO TOR ZA OVCE DA ME BOLJE RAZUMIJES. VI STE CETNICI STVARNO NAROD ZA JEDNU GENERALNU PSIHOANALIZU JER VI STE JEDINI NAROD KOJI SLAVI PORAZ, A DOBILI SE PALIJANEROM PO PICKI U SLOVENIJI PA U HRVATSKOJ PA U BIH ONDA VAM JE CRNA GORA OKRENULA LEDA I SADA ODE KOSOVO, KOJI STE VI GUBITNICI I KUKAVICE NE MOGU TO OPISAT !!!!

  40. I ZABORAVI TI RECI CETNIK JEBEM TI JA ONU DVOJICU MEDVJEDA I ZLOCINACA STO SE KRIJU U PECINI RATKA MLADICA I RADOVANA KARADZICA, A NARAVNO DA NE ZABORAVIM SLOBODANA MILOSEVICA POVJESNOG ZLOCINCA I IDIOTA KOME NI OBITELJ NIJE DOSLA NA SAHRANU, MISLIM DA TO DOVOLJNO GOVORI KOLIKO STE U KURCU 993

  41. Zemljo tisucljetna
    Na vjernost ti se kunem
    Od mora do Save
    Od Drine do Une

    Jedna si jedina
    Moja domovina
    Jedna si jedina
    Bosna i Hercegovina

    Bog nek’ te sacuva
    Za pokoljenja nova
    Zemljo mojih snova
    Mojih pradjedova

    Jedna si jedina
    Moja domovina
    Jedna si jedina
    Bosna i Hercegovina

  42. @ Gost 993

    E znas sta mi je kod tebe najsmjesnije retardu? I sam zivis u inostranstvu gdje ti roditelji zive od metle i praska praskovica, a palis se lafo ovdje na blogu. A jos smjesnija mi je cinjenica, da si sve sto znas o RS procitao samo u internetu huaaahhhaaaahaha.

    Zna li tvoja mama sta ti pises po internetu kada su ti vrata od djecije sobe zatvorena? Nego moronu, jedan mali savjet: ne pali se na cetnicke stranice nego se skoncentrisi malo na skolu, pa da fino izucis skolu, pa da postanes mozda covjek.

    A kad ti bude do paljenja, ti otidji na neki porno sajt, pa pincetu u ruke i slajfaj ga dok ne bude izlazio samo vruc vazduh. Pusti bolan RS i cetnike.

    I jos jedno:

    Pa jebo ti pas mater, odakle ti znas sta znaci mrznja kad ti je ´92 bilo tek 3 godine?
    Hala hala, vala ste vi djeco stvarno najgori

  43. 4244 nepismen si i glup tako da mi se smucilo nakon dvije recenice i nisam dalje citao tvoj post , ne argumentovano ! 508 nije istina da neko nekog mrzi ovde tj srbin srbina iz razloga sto je jedan iz nekog drugog mjesta .Ali kako je moguce da se niko od vas ne osvrne i ne prizna istinu tj. onih 49 % srpske bosne , gledam isto tako niko nije jos spomenuo da ce se boriti , stvarno se jadovi nad jadovima , misevi nad misevima , pa jebo vas, vama da nije doslo onih balija iz arapskih zemalja mudzahida da se bore za vas , pa ko bi vas branio onda da nije njih bilo ??? Pa kakva ste stoka ni hvala im niste rekli jebo vam pas mater prokletu , jos ih tjerate hehehe .Kamo srece da se ne poubijate izmedju sebe 🙂 . Pa mater vam vasu pagansku niko ste i nista evo zasto . Jedete svinjetinu pod broj jedan , broj dva pijete alkohol – vise od nas mamu vam jebem a ovamo klanjate i bogu se molite , pa i bogu ste okrenuli ledja sta ocekujete od njega onda ?? Ovo svi srbi znaju . Najveci nevjernici ste vi balije ! Jesam sta slagao do sada ?? Rekao sam vam da govorim sa argumentima a ne rekla kazala 🙂 .Samo hocu da vam porucim da je i bog digo ruke od vas kakvi ste jer najgore je biti licemjer i lazov .Po meni dvije najgore moguce osobine kod coveka a to je sve ono sto pripada vama.Kakav onda ocekujete nas odnos prema vama kad sami sebe ne znate cenite ? Kakav ??
    Najgori narod na ovome svjetu ste vi balije bosanske , nemate trunke savjesti heeeej , progledajte na oci jebo vam pas mater .VI STE PROKLET NAROD !!! Pa vas stalno neko jebe kroz istoriju , jel znate zasto ? Zato sto ste nule od ljudi , nevjernici ,a zovete nas krscane nevjernicima.Vi biste svoju majku jebali da mozete i pokrali . To je vas problem biti castan covjek a to je ono cega nema u vasoj paganskoj veri !! Nego zahvalite onim arapima koji su vas branili a i oni su vam okrenuli ledja kad su vidjeli kakvi ste – alkoholicari broj jedan , broj dva svinjetinu jedete (hehehe samo tako) .Misevi mozete jos malo dok ne krenemo da cijucete ovde a imacete vremena kad da pisate gace opet i molite za zivot !! Zapamtite ovo dobro ! Toliko !
    CCCC, A TI USTASO ODJEBI I VAMA DA NIJE BILO AMERA ZA LEDJIMA DOBILI BI VI PO PICKI A IMAT CETE VREMENA , SVAKI CM. NASE SVETE ZEMLJE BIT CE VRACENO KADA CAS DODJE ZA TO KAD SVI SRBI KRENU KA STVARANJU VELIKE SRBIJEE !!!!
    ZA KRALJA I OTADZBINU

  44. @ 993
    gubis se vise od supljaka papcicu jedan.Kazes da vas nemrze,he,he.Tjesi se ti koliko hoces ali svaki dan “domaci” potkopavaju sve vise i vise.Na svaki povratak maltene oni prave feste jer dopizdili ste im.Najbolje je kad ih pitam zasto to pa”vasi” su onda tek popizditis:jebli te oni,jebo ih ko ih dovede,neka idu odavde itd,itd.
    Sami kazu da ste primitivni,njekecete – mekecete kad pricate,smrdite.Jedino nisu dali toliko na vas zenski svijet.Kazu da se nisu izjebali nikad kao do sada za ovo 10-tak godina.Znam jednoga prije rata nije mogao naci ni stiha kakog da opali,a kaze mi raja da kod njega svaki vikend dolaze te tvoje snasice na grupnjake-zivo orgijanje.Pricaju kako se te snase ubise k…. kako bi ostale u BL.
    Nemogu da vjerujem da vam to rade ali ipak “svoji” ste pa se dogovorite.
    Jebiga sta ces takav je zivot.

  45. Da ponovimo jos koji put…Srbi dobili po picki u sloveniji (malo nista strasno), Hrvatska ih razvalila, pa ih Bosanci razvalili (cim su dobili nesto vise od pokoje automatske puske), pa ih CG nemoze smisliti, pa Kosovo hoce svoje…jel treba jos nesto reci?

    Negdje procitah dobar….zasto srbi mrze meteorologe? Zato sto im nisu javili za Oluju…

  46. 993:
    Sta napisa budala i osta ziv,nadam se ne zadugo!OOOO kretenu sta je stobom,pocinjem da se brinem sta ce od tebe da bude u tvom kratkom,junackom zivotu.KRENIMO REDOM:Pricas o nekom 49%,pa 49%,….Pale,Sokolac i ostale cuke,ja to u mom KOZARCU nevidim,srbe smo vam poslali u egzodus po MRSKOJ,Nasih policajaca koliko hoces,fino se radi,gradi i NEZABORAVLJA.
    Ko radi taj i ima,mi ceto nekrademo,sta ste sve pokrali,boze dragi,a opet bijeda,ali neces vise cedo.Mozes li da svatis da NIJE OVO 92,urazumi se,NIJE OVO 92.
    Sto se MUDJAHEDINA tice,jadovane,nije ih bilo ni 2000,jes da su vredjeli za 20000,
    a ne ko oni vasi bugari,rusi,rumuni,kinezi.Nemoj da brines doci ce oni opet pa opet
    TEKBIR-ALLAHUEKBER nisi dijete dozivio neznas pitaj svoje cetnike…..
    Sto se tice bjezanja,ceto,nemoj molim te ti da pricas,bjezite po 30 km nemozes vas avionom stici,a mi 30 boraca,15 pusaka.
    Sto se tice VJERE ,nema te vage da izmjeri ko jeveci vjernik ali CISTOCA,NE CINI DRUGOM ZLO ,NEKRADI nije definitivno vasa bolja strana
    Na kraju ceto,da ti kazem JA ostajem da te cekam,imam masallah cime a i skime .nemoj samo da mi TI nedodjes.Svati samo zbog tebe pisem NIJE OVO 92
    POZDRAV DOMOVINI

  47. @993: Papak, 49% je bilo ‘95. Sada je minus Distrikt Brčko i minus Dobrinja. Sto je dobar pocetak. A sto se majke Rusije tice – vidim mnogo vam je pomogla oko Kosova…:-)
    Sto se tice rata – niste uspjeli ni 92 – 95 onako nadmocni. Nismo vas mogli stici ‘95 kako ste bjezali. Zato, ako pukne, zagrij se trebace ti…:)

  48. Nedajte se izprovocirati od @993, on nije vrijed toga, on nije ni svjestan kako ga u sustini svi mi zalimo… Pokazite nase dostojanstvo i ne reagujte vise na njega!

    Gorane, nadam se da si dobro, sto ti od srca i zelim. Nadam se da cu ubrzo moci citati tvoje price…

    Pozdrav svim ljudima dobre volje!

  49. boli nekog k…. sto tebe svrbi. kud Bog takve ko sto si ti ne smjeseti na sjeverni pol pa da ne j…. normalan svijet. kao sto jednom negdje procitah najgori su oni koji ne znaju da neznaju. itd itd

    specijalac samo nastavi, dobar si

  50. bjezite pola balije pola srbi , u kurac !!! Odlucite se vec jednom, ko ste i sta ste ! Ili ce te jesti svinjetinu i piti srpsku lozu sa nama (TJ. JAVNO) i zvati se srbima ili ce te i dalje krisom piti srpsku sljivu i jesti svinjetinu pa se na pola zvati balijama tj muslicima :))) .Jebo vas pa jos uvijek ne znate ko ste i sta ste . Sramota ,ali je tako , pogledajte se u oci i recite lazem li ja koga ovde ili ste vi ti koju lazu sami sebe, kao prvo, pa onda sve ostale ??? Hajmo balije iskrenost na djelu da vidimo , ah da, pa vama je iskrenost ne poznanica.

  51. Vi u dijaspori sto klopate mrketinu, okanite se tog posla i postanite jednom pravi Bosnjaci muslimani!!!!

    Cedo vas provocira jer je to tacno da pola dijaspore klepa mrketinu, jer je jeftinija, a vamo se prosipaju ma mi smo muslimani u dusi!!!!

  52. …..PONESI ZASTAVU…..
    i cuvajte se PRENJ -evi moji dragi gdje god bili jer ipak MI SMO VOJNICI SREĆE
    a nek puknu od muke svi što nam žele zlo i što ne uradiše što naumiše :))))))))))
    možeš im samo zamislit lica i one mrske ( da nekažem njuške ) :)))))))))))))
    hehehehehehhhe – dok se nešto kao bune i psuju na ovom blogu ,
    volim ih slušat u ovim njihovim izjavama – puni su neke mržnje- mrze sami sebe – pa neka ih drugačije ih nisu ni učili
    SABUR djeco i MIR S VAMA djeco – :)))))))))
    valja vama s nama jos kojih …….. nekih godinica- da nekažem koliko- znate vi već koliko :)))))

    PRENJ-evi MUNJE

    SRETNI VI MENI BILI GDJE GOD STE I DRAGI BOG DA VAS ČUVA

    ”VIKICEVAC” – JEDNOM I ZAUVJEK

  53. 1961 kapu dole tebi jer priznas (sto je rijetkost vidjeti baliju postenog jer kao sto rekoh to nije odlika islama),a supcima i najgoroj sorti ljudi licemjerima tj. balija na baterije pun mi je kurac . Zato vas opet opominjem vas kraj je blizu , mirno spavajte rata nece biti sto rece jedan kurton vise :)), imate jos izbora ! Evropa ili pod zemljicu crnu 🙂 .Sretno vam :))) bilo !

  54. zna li iko ista o ovome, pogotovo ovo o broju ubijenih i ranjenih ? :

    ” U unakrsnom ispitivanju, tužilac je predočio video snimak intervuja predsednika Kriznog štaba Vogošće Jovana Tintora u kojem on kaže da pripadnici specijalne jedinice b-h MUP jesu ušli u fabriku i natovarili kamione artiljerijskom municijom, ali da nisu uspeli da ga odatle i odvezu. Napali su ih, kako je opisao, naoružani Srbi i tom prilikom ubili 28 i ranili 47 sarajevskih specijalaca, te preuzeli komandu nad fabrikom. “

  55. vojvoda tintor je rekao sve sto mora da kaze jedan komandant poslije izgubljene bitke!! posto se vjerovatno radi o fabrici pretis u vogosci specijalci su iznijeli nesto mnogo vaznije od pjesadijske municije a to su projektili[bebe],za lansere[osu],sa kojima je tehnicki odbijen prvi veliki napad na SARAJEVO[pofalicka bitka],sto je ogroman promasaj cetnicke pozadine koja je zakasnila sa slanjem trupa prema fabrici.poslije iznosenja osa neki pripadnici ar-bih su otisli ponovo u fabriku gdje su se sudarili sa cetnicima itd,itd…specijalci nisu stradali u toj akciji ali ljepse zvuci za drugu stranu a i moralno bezbolnije kada se tako kaze.

  56. Tuzno je to sto se desilo i da su ljudi izginuli ko snoplje, ali malo je Joja pretjerao. Poginulo je petnaestak nasih i jos toliko ranjeno, vecina nisu bili specijalci nego lokalna raja iz komsiluka. A i cetnika je nekoliko ako ne poginulo onda ranjeno sigurno.
    A ovo sto Tintara prica je jos jedna od cetnickih lazi sa ovim 28 i 47.

  57. Smijesna prica. Najkrace receno.
    Koliko se sjecam u “Pretis” smo usli 14.04.'92 u ranim jutarnjim satima. Mozda fulam datum, ali mislim da je to to. Od obezbjedjenja se tamo nalazio samo portir koji se bunio pa je bio nokautiran i svezan, a mi smo hladno otisli do magacina sa “bebama” i natovarili kamionce, auta i ruke. Ne sjecam se tacno koliko nas je bilo, ali u svakom slucaju manje od 20.
    O nekakvim gubicima je suvisno i pricati jer nije bilo apsolutno nikakve borbe ni sa kim, a pogotovo ne sa Tintorovim cetnicima. Kao udjosmo – tako i izadjosmo. Bez ispaljenog metka.

    E nakon nas, mislim da je to bilo odmah sutradan ili cak isto to vece, TO i PL sa Kosevskog Brda predvodjeni rahmetli Dzildom su otisli tamo sa istim ciljem s kojim smo bili i mi i oni su u stvari ti koji su nagrabusili, ali koliko se sjecam imali su svega 2 poginula i 4 ili 5 ranjenih. Sto ce reci – nidje veze sa onim gubicima iz prethodne price.

    A te bebe koje smo tada pokupili smo trosili sve do nekih doba ‘93, a pokupili smo ih oko 200 cini mi se…Kako god, dosta tenkova, transportera i bunkera je osjetilo te OSE :).

  58. U akciji Pretis iz koje je SPECIJALNA JEDINICA MUP-a REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE iznijela vecu kolicinu proektila za OSU tkz beba nije bilo poginulih.U akciji nisam ucestvovao ali iz prve ruke znam da nije bilo poginulih na nasoj strani tj na strani Specijalne jedinice Mup-a R BiH.

    P.S.
    Druga akcija 18.04.1992 koja se desila nekoliko dana iza ove akcije koju je brilijantno izvela Specijalna jedinica Mup-a R BiH je protekla u zestokoj borbi pripadnika TO R BiH i cetnika iz Vogosce i Blagovca.Uzestokim borbama u krugu i oko farbike Unis(Pretis i TAS)poginula 4 i ranjena 23 pripadnika Teritorijalne Odbrane Republike Bosne i Hercegovine medju 4 poginula pripadnika TO R BiH bio je i SAFET HADZIC istinski heroj i patriota.

  59. @7502@
    Seljacino jedna.Prvo se predstavi pa onda nesto kazi,a recenica ti je boli glava.Koliko imas godina devet,deset…..???????
    Kakvih samo degenerika ima ova zemlja,mila moja majko.ZALOSNO

  60. kad je safet hadzic poginuo, poginulo je jos dosta raje iz njegove jedinice koji su svi bili s druge strane grada, mojmilo brdo, svrakino, pa nisu znali teren, a cete tukle sa svih strana.
    a ovo o 28 poginulih i 57 ranjenih nije iz pretisa nego sa poljina kad je zalozena ona raja gore.

  61. Jel ima neko informaciju gdje se moze vise naci o pofalickoj bitci, predsjednistvo? Neki link, ili ako neko zna iz prve ruke da napise. Mislim da sam tada bio u vojnoj bolnici u podrumima nakon sto je vojna granatiran tenkovima, znam da smo svi samo trazili informacije sta se desava. Nikom nije bilo svejedno.

  62. Jedan dan je Krstjanin,
    Drugi dan je Bogumil ,
    Treći dan je Hrvat,
    Četvrti dan je Srbin,
    Peti dan je Jugosloven,
    Šesti dan je neopredjeljen ,
    Sedmi dan je Musliman ,
    Osmi dan je Bošnjak, ni sam ne zna tko je i što je do novog popisa stanovništva i do pronalaska suvremenije nacije.

  63. 17.6.2007.
    Sarajlije u Splitu: Kučko ustaška to je tvoj Isus, treba pobit ustaše

    SPLIT – Vlasnica apartmana u Splitu koji iznajmljuje turistima prijavila je policiji da su ju sinoć napadali gosti, državljani Bosne i Hercegovine, iz Sarajeva i to na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

    Prema njezinoj prijavi na spavanje u apartman primila je troje gostiju iz Sarajeva, i to A. T. (1978.), S. T. (1958.) i J. T. (1953.). Kada je radi njihova odlaska došla u apartman, vlasnica J. Š. (1951.) je križ s raspetim Kristom, koji je inače na zidu, našla bačen na pod.

    Na njezin upit zašto su to napravili, rekli su joj da je ustaška kučka i da je to njezin Isus, a ne njihov.

    Osim toga, A. T. ju je udario čašom u glavu. Nakon što su platili račun, pri odlasku su zaprijetili da će doći ponovno za tjedan dana i zapaliti nju i njezinu kuću, govoreći kako treba pobiti sve ustaše kojih je puna Hrvatska.

    U splitskoj Policijskoj upravi kažu kako je protiv njih podnesena kaznena prijava za prijetnju.

    17.6.2007.

  64. Vikicevac, brisi ovu stranicu, ovo je zalosno, ovo je uzas koliko bolesnog naroda ima! Bolesni ste od mrznje prema drugom narodu, svi ste vi jadni i cemerni jer nemate ni zehru merhameta u dusi, jer ne znate sta je to osjecati merhamet i biti plemenit! Vikincevac gasi ovu stranicu molim te!

    Hvala ti za sve! Sve najbolje ti zelim!

  65. E pa svim dusmanima se nece ispunit zelja da Vikicevac gasi njegovu stranicu a svim ovima sto dolaze vrijedjat -dacemo im odgovore po njihovoj “zasluzi” jer oni ovdje dolaze sami niko ih nije zvao!!!
    Nekad smo bili plemeniti sad smo kao povrijedjene duse sto su se naucile branit od zla na bilo koji nacin pa i rjecima…
    Eto toliko.
    Vikicevac svako dobro tebi i svim dusama dobre volje!

  66. VECERAS SAM GLEDAO VAS SPOT VOJNIK SRECE I VIDIO SAM ZGODIC DAMIRA I SENADA KOJI JE RADIO KAO KONOBAR NA ILIDZI U CAFFE LEVANTE KOD TRAMVAJSKE STANICE PA AKO ISTA ZNAS O NJIMA DA MI ODGOVORIS.HVALA UNAPRIJED

  67. Nabijem vas sve na kolac turkeshajski govnari!
    A tebi kuku-“specijalche” jebem ti svu raskopanu familiju i poserem ti se u dzamiju, dok kuranom brisem dupe!
    Userem ti se u sve imame, muhameda kao i aljaha!!!
    To je za pochetak, a kasnije cu doci sa maljem, nozevima, sekirama, kolchevima…da vas “obradim” na CHETNICHKI NACIN!
    NOZ ZICA SREBRENICA!!
    SRBIJA MORA ICI DO KARLOVCA! BRE!
    SLAVA TIGRU ARKANU!!
    ++++KRST JE PRAVA VERA SRBA++++

  68. MIslim da Gost_chetnik treba dobiti kakvu inekciju protiv bjesnila ili ludila. Jebote sta covjek naprica……
    Ali jebo njega.
    Specijalac, mislim da previse dugu cekamo na tvoj zadnji post. Pozuri malo!
    Puno pozdrava svima koji vole jedinu Bosnu i Hercegovinu.

  69. @mart 93@ jarane tebe nisam ocito nista ni pitao a vidim da zavlacis papak nos i gdje ti nije mjesto.Na kraju krajeva tebe nisam nista ni pitao na svu srecu vec bloggera koji ocito ih poznaje posto je bio u toj jedinici a njih sam vidio na spotu neki dan.Zato te molim zaobidji me svojih glupih komentara a vidim da vas ima da se podijelite na cetnike i balije pa se prepucavajte i jebite jidni drugim mater sto me uopste ne interesuje.Jebiga jaro ja sam ti STARA SARAJEVSKA SKOLA i mene interesuju moji prijatelji.ZATO MOLIM VIKICEVCA DA MI STO PRIJE ODGOVORI A OVAKVE PAPKE IZBRISE IZ BLOGGA JER IMAJU CHAT PA NEKA SE PREPUCAVAJU.HVALA

  70. @Vuk777

    Sto se tice papaka – slazem se u potpunosti. Samo mali dodatak za Gosta-Chetnika-Krvnika – sine balavi, prvo nauci pisati, pokupi malo gramatike od nekoga pametnijeg (ovdje je takvih puno, vjeruj mi) pa tek onda dodji i nesto seruckaj. Nije aljah jadnice jadni, nego Allah, itd. itd.

    Sto se tice Zgode (Damir Zgodic), evo ja ti mogu odgovoriti umjesto vlasnika blogga – on je tu, u Sarajevu, radi u Alarm Westu na obezbjedjenjima, dobro je i debelo. Vidjeli smo se prije 2 dana, srknemo kafu tu i tamo i to je to.

  71. @realshooter hvala ti za ovako lijepu informaciju jer sam cuo jako ruzne vijesti mislim da je poginuo u ovom jebenom ratu.ali sad si me ono pravo obradovao jer znam kakav je to momak hordas i stara garda sarajevske skole.ove papke sto glume i ubacuju svoje komentare necu ni da komentarisem.pozdravi mi Zgodu i reci njegov dobri jaran MAKARSKA KAMP 1990 znat ce on o kome je rijec.HVALA JOS JEDNOM ZA OVAKO LIJEPU INFORMACIJU JER JE LIJEPO CUTI DA SU DOBRO NEKI LJUDI IZ MLADOSTI A POGOTOVO KAO ON.HVALA

  72. Ispričaj djeci kako smo odrastali,pričaj ono što oni nemogu zamisliti u svojim mentalnim sklopovima,niti pročitati,onoliko zla,patnje,kolektivnog ludila,možda svate da čovjek izdrži ono što ni jedna životinja nemože,da čini ono što nijedna životinja nebi (da ne uvrjedim životinje),možda budu znali više cijeniti život,možda budu bolji ljudi.Pozdrav od moje malenkosti koja je imala čast da stoji rame uz rame sa Čajom,Mušanom,Acom,Igorom… i svim ostalim gromadama su dali život za ovu jedinu nam zemlju (rezervne nemamo).

  73. realshooter

    mislim da na blogu nebi trebao pisati gdje se ko od vas danas nalazi, zbog ovih cetnika sto nadolaze ovamo.

    nadam se da me shvatas, jer ja sam sestra od jednog specijalca iz 1.Cete i nebih bas voljela da se spominje gdje je on sada.

    ne zamjeri

  74. Peace, Selam, Shalom….

    Dobih link od prijatelja i nakon citave noci i citavog jednog dana provedenog na blogu citajuci ga,(jer se nisam mogao odljepiti od monitora) zelio sam ovog svoj prijatelja da zadavim, covjece ispit mi za koji dan a ja ne mogu da se odljepim od monitora, elem sada me oci bole od 24 h torture :)….a bogme i stomak,sto od smijeh(probajuci ga prigusti da ne probudim familiju u 4 h jutra )a sto od gladi a mora zabolit kada ne jedes 24 h….i malo ledja, sreca imam dobru stolicu…

    Blog je taban, beton, super, kako hocete, naravno misleci u pozitivnom smislu…, pisac 🙂 je tako dobro stvari stavio da sam citavo vrijeme imao sve to vizualizirano u svojoj masti…iako ne poznajem ni ljude ni mjesta….jedna rjec…respect.

    Pozdrav iz Mostara *paklenog*

  75. Ma naravno da ne zamjeram S, nije nikakav problem. Ali to gdje je ko od nas sada moze se vrlo lako uvijek saznati. Ne krijemo se ni od koga, pocev od mene, a ne znam nikoga naseg da to radi iz billo kojeg razloga.

    Kome je savjest necista, neka se on krije. Ja necu i ne pada mi na pamet. A boga mi ni Zgoda. Svako svakoga moze naci ako ima nekih nerasciscenih racuna, bar to nije problem. Nemoj mi se samo sekirati :).

  76. @REALSHOOTR@ JARANE JA SAM SRBIN KOJI JE BIO SA DRUGE STRANE I ZNAM DA MI JE I DUSA I SAVJEST CISTA.CITAV RAT SAM BIO TU I HVALA BOGU OTISAO ODAVDE ZA BOLJIM I NIJE ME SRAMOTA NI SVOG NI VASEG NARODA.A STO SE TICE ZGODE IMAMO NERASCISCENE RACUNE”NISMO JEDAN DRUGOM PLATILI KAFU VEC 15 JEBENIH GODINA”TO JE JEDINI MOJ GRIJEH JER JE TO MOJ EXTRA JARAN.NEZNAM STA ON TRENUTNO MISLI O MENI ALI ZA MENE JE ON BIO I OSTAO OK MOMAK JER JE TAKAV.A IZVINJAVAM SE SESTRI JEDNOG SPECIJALCA NISMO SVI ISTI A MOZE ME ZVATI I CETNIKOM ILI VEC KAKO HOCE ALI JE ONA OCITO BALAVA DA BI ZNALA STA JE STARA SARAJEVSKA RAJA.EVO DO SADA SAM NASAO DOSTA SVOJIH PRIJATELJA MUSLIMANA I NIJEDAN MI NIJE REKAO NISTA LOSE NI POGRDNO JER ZNAJU KO SAM I KAKAV PA TE MOLIM DA NEDAJES OVAKO GLUPE KOMENTARE.ZA REALSHOOTER-a JOS JEDNOM HVALA ZA LIJEPU INFORMACIJU I KADA NEKAD DODJEM VOLIO BIH SA TOBOM I ZGODOM POPITI KAFU HVALA

  77. vuk 777 iskreno (vjeruj ako hoces) ja sam generacija 60 i neke i nisam balava, a cak nisam ni muslimanka, nego imam i srpske i hrvatske krvi u sebi, ali nisu svi ko ti. ima ovde likova koji bi bez Boze pomozi danas pocinili jos gore zlocine nego 92-ge. izvini ako sam tebe sta uvrijedila, nisam imala namjeru, ali znam da rijetko ko od bivsih specijalaca voli da se kaze gdje je sad.
    ostaj mi dobro i zdravo
    i jos da ti kazem da sam ja od generacije A club-a, Dedana, Kaktusa …..
    imam 4 banke ko jednu

  78. a sto se tice realshooter-a apsolutno nista glupo nisam rekla, iznjela sam samo svoje i misljenje mog buraza i jos nekih likova iz 1.Cete, 4.Voda koji su bili na ratistima gdje subili, a nisu glumili manekene

  79. @vuk 777
    Sta se ba pravis pametan,nabijem svu tu Sarajevsku raju na kurac koji su pucali po gradu.Satro vi sad OK i bobri momci,eh nabijem ja tu dobrinu i sve te dobre na kurac.Nemojte samo vi o nekoj dobrini pricati,nije te sram doci ovdje i pricati kako se ponosis gdje si bio i sta si radio u ratu,nije te stid te tvoje vojske koja je genocid pocinila,jebem li vam familiju u usta.Nek si ponosan na svoje i svoju stranu to je tvoje pravo ali nemoj mi dolazit ovdje i srati o tome vec idi na ravnogorske cetnicke blogove gdje ti je i mjesto i mjesto svih onih koji nisu branili grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.
    P.S.
    Govoris ovdje nekom da je balav i da nezna sta je Sarajevska raja,eto ti si prava Sarajevska raja pa si zasjeo na PAT na Zlatiste pa osuo po mjestima u koja si izlazio,e jebali te svi ti Sarajevci i sve vas zajedno nabijem na Sarajevski kurac.
    P.S.
    Sigurno si u miru navijao za F.K.Zvijezdu i F.K.Sarajevo;)

  80. @Vuk
    Nisam mislio direktno na tebe, nego generalno. Takodjer, djelimicno se slazem i sa “Ti pametan sad…”, jer i meni je licno neshvatljivo da neko ko se ovdje rodio, zivio, skolovao se, odrastao i stasao, gdje mu je bilo sve sto je znao i poznavao, jednostavno ode na tu famoznu drugu stranu i onda puca po svemu onome sto ga je i stvorilo… Zao mi je, ali ja to stvarno ne mogu da shvatim. Zna mda ces sada reci nesto poput “pa svi smo isli sa svojim narodom”, ali ja se tu ne mogu sloziti. Kao i “S iz Sa” ni ja nisam musliman, imam svakakve krvi, ali to je nebitno. Bitno je ono kako se osjecam, a to je kao Bosanac, sto si na kraju krajeva i ti. Mozes ti sebe zvati Srbinom, ali si opet u stvari Bosanski Srbin, sto ce reci Bosanski pravoslavac, i od toga se ne moze pobjeci. Djaba je i pokusavati. Sto se mene licno tice, na drugoj strani su mogli biti i Kinezi, svejedno je. Pucali na mene – ja se branio, i gotova stvar.

    @S iz Sa
    Kafa danas (27.06) u Metropolisu, ili jos bolje na dnu Senoine prema sudu, ima bastica sa super hladom, u 13.00? Pa mozmeo nadugo i nasiroko o svemu :).

  81. @TI PAMETAN SAD@ONO STO DOSAD NISAM NAPISAO ALI CU TI OPET KULTURNO RECI STO SI TI MENI POZELIO SADA I JA TEBI ZELIM IMOGU JOS DA TI DODAM ALI SI TI JADAN SAM OD SEBE.DRUGO KADA SMO VEC KOD TOGA KO SAM HVALA BOGU NISAM VISE NI BOSANAC NI BILO KOJI DRUGI SAD SAM JEBIGA AMERIKANAC I OPET PRAVOSLAVAC.ZA REALSHOOTERA JARO JA SE NADAM VRLO SKROM DOLASKU PA SE MOZDA I VIDIMO ALI CU BITI SIGURNO U DRUSTVU NEZNAM DALI TI JE JOS GLAVNI SEF MISLIM DALI SI JOS U JEDINICI PA CE TI ON RECI KO SAM I KAKAV SAM.NA KRAJU KRAJEVA OVO SE TOLIKO ISKOMPLIKOVALO A JA SAM SAMO PITAO ZA ZGODU.I JEDNA STVAR JA I TVOJ SEF SMO FAMILIJA I TO JE OSOBA KOJU JA CIJENIM NACU VISE DA TI DOSADJUJEM ALI CES SE AKO BOG DA UVIJERITI.A OVAJ STO JE ILI STO SE PRAVI PAMETAN SIGURNO NIJE SARAJLIJA JER JE CUO ZA ZLATISTE I UHVATIO SE NEKIH GLUPOSTI.TEBI U SVAKOM SLUCAJU HVALA ZA SVE A S IZ SA SE IZVINJAVAM ZBOG NESPORAZUMA

  82. @TI PAMETAN SAD@ MORAO SAM DA SE VRATIM NA OVAJ BLOG ISKLJUCIVO RADI TEBE JER NEMOGU DA VJERUJEM DA SI IZ SARAJEVA A STANOVNIKE SARAJEVA NAZIVAS SARAJEVCI TO STO UBACUJES BA NEZNACI UOPSTE DA SI SARAJLIJA.SARAJEVCI NE POSTOJE JA ZNAM ZA SARAJLIJE A TI SE FATAJ OVO MALO RAJE SARAJEVSKE STO IMA NA BLOGU NEKA TE NAUCE PONASANJU I PRICANJU.UPOREDI SEBE I REALSHOOTERA PA DA VIDIS RAZLIKU TVOJE SKOLE I VASPITANJA I NJEGOVE.KAD SVE UPOREDIS VIDJE CES DA ISPADAS PAPAK.MOJ SAVJET VISE SE DRUZI SA TAKVOM MOMCIMA I IMAT CES STA I DA NAUCIS O ZIVOTU A NE OVAKO DA LUPAS.NORMALNO SLIJEDI ZAKLJUCAK DA TI NIJE BILO OVOG JEBENOG RATA NIKAD NEBI NI VIDIO SARAJEVO A NA TVOJU SRECU.ZA TVOJU INFORMACIJU UVIJEK SAM NAVIJAO ZA FK SARAJEVO I DANAS A ZAJEDNO ISAO U RAZRED SA BALJIC ELVIROM I POKOJNIM PINTOL ISMIROM AKO UOPSTE ZNAS KO SU TI MOMCI.JEDNA MOLBA NEMOJ MI SE VISE OBRACATI JER NEZELIM VISE CITATI TVOJE GLUPE KOMENTARE

  83. @Renson@ma jarane realshooter je ok momak ar ja tako mislim ali ovi leteci kao @TI PAMETAN SAD@ ma vidi se kako se papak i prestavlja i kako razmislj to je cudo pojavili se neki novi po njemu SARAJEVCI ja prvi put cujem da sarajlije neko tako zove sem ovih ratom pridoslih pa zaboravili kako im se i selo zove i u kojem dijelu bosne se nalazi.zato on lafo brani sarajevo ma nebrani on sarajevo nego sam sebe i moli boga da ga nevrate odakle je dosao.on stvarno misli da sam ja izgubio svaki kontakt sa sarajlijama i sa misle o njima

  84. ma ja sam ti daleko a i sarajlija sam a pozovi ove sto sabe nazivaju SARAJEVCIMA samo se pazi da nije neka sekta ili slicno da te ne navaraju jer smo svi glupi samo ovaj momak je pametan zna covijek gdje zlatiste zna gdje sarajevo i ko su sarajevci a najvaznije prestavlja se @TI SAD PAMETAN@nismo mi njegov nivo taj zna sve.ma sta se ja budalom zamaram

  85. @ vuk 777
    :))))
    Presmjesan si:)))Ja nazivam Sarajevcima vas cetnike koji ste pucali po nasoj djeci,po djeci Sarajeva,po nasoj omladini,po nasim kulturno-istorijskim znamenitostima,po mjestima koji su znacili nesto za grad Sarajevo i po svemu po cemu je grad Sarajevo bio prepoznatljiv,pucali ste na ljude u redu za vodu,hljeb po djeci na sankanju itd.Zovem vas Sarajevcima iz prostog razloga jer mi Sarajevci zvuci divlje a vi to jeste,divljaci,to ste pokazali citavom svijetu,zovem vas i zato jer ste mozda rodjeni u Sarajevu a neponasate se tako,Sarajevci su vazda bili oni indijanci koji su dolazili u Sarajevo bas kao i tvoji roditelji koji su dosli iz Buloga ili iz Mokrog i ostalih mjesta sa obronaka Romanije vase planine.Tebe i tebi slicne nemogu i nezelim da zovem Sarajlijama jer nemogu vas strpat u isti kos i zvat vas Sarajlijama kao nas sto smo branili ovaj grad i nasu domovinu od divljaka Sarajevaca bas kakav si i ti.Zavrseno!
    Spominjes sefa,pa sta sad sto znas sefa ili si njegov rodjak sad treba da znaci da si ok momak,sto se mene tice vazda ces biti Sarajevac i navijac Zvezde,jer si papak.Sta cu ti.Papak si zato jer mislis da se cijeli svijek okrece oko tebe jer si ti u Americi,klasicna papanska.
    Nemislim se tebi ovde pravdati kakvi su mi korjeni i koliko sam Sarajlija to se najolje vidjelo u ratu dok si ga ti rusio ja sam ga branio,to je kultura ostlo je sve manje vazno.Ti si isto fino vaspitan i roditelji su te dobro vaspitali cim si pucao po svojim komsijama iz Alipasinog polja svakodnevno,uh rekoh gdje si stanovao jebi ga:)))))Nek si ti ziv i zdrav ali u Sarajevo nedolazi,jer da izadjes na kafu sa sto sefova i bosova ovoga grada,samo da znas ja sam ko svemir velik!
    Zlatiste……….Gore su FGR Sarajeva u autima mazili svoje ljepse polovine a mala raja gledala i svi su to znali a svi bili zadovoljni dok vi niste gore dosli,dok vi Sarajevci niste zasjeli za topove,PAT-ove,mitraljeze i snajpere i poceli pucati po gradu,vjerovatno zato jer vam se nije mogao dizati;)
    Malo sam te uznemirio ha:))))))))))

    P.S.
    Ismir Pintol je ziv,ako mislis na Pintola golmana;)

  86. Ljubio sam jednu malu sa Bascarsije
    ljeto dodje a ja tuzan ne mogu do nje

    Po Parizu, Beogradu druze jedini
    Volio bih i ja stobom sada setat
    Volio bih i ja stobom sada setati

    Refren x2
    Sarajevska raja
    dok gradovi Bosnom gore
    Daleko ste bili
    kad je tesko Sarajevo ostavili

    Volim tvoju pjesmu staru jer me potsjeca
    na pijane noci nase i na proljeca
    Ovo nije tvoje borba drugi ratuju
    Ipak druze ti si tamo
    A ja sam jos tu
    Ipak druze ti si tamo
    A ja sam jos tu

    Refren x2
    Sarajevska raja
    dok gradovi Bosnom gore
    Daleko ste bili
    kad je tesko Sarajevo ostavili

    Kad se vratis jednog dana pozdravit cu te
    Nista vise nece biti ko sto bilo je
    Nemoj biti tuzan tada niko nije kriv
    Spasio si svoju glavu ostao sam ziv
    Spasio si svoju glavu ostao sam ziv

    Refren x4
    Sarajevska raja
    dok gradovi Bosnom gore
    Daleko ste bili
    kad je tesko Sarajevo ostavili.

  87. Nedavno su u cikagu uhvacena 4 cetnika,ucestvovali u genocudu u Bosni,vuk777 sledeci si ti,imas obraza da kazes da si bio cetnik i jos se stim ponosis,a imas hrabrosti i da dodjes u sarajevo ono sarajevo i onu bosnu koje si tako sa zadovoljstvom ubijao.ijos da kazem i ova 4ca su bili dobili drzavljanstvo uostalom pitanje kako si dosao u ameriku i na ciji pasos da nije mozda genocidne tvorevine ili mozda srbije ili mozda zemlje koju si toliko godina ubijao.i jos da te pitam koliko si pobijo djece,staraca,zena,mozda zarobljenih vojnika ili si ti mozda bio nevinasce.NEKA JE RAHMET RAMIZU DELALICU CELI

  88. @ vuk 777
    Pa gdje si ti luktko moja,ocekivao sam odgovor jutros,sjebo si mi jutarnju kafu i cigaru,ili mi nemas sta reci jer si sve rijeci istrosio u nekoliko predhodnih javljanja,javi se papak iz Sarajeva.A mozda imas i neko opravdani razlog,mozda si avio linijom cikago-mokro otisao na romanijsko selo selo kod bake:)))))))

  89. @TI PAMETAN SAD@IZVINI NEZNAM KAKO VISE DA TE ZOVEM JA SE IZVINJAVAM AKO SI POREMECEN STVARNO NIJE DO MENE.ZA RAZLIKU OD TEBE JA SAM IPAK SARAJLIJA A TI SE ZAOITAJ KO SI I ODAKLE SI DOSAO.MOJI SVI NA TVOJU ZALOST RODJENI U SARAJEVU I MOJE KORIJENE MOZES NACI U NARODNOJ BIBLIOTECI ZA RAZLIKU OD TVOJIH JER TI NI TATA A NI MAMA NESMIJU RECI ODAKLE SU DOSLI DO SREBRENICE,ZEPE ILI SANDJAKA PAZI DOBRO KAKO SU DOTLE DOSLI A U SARAJEVO SE ZNA.MOLIS SE I DANAS ALAHU STO IZBI OVAJ RAT PA I TEBE DOVEDE U GRAD JEBIGA ZALOSNA ISTINA.SA ROMANIJOM NAZALOST NEMAM ALI NIKAKVE VEZE A DANAS BI MOZDA I VOLIO.DRUGO STO TE OCITO A NAJVISE TE ZULJA A TO JE STO SAM SRBIN I OPET PONOSAN NA TO.U AMERIKU OTISAO KAO SV NORMALAN SVIJET PREDAO PAPIRE I DOBIO A STETA STO TI NISI PREDAVAO KADA SI DOLAZIO U SARAJEVO.ZALOSNA VIJEST NEBI DOBIO RADI PSIHO TESTA JELI TE ZULJA I STO SAM OTISAO OPET TVOJA STVAR.IZ RATA NA TVOJU PAZI PISEM DA SKONTAS”NA TVOJU”ZALOST IZASAO CISTA OBRAZA.I ONO STO CE TE NAJVISE RAZOCARATI PORED FAMILIJE KADA SAM DOLAZIO DOCEKALA SU ME DVA MUSLIMANA ALI JARANA JEBIGA VALJDA ZATO STO SAM SA SELA.MA GLUPO JE TEBI NEKE STVARI OBJASNJAVATI JER SI TI COVIJECE RETARDIRAN SLABO KONTAS.I JOS JEDNO RAZOCARENJE ZA TEBE JA U SARAJEVO MOGU DA DODJEM KADA GOD HOCU A ISTO TAKO I DA ODEM A TI?VJERUJMI NIKADA VISE VREMENA NISAM POTROSIO NA GLUPOSTI KAO NA TEBE ALI TRENUTNO KLOPAM PA MOGU DA KUCKAM LAGANO.TI SI JEDNA OBICNA PALJEVINA JER JA SAM BIO I OSTAO SARAJLIJA A TI JOS UVIJEK ZIVIS U NADI DA CE TE NEKO TAKO NAZVATI ALI NEBRINI IMA IH TU DOSTA SLICNIH TEBI PA SE UZAJAMNO TJESITE I GOVORITE JEDAN DRUGOM MOZDA VAM BUDE LAKSE.CAO SARAJEVAC OVO SAM TI POSLAO SAMO DA SE NE RAZOCARAS I DOSTA MI JE PISKARANJA TEBI UOPSTE NISI ZANIMLJIV CAK STA VISE NAPORAN I STA DA KAZEM GLUP CIM CEKAS DA TI SE NEKO JAVI RAZMISLI MALO O SVOJOJ BOLESTI I LIJECENJU PA AKO TI STA ZATREBA OBECAVAM DA CU TI POMOCI IMAM JOS VEZA TAMO

  90. @TI PAMETAN SAD@ZNAM DA SAM ZABRAVIO NESTO DA TI KZEM PRESTANI SE SMIJATI TO JE JAKO GLUPO KADA SE TEBI DRUGI SMIJU A I TI SE SMIJES SAM SEBI.ZA LIJECENJE SAM OZBILJAN DOBRO RAZMISLI MOZDA NIJE JOS KASNO ALI OZBILJNO IMAM LJUDE KOJI TI MOGU POMOCI “OVO JE BILA OZBILJNA PORUKA A NE PROVOKACIJA”POZDRAV SARAJEVAC

  91. @vuk 777
    Mojne se ba sekirati Sarajevac,kazes nisu te dotakli moji postovi a pises mi porodicno stablo,taman me to interesuje odakle su i kako zive cetnici a bivsi stanovnici Sarajeva,budalastina prava pravdat se i pisati nekom inaginarnom liku kao sto je “Ti sad pametan” i kazes da meni treba ljekarska pomoc.Jarane otidji ti doktoru ocigledno ti nije dobro i fakat mi to vise nije smijesno jer ti fakat nisi dobar,lud si haveru,fakat si lud:((((
    Zao mi je:((((

  92. @ Ti pametan sad
    Svaka cas burazeru,fakat mangupski suk.A vucina se upecao,jadnik je bas primitivac i papak,on je Sarajevo samo na razglednicama vidio i to kad mu tata posalje razglednicu sa sluzbenog puta iz Sarajeva.Ali nema veze ohrabruje da nas ima jos i nedamo ovim sumarima pardona,fakat ih treba gaziti ali punim.Jos jednom svaka ti dala >Ti pametan sad< na komentarima ovom gore sumaru-cetniku.

  93. VUK777,
    Tebi treba dobra terapija kod Karadzica
    idi nek te izleci na njegovim ostrim al efikasnim terapijama bre
    tako da “Sarajevac kao ti” dobro shvati sta ti fali…
    Sarajevo je Sarajlijama rodjenjem,srcem ili dusom-a Sarajevcima t.j.subarinim papcima samo jedna velika iluzija

  94. VUK777,
    Tebi treba dobra terapija kod Karadzica
    idi nek te izleci na njegovim ostrim al efikasnim terapijama bre
    tako da “Sarajevac kao ti” dobro shvati sta ti fali…
    Sarajevo je Sarajlijama rodjenjem,srcem ili dusom-a Sarajevcima t.j.subarinim papcima samo jedna velika iluzija

  95. Kaad smo kod tih “sarajevaca”, jedno pitanje za sve vas, ko je po vasem misljenju veci sarajlija, jedan od roditelja sarajlija, rodjenih tamo, koji je silom prilika zivio u jednom drugom mjestu, a u sarajevu provodio dobar dio godine, ili jedan koji sarajeva nije vidio, sto bi se reklo do nekidan, a sada je punopravan stanovnik toga grada.

  96. sta vama smeta sto sam srbin i to jos sarajlija vidi se ko je bolestan za time ja sam samo pitao za jednog prijatelja a vi ste ispali papci jer ste se vi upecali i vas boli kada skontate odakle ste i da na silu hocete da budete ono sto niste.pa ako hocete moze i tako zovite me kako hocete ali vas zulja istina.a sto se tice karadzica volio bih i sa njim da pricam jer je inteligentniji od vas svih zajedno a to je provjereno uradite mali test IQ pa ce te vidjeti.za ove dosle sto se ubacuju posto se neznaju ni ulogovati pardon posto ne razumijete to je normalna prijava na blog IQ vam je dosle pardon novi stanovnici sarajeva test inteligencije opet pardon radi pojedinaca to je onaj test gdje se vidi koliko si pametan.poruka za@Pik@papak nemoras dva puta kliknuti da bi poruka otisla.za gosta kako se vec zove neznam koristeci fraze ba,jarane,fakat i sl.ne postaje se sarajlija.pogledaj malo ostale kako pisu pa ces vidjeti to su zargoni koji se koriste u sarajevskom govoru a ti sto si napisao je totalno odlika nepismena covijeka.na ovako malo komentara tako puno primjedbi sa moje strane ja se izvinjavam ali je to odraz vase pismenosti i kulture a sad me zovite i cetnikom,subaricem ili vec kako hocete ali vi tu sebe ponizavate pa zar po vama jedan takav divljak da bude pismeniji od vas.bolje je ne slati komentare nego ih ovako pisati moji sarajevci a mozda i to ne.

  97. za VUKu 777 . Izvini ali, molim Vas uz svo postovanje prema Vama, stariji ste od mene poprilicno, ali nikako ne mogu da shvatim da se dicite tim da ste Sarajlija, izvinite molim Vas, moj je otac bio Srbin, poginuo u ARMBIH, na Igmanu 1993, pa sto on nije pucao na grad, jos je bio po rodjenju Srbijanac iz Jagodine, nego je zivio i radio u Sarajevu, vidio je sta se desava, kakav covjek ima srce ubiti djete, i to oko 1500 djece, kakva je to vojska , jednom rijecu KUKAVICKA. Posto kazete da mozete doci,svijetla obraza u Sarajevo, cisto sumnjam, budite iskreni prema sami sebi, pucati na nesto, i dolaziti u to mjesto, nije mala stvar, shvaticete sami, doduse shvacate vi to savršeno, nego se i sami plašite i to potiskujete duboko u sebi, stideći… IZVINTE jos jednom, ali to da ste ” Sarajlija” mozete nekome u Americi,, ili odakle vec prosipati…

  98. E usra ga sa tim za Karadzica…a opcenito..zaboli me odakle je ko…kako se ko zove, sto se tako zove..odakle je ko dosao, a jel dosao il je bio….i tako to…i umjesto, svi skupa, da se bavite analizom porodicnih stabala ( oli ti drveta:P), i palite se na provokacije…bolje malo kakvih konkretnih radnji..ionako smo u govnima do guse…i daj se prestanite bavit pitanjima ko je pravi i veci sarajlija, k`o da nema drugih gradova…sela i zaseoka jednako vrijednih (nemoj da bi me ko kritikov`o za ovo..treeeeeeep)
    Vuce…pise se covjek..a ne covIjek ..iza tacke veliko slovo..son fon:P Stoga, nemoj Titat` ti o pismenosti..a jos manje o IQ testu.
    Kako se postaje sarajlija ..manje je bitno…ti si nam pokazao kako se prestaje biti. I sad se malo kifliraj sa tim komentarima..mnogo si brate naporan.

  99. @ vuk 777
    Vuce ba sta je macko,opet ti.vidim i ti sad koristis termin Sarajevac a u jednom od predhodnih postova kazes da tu rijec nikad nisi cuo a sad je redovno koristis,cudno zar ne.Kazes sto vam smeta sto sam srbin,budalo jedna,meni zena srpkinja,samo sto ona i njena porodica nisu otisli iz Sarajeva pa po americi pricali da su iz sarajeva vec ostali zajedno sa svojim narodom u Sarajevu i branila ga od takvih koji misle da je karadjic inteligentan.E jadan je covjek koji za karadjica misli da je inteligentan a karadjic se krije po sumama ko vuk,bas inteligentno nema sta,tebi i jeste ineteligentno jer si i ti inteligentno postupio kad si napustio Sarajevo i rusio ga sa inteligentnim sarajevcima,e serem vam se na inteligenciju pa petom naguram da vise stane kako bi bili jos inteligentniji.Onda nam prisas o nekim novim stanovnicima Sarajeva a nisi tu i neznas o kome se radi,a ti ljudi su bolji vjeruj mi od svih vas koji ste otisli i zaposjeli brda oko Sarajeva.Vucino 777 opusti se popij neki harp tesko ti je fakat.

  100. Ko je ba ovaj vuk sto se stalno provaljuje,etiketira se ko Sarajlija a pada na rudu non stop.Toliko prica o Sarajevu i Sarjevskoj raji a osnovnu skolu Sarajevskih folova nije prosao.Momak spusti loptu i pomiri se sa tim da si ti samo sarajlija mozda po rodnom listu i po nicemu vise,barem prema ovome sto sam dosad procitao,vidim da ti ga slazu svi a ti uporan,primiri se malo pa ga i ti jednom nekom sukni ali dobro skontaj neki fol.

  101. Gledam ovde se potezu neka pitanja pogotovo ovaj vuk 777 oko toga ko je Sarajlija a ko nije.Eto ja nisam iz Sarajeva porijeklom sam iz istocne Bosne iz jednog malog sela pokraj Rudog.Studirao sam u Sarajevu kad je rat poceo i odmah sam se uhvatio puske,jer gdje sam tu sam,branim narod od agresora kao sto su se i mnogi uhvatili puske a nismo gledali tada koj Sarajlija a ko nije vec rame uz rame protiv cetnickog agresora.Kad je poceo rat znao sam samo za mjesta tj naselja u kojem sam zivio i naselja u kojima sam isao kod jarana sa faksa,za neka naselja sam znao iz prica kao sto su Stup,Azici,Otes,Zuc,Brijesce,Sokolje,Mrkovici,Spicasta stijena,Hladivode,Sirokaca,Soukbunar,Bogusevac,Mahmutovac itd a ta cu naselja vrlo dobro upoznati u ratu jer tu sam bas bio i tu se branilo Sarajevo bas od Vukova ali ne “Vukova sa Zlatista” vec ovih vukova 777 sto se javljaju ovde i hoce da kazu da su vece Sarajlije od mene koji sam branio grad Sarajevo od njih samih tj Sarajlija koji su otisli na drugu stranu tj agresorsku.Mogu vam reci da je u Sarajevu bilo jako puno ljudi sa strane tj iz manjih mjesta iz Bosne i Hercegovine koji su bas bili u Sarajevu i branili ga od ovih koji su izasli iz svojih stanova i sjeli za topove i pucali po nama koji smo ga branili.Odmah da kazem da i oni koji su otisli tj pobjegli da bi guzove sacuvali a ostavili mene “istocnjaka” u svom gradu da im cuvam stanove i kuce su isto tako pickice ali opet nemogu se porediti sa ovim koji su otisli i pucali po gradu.
    Eh sad ja pitam vas dali sam ja manji ili veci Sarajlija evo konkretno od ovog vuka 777 koji pucao po gradu i hvali se stim.
    P.S.
    Ja sam posteno stao da branim nasu zemlju i grad Sarajevo i do samog kraja rata sam bio tu i ranjen sam tri puta sva tri puta u Sarajevu(Otes,Stup,Zuc),ranjen sam zato jer sam bio tamo kad je bilo najzesce.Moja djeca su tu zahvaljujuci svom ocu koji je stajao na braniku i nije dozvolio da se osjecaju kako bi se osjecali da su u rodnom mjestu svoga oca,jer tamo narod koji je uspio da prezivi i vratio se nema nikakvih ljudskih prava,vec zive kao roblje,e zato sam se ja borio i zato punih usta mogu reci da sam Sarajlija zato jer nisam dozvolio zajedno sa svim drugim i Sarajlijama i nesarajlijama u sarajevu da ih zadesi ista sudbina kao sto je zadesila sudbina stanovnike mog rodnig mjesta.

  102. Al’ ste se raskokodakali :)))).

    Hajde da se i ja malo prikljucim, ali cisto informativno. Necu mokentarisati ni ko je odakle, ni ko je pismen ili nepismen ni ko je sta radio ili nije ni u ratu ni prije ni poslije. Cisto cu nabaciti nesto vezano za ovo ko se moze, a ko ne moze nazivati Sarajlijom. Po nekim kriterijima koje su utvrdili mnogo pametniji od nas i puno ranije nego sto mi to danas razglabamo, neko prima punopravni naziv stanovnika mkesta u kojem zivi tek nakon trece generacije familije koja tu zivi. Znaci, ukratko, Sarajlijama, ali i bilo cim drugim, znaci i Beogradjanima i Zagrepcanima, itd., se mogu nazivati svi oni ciji je dedo nastanjivao to mjesto, odnosno grad. Ostali…nazalost se mogu tako nazivati, ali ce u konkretnom slucaju Sarajeva uvijek biti jal’ Sarajci jal’ Sarajelijice jal’ nesto trece. I to je to. Ja licno, srecom ili nesrecom, zavisi kako ko gleda, pripadam ovoj orginalnoj grupi jer mi je i cukundeda rodjen u Sarajevu, a prije njega ne znam.

    @Srbski vuce
    hajd prvo nauci pisati

  103. evo da vam vise ne dosadjujem svi ste vi sarajlije ali ja stvarno nisam i to cijelo vrijeme zelim da kazem nekim papcima.ja sam sada amerikanac jer imam njihove papire ali samo njihove.realshooter je dao naj ispravniju teoriju o tome ko gdje pripada.neznam po cemu ovaj gost ili ostali sude neke stvari i uporno se prepucavaju to jeste pokusavaju oko toga ko je sarajlija.ja sam na putu izmedju bosne i amerike jos jedno koljeno i moji su amerikanci.sto se tice rata sto mi bezveze saljete glupe komentare pa bio sam tamo gdje sam mislio da je ispravno i danas isto tako mislim.samo postoji razlika izmedju mene i ovde pojedinaca ja nemam razloga da mrzim bilo koga i da se stidim bilo cega a o tome dali cu ja dolaziti u sarajevo nazalost opet odlucujem JA.znam da mnoge nerviram ali sta se tu moze jer ja sam ne ovaj blog dosao da pronadjem prijatelj u cemu mi je pomogao@realshooter@i jos ti jednom hvala a vi nastavite sa komentarima mozda vam i odgovorim.@realshooter@ako ti nesmeta da te nazovem prijatelju HVALA TI JOS JEDNOM OD vuk-a777 POZDRAV

  104. Jucer moradoh trcat pa ne zavrsih sto zapoceh…

    “Srbskog vuka” sam htjeo upitati da li je ikad cuo za palatalizaciju? Ocito nije jer da jeste znao bi da mu nick, napisan ovako kako je napisan, izgleda u najmanju ruku imbecilno, ali istovremeno pokazuje i stepen poznavanja maternjeg srPskog jezika.
    Sto se tice site-a koji nam on tako ljubazno promovise, moram reci da sam ja bio tamo i da sam banovan nakon svega 2 ili 3 komentara. Razlog je jednostavan – taj site je mjesto teskih nebuloza, bajki i prica u stilu Roberta Ludluma i akcionih detalja na kojima bi im pozavidio i James Bond i ti ljudi tamo jednostavno ne zele cuti nista drugo sto nije u striktnoj vzi za mrznjom i nacionalizmom. Nazalost, nacionalizam i mrznja prema svemu nesrpskom tamo izviru iz svakog pojedinacnog slova i definitivno je to jedno mjesto koje ne treba posjecivati, osim ako neko zeli da se “dohranjuje” ovakvim stvarima.

    Ako neko vec zeli da procita nesto pozitivno, a sto dolazi iz Srbije, tada mozete otici na forum portala http://www.zamislisrbiju.org . Tu vec mozete normalno komunicirati i niko vas nece kinjiti i vrijedjati zato sto ste iz Bosne.

    Jos jedno mjesto na kojem DEFINITIVNO nece biti ni nacionalizma, ni vjerskih niti bilo kakvih drugih netrpeljivosti je forum novootvorenog portala http://www.ljudi-ljudima.net
    Slobodno dodjite, ali i da odmah znate da je ispoljavanje bilo cijeg nacionalizma, vjerskog ili bilo kojeg drugog vrijedjanja sankcionisano banovanjem po sva tri registracijska osnova. Procitajte pravila, vrlo su jasna i jednostavna.

    @Vuk777
    Haveru, nemoj me krivo shvatiti, ali ti nisi Amerikanac. Niti mozes biti. Ti si rodjen u Bosni i Hercegovini i ti licno po nacionalnosti samo to i mozes biti. Kao i ja i svi koji smo rodjeni u BiH. Tvoje vjersko opredjeljenje je nesto sasvim drugo. E sad, vidim da malo brkas pojmove nacije, drzavljanstva i vjere, ali trebalo bi da znas da su ove tri stvari zasebne i nespojive. Mozes ti biti rodjen i u Srbiji, ali ne znaci da si pravoslavac, a ipak mozes biti Srb ili Srbin ili Srbijanac, zar ne? 🙂

  105. Zemljo tisucljetna
    Na vjernost ti se kunem
    Od mora do Save
    Od Drine do Une

    Jedna si jedina
    Moja domovina
    Jedna si jedina
    Bosna i Hercegovina

    Bog nek’ te sacuva
    Za pokoljenja nova
    Zemljo mojih snova
    Mojih pradjedova

    Jedna si jedina
    Moja domovina
    Jedna si jedina
    Bosna i Hercegovina

  106. Sizsa,
    nije svaki srbin srbijanac
    nije svaki bosnjo bosanac
    nije svaki bosanas sandzaklija
    nije svaki sandzaklija vehabija
    nije svaki vehabija musliman
    nije svaki musliman posten
    nije svaki posten sarajlija
    nije svaki sarajlija heroj
    nije svaki heroj musliman
    nije svaki musliman lijep ko Bosna
    Nije Bosna nikom pripadala
    vec dusama pune ljubavi i sevdaha
    uh izgleda sam malo popio vise vode
    pa lupam ko meho po Bascarsiji
    dajte mi ceevvvvvaapppppppppaaaaaaa
    hajd malo da se opustimo i to prija

  107. pa kume ima li nade da ces se vrnuti sa tog posla makar na sat il dva da dovrsis ovo sto si zapoceo (obecao).ovi komentari pocinju liciti na jerry springera,daj ljudima da citaju!
    nadam se da si ziv,zdrav(koliko je moguce obzirom na prozivljeno) i spreman za nove epizode!
    pozdrav!

  108. Boze pravedni, molimo te da nasilnicima oduzmes mac a slabima podaris moc vjere u istinu i pravdu.Molimo te Boze da tuga bude nada,da osveta bude pravda,da majcina suza bude molitva,da se vise nikom ne ponovi SREDRENICA.

  109. Jel uzhivate medjusobno u “lovackim” prichama. Pa nishta drugo vam nije preostalo nego da lechite komplekse. Ja bih sve vas predlozhio za medalje i ordenje narodnih Heroja Bosnie. Zasluzhili ste. Ej ko vam je ovaj koji je izgelda skoro riknuo? Jel neki prvoborac? Odma da mu date orden narodnog heroja broj 1. Pozdrav svima kolko vas ima. Pobedili ste bradonje. Bolje da ste se jebavali sa njima em bi bio mir a em bi vas bilo vishe brojchano.

  110. Jel ima neko iz “oslobodjenog” sarajeva ovde ili uglavnom mrsite muda o herosjkom ratu za slobodu iz AAmerika, kanada, Ausralija, Engleski?
    Pa sto se bre ne vratite da uzhivate u slobodi i rezultatima vashe borbe nego jedete govna po svetu?

  111. Specijalac bre nemoj da se zajebavash. Nije valjda da je neshto ozbiljno? Da nije od onih jurisha na bradonje onomad 1992? Da te nije zakachio metak bijo?
    Aj ziv bijo i da josh dugo pishesh o junackoj borbi protiv tvojih nekadashnjih drugara. A ja bih lichno voleo da pre nego riknesh da ti daju orden narodnog heroja Bosnie. Evo ja te odlikujem u ime predsednishtva Bosnie oredenom narodnog heroja broj 1.
    Pozdrav

  112. POTURICA ;
    Izet beže, koljeno prokleto,
    ti pohuli na sve što bje sveto,
    Balkanom si srpski vazduh diso,
    ka makanja srpsko ml’jeko siso,
    k’bezdanu si okrenuo pleme,
    da otuđiš svetog Hrista sjeme,
    šta si jadan, kazat ne umiješ,
    niti turski jezik razumiješ,
    čelom lupaš ka mahnit o stjenu,
    svim Balkanom vjera hoćeš smjenu.
    Mili Bože, čuda golemoga,
    nekršćena Srba opakoga,
    zape Srbin, Muhameda kraju,
    svu na Islam da obrne raju,
    kako jadan k’tuđoj vjeri stade,
    pa dohvati Muhameda brade,
    ostavi se svojih običaja,
    svega što ga s’istorijom spaja.
    Kada Srbin Muhamedu pane,
    tuđoj vjeri kad se klanjat stane,
    kada rasprom bratu gorča dane,
    hoće Srpstvu crni dan da svane…
    Silnu rđa odnarodi raju,
    da rođenom milosti ne znaju,
    kad Balkanom ponestane Srba,
    njiju čeka i kama i vrba,
    i jopet će mijenjati vjere,
    da ih prezir dovijeka ždere.
    Oj Srbine, Alahove vjere,
    u gluposti ne imadeš mjere,
    tvoje čojstvo za kazivat nije,
    bježiš onom, što bijaše prije,
    tvoja ludost, tvoju propast krije,
    dok se šejtan sa grohotom smije,
    S’voljom nisi k’Muhamedu stao,
    nasilju si jadan poklekao,
    prađed ti je istoriju krao,
    jer i on se kao Srbin znao,
    prađed, žrtva azijatskog vuka,
    turskog kolca bojao se muka,
    tu očajan pod nekrsta pade,
    pa sad izlaz iz pakla ne znade,
    vlastit prezir ne obrisa licu,
    a već drugom natura krivicu,
    ljutom drekom hoće sakrit srama,
    što ga j’ zdrava, progutala tama,
    Kad pohuli na svojega Boga,
    što je stajo više stada svoga,
    on pohuli i na svoga brata,
    gurajuć ga put krvava rata,
    putem koji ka istrazi vodi,
    a dvaput se nit jedan ne rodi!
    Kad se Srbin, Katolikom krene,
    hoće Papi odnjet srpske stjene,
    pa kad vjeru promjeni trčeći,
    Papi hoće bit Katolik veći,
    da bi vjerske zatomio jade,
    svome bratu krvnikom postade,
    da dokaže da Srb nije više,
    on se namah u ustaše piše,
    misleć da će tako grijeh sprati,
    misleć da će čojstvo da povrati,
    đe je vatre, tu ima i dima,
    čojstvo samo priliči Srbima,
    to je rode način od života,
    s’njim se diči, srpski patriota,
    kod drugijeh tog pojma ne ima,
    Bog ga samo, udjeli Srbima.

  113. Hehe. Lepo reche jedan gore dok se vi zajebavate pretnjama klanjem dotle narod u Bosnii zive kao skotovi. To je vama vasha borba dala. A najveche junachine su u USA, Kanada, Australija peru tanjire i razvoze picu a posle posla se najebavaju majke muslimanima i bradonjama chetama. Koji ste vi jadnici.

  114. Kuku Leleee….sve sami “gosti”. Niko mane damu cak ni nick da nasepi…c,c,c, gotu jamo.

    A o skanjupi u cega najbolje juzna pravou bisr sa Grbavice. Dok su calitr ko cevize po grebackojZa, krivalisa se oko saMi, drankeJa, vaLa, po bljanskojLju…a ja se groi packman-a s manji :). Hehehehe 🙂

    Likive cibor…mosa kad majui cacminoba, bicuhau i kad su na par ljami tarame. Eeee nicibje dnija…

    Ovo ce gradska raja znati procitati…papci me ionako ne zanimaju :).

  115. @ Gost_6616
    Cekao sam vas u ljeto na Igmanu 1993,da mi sunet uzmete,pa 1995 na Zilini pod Treskavicom kad ste bjezali prema trnovu,pa u krajini isto 1995 kad ste Sanski ostavili samo onako i pribor za sunete,noci i noci sam proveo u sarajevu cekajuci vas a vas nigdje.Pa sam se ponadao da cu vas zateci kad je bila reintegracija moje Grbavice pa ni tada me ne sacekaste i ja odem i sam se osunetim kod Skake na Bistrik,jebi ga nisam vise mogao vas cekati kad ste stalno u pokretu,bjezite a nemogu vas stici.

  116. ON je ceto al se pometo
    gde mu je kraj a pocetak
    i nezna
    tata mu je bio bradonja
    smrdonja
    prdonja
    kitobolenja
    psovanja
    curenja
    glupenja
    mizernjenja
    mrznjenja
    ludonja
    jadan je gde mu je kraj:
    he ceto u tvojim prljavim stalama
    sta ces sajkaca ti toliko smrdi
    da ti mozak puca od prljavog kurca
    hehehehehehehehe

  117. Ljiljani zlatni, opet smo s'Vama,
    Ponovo nebo, ce goriit nad nama.
    Jaki k'o kamen, staroga mosta,
    na nas je majka, Bosna ponosna.

    BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF.

    Neka se trese, neka sve ori,
    stadion cijeli, ima da gori.
    Od Viliniusa, do marakane,
    imamo muda, idemo svuda.

    BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF.

    Jebemo savez, jebemo vladu,
    ginemo za njih, a oni nas kradu,
    jer izdaja to je, njihova furka,
    hajmo ih rusit, dize se buka.

    Gazi sve cetnike, sve su to pickice,
    gazi sve cetnike, sve su to pickice.

    Zastave Bosne, neka se viju,
    ljiljani nasi, bitku sada biju.
    Najjaci mi smo, pjesma nas nosi,
    sinovi Bosne, FANATICOSI.

    BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF.

    Vase bakljade, sve slabije gore,
    trenutak se ceka, igraci se bore.
    Suze vam teske, i svi ste vi mali,
    kada vam Sergej, mrezu zapali.

    Tribine sve gorit ce, staidion planut ce.
    Svako srce pucat ce, punim glasom pjevat ce.

    BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF,
    BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF

  118. @ Gost_6616
    Nismo se mi mimoilazili vec si ti bjezao a nisam te mogao uhvatiti,brz si.Ali nista za to,ima drugo poluvrijeme pa me sacekaj ili u Otesu(“Zoranovu”) ili u Srebrenici ili Banjoj luci ili bilo gdje drugo,ja cu doci sigurno a tebe neznam hocu li zateci brzi;)

  119. @Gost 6351

    Sta bilo haveru? Sjetio se kako si se sakriv'o po nabrojanim mjestima,a? 🙂

    Hehehehe, tako i treba. Lijepi strah 🙂

    A usput, ne znam sta bi trebalo da znaci to “poturice”…valjda nesto negativno ili uvrijedjljivo? Smijesan si blento jadni…i ti svi ostali koji koriste taj izraz. To bi, kao, trebalo da znaci da sam ja, a i svi BH muslimani, u stvari nastali od Turaka? Ja…i? Uzmimo i da jeste tako. I…? To bi trebalo da bude grdnije od cetnika? Zadojenih Srba koji svojoj tek rodjenoj bebi, ili najdalje za prvi rodjendan poklanjaju kamu?

    Eeee moj umobolnice. Vise mozdanih vijuga od tebe i tebi slicnih ima jedan golub. A poznato je da ih golub ima samo dvije…

  120. Zemljo tisucljetna
    Na vjernost ti se kunem
    Od mora do Save
    Od Drine do Une

    Jedna si jedina
    Moja domovina
    Jedna si jedina
    Bosna i Hercegovina

    Bog nek’ te sacuva
    Za pokoljenja nova
    Zemljo mojih snova
    Mojih pradjedova

    Jedna si jedina
    Moja domovina
    Jedna si jedina
    Bosna i Hercegovina

  121. GDJE STE SADA PRIJATELJI DOK BOSNA UMIRE
    DOK BOSNA UMIRE VAS GLAS SE NE CUJE
    DOK BOSNA UMIRE VAS GLAS SE NE CUJE

    STA SE ONO TAMO CUJE KO TO TAMO PJESMU
    PJEVA TO HEROJI IDU MAJKO BRANIOCI SARAJEVA
    STA SE ONO TAMO CUJE KO TO TAMO PJESMU
    PJEVA TO HEROJI IDU MAJKO BRANIOCI SARAJEVA

    LJETO IDE BOSNA ZIVI LJILJANI CVIJETAJU
    LJILJANI CVIJETAJU HEROJI PJEVAJU
    LJILJANI CVIJETAJU HEROJI PJEVAJU.

    STA SE ONO TAMO CUJE KO TO TAMO PJESMU
    PJEVA TO HEROJI IDU MAJKO BRANIOCI SARAJEVA
    STA SE ONO TAMO CUJE KO TO TAMO PJESMU
    PJEVA TO HEROJI IDU MAJKO BRANIOCI SARAJEVA

    NEPRIJATELJ SVAKO MI JE KO BOSNU NE VOLI
    KO BOSNU NE VOLI ZA NJU SE NE BORI
    KO BOSNU NE VOLI ZA NJU SE NE BORI

    STA SE ONO TAMO CUJE KO TO TAMO PJESMU
    PJEVA TO HEROJI IDU MAJKO BRANIOCI SARAJEVA
    STA SE ONO TAMO CUJE KO TO TAMO PJESMU
    PJEVA TO HEROJI IDU MAJKO BRANIOCI SARAJEVA

  122. ispricacu detalj iz jedne akcije bese to na majevici oci u oci sa cetnickim specijalcima,idu oni sa psima kao fora traze nas,izviruju,gledaju psi njuskaju prilaze cetnici na desetak metara ,mi maskirani ma ni psi nas nemogu naci i odjednom se zaorilo iz grla heroja.pozdrav za zelenu beretku,realshutera,i sve heroje i branioce Bosne.

  123. pa ja postavih neko pitanje gdje izginuse ti vasi heroji ako ste tako cetnike jurili a tebi mudonja dali ja dosao ili ti kama ti negine samo da znas necu stati dok ti se krvi ne napijem ali sada ozbiljno pa tako da me netrazis sada cu ja tebe pseto lovacko

  124. koristi svoj komp pa ces vidjeti sta je noz medjede nepismeni.i nemoj se zajebavati sa tudjeg moglo bi te glave doci zajebani.i jos nesto balo zao ti je sto zivu glavu nosas aj mrshhhhh to je sv sto balama mogu pisati i nemoj djaba odgovarati nego pamet u tu tvoju suplju glavu

  125. ma napusite se vi cetama uhhhhhhhhh pardon pa vi ga pusite jos od 92.teske godine dodjose i za vas aj sto ste pusili nego vam i usi zavrtali ma ne boli to toliko kad cetnici rade nego boli kad vam ga ustase pristavise a i danas vas jebu ali sada nasuho ojjjjjjjj turciiiiiiiii sta sa vama raditi sem na kurac nabiti

  126. e moj Pik nisi ti ni balija a znam da bi volio biti nego si ti obicni jadni seljak onaj napaceni.Ajde ti procitaj svoj komentar pa ispravi pravopisne greske.Imam dobru ideju vrati se u cetvrti osnovne gdje si stao pa se javi ponovo.Ti si izgleda naucio upalit kompjuter i tvoj je citav svijet E TUGO ZALOSNA kako stari ljudi znaju reci ili si siptar pa te ne razumijem onda je OK

  127. koliko vidim ovdi ima puno homosexualnih tipova tjest pedera hajde na pederske sajtove pa se tamo karajte sa svojom toplom bracom hehe jebo vas kunta kinte sve redom mamu vam pedersku, ovde cete mi sidu da sirite.

  128. nelaj pseto izdajnicko vidim ja kako vi sa cetnicima dopisujete a sejtan je u tvojoj glavi bolje ti je posveti se svojoj pravoj vjeri.A ti mali crnac i amerikanac pazi se maca koji te ceka uskoro.VJECNI VEHABIJA

  129. i o vjeri i o ovoj drzavi mogu da te ocim zato sto si balav uzmi i procitaj malo o ALAHOVOM MACU i procisti sviju dusu zato sto si balav i vrlo malo znas o zivotu.I postuj svoju vjeru ako je vec poznajes jer nikad neznas kada ti taj mac moze pomoci a i doci glave ako neznas ga prouciti zato malo pazi na svoj rijecnik.VJECNI VEHABIJA

  130. realsintor
    idi na pederski sajt pa nek te guze tamo a mogu ti olizati i paksu, mamicu ti homosexualnu, kako se ovi pederi uvlace ovdi ko fol politika a vamo samo da im je kontakte pa si naso ovog sirotog vehabiju.

    vehabijo care i legendo nes ti nikome lizat supak ne kaka, fuj ja cu to sprijeciti tako naucan covjek pa da lize drugima jok. taj tvoj mac s kojim prijetis ovde ljudima zabij sebi u guzicu, bog je ljubav i milosrdje a ne mac i osveta, pokusaj mu se pribliziti bez potajnih nadanja da ces ga iskoristiti za ostvarivanje svojih ambicija u zivotu, jer bog cita tvoje misli.
    hajd vehabaj

  131. jest mi sega ovaj krscanin kaze Bog je lubav i milosrdje biva po njihovoj vjeri. To smo se svi osvjedocili kad su vas fratri i popovi posvecivali prije klanja i “grijehe vam oprastali” u ispovjedima nakon izivljavanja po logorima. Kako ne kontas da ma sta god ti ovdje pricao mi smo vas i vase vjerovanje vidjeli na djelu – omarska, dretelj, srebrenica, mostar, sarajevo, doljani, helidrom, stolac, itd itd
    Supljiraj nekome drugom sinak

  132. i jel to znaci da muslima koji nepripada redu Vehabija, nije musliman, to jos nisam znala? pa hajd neka bude tako, pa da te pitam jos nesto, posto ja nisam muslimanka, a to je: zasto se zene pokrivaju, tj. stavljaju zar i feredzu nose?

  133. gost_57
    citaj malo sta pise umjesto da lupetas, bog je ljubav i milosrdje kakve veze bog ima sa fratrima i popovima, to su ljudke izmisljotine tjest zanimanje ko i svako drugo naplacuju svoje usluge, trguju sa ljudskom naivnoscu.

    usput nisam krscanin

  134. Gost_6781

    Ko se ovde bruka to se vidi iz onoga sto napise, a ti nisi kompetentan da o tome komentarises. Postavila sam covjeku-Vehabiji insanu pitanje o zaru i feredzi, jer vjerojatno ni sam ne zna zasto su zene koje su zivjele u pustinjama bliskog istoka to pocele nositi prije vise hiljada godina. U tome je finta.

  135. Vehabizam je vrsta tradicionalizma u Islamu koji se utemeljio koncem 17. i početkom 18. vijeka. Njegov duhovni izvornik je Muhammed ‘Abdulwahab, tzv. reformator Islama, porijeklom iz Saudijske Arabije, a koji je zivio na europskom tlu (sadasnja Velika Britanija). Vehabizam u suštini se zasniva na redukcionističkim i izvornim idejama o islamu te kroz iste ima vrstu interpretacije islama koja se razlikuje od drugih islamskim smjerova kao što su sunizam, sufizam i šiizam. Vehabizam nastoji zadržati muslimane na izvornoj interpretaciji Islama bez daljnjih znanstvenih, teorijskih i sl. posredovanja u interpretaciji. Samim tim vehabizam je interpretativni tok koji nema svoju literaturu, koji nema svoje mišljenje, te duhovni tok koji zagovara krajnje reduciranje čovjeka kao pojedinca i muslimana kao zajednice. [1]

    Vehabizam je nastao kroz političku podjelu u Saudijskoj Arabiji krajem 17. vijeka u kojem je dioba napravljena između političkog života muslimana i religijskog pri kojem je religijski život kontrolisan od strane Vehabijskih izvornika.

    U modernom vremenu vehabizam je najprošireniji u nemoderniziranim dijelovima Azije i u manjoj mjeri u Evropi te ga mnogi okrivljuju za podsticanje i ideološka osnova današnjim terorističkim grupa u Afganistanu, Saudijskoj Arabiji i Iraku. Također se smatra da su pojedini poklonici vehabizma sa svojim vehabijskim ideološkim uvjerenjima poduprijeli terorističke napade u SAD-u i Evropi.

  136. @sizsa@je vecim dijelom upravu yecnije nastaj sredinom 17 vijeka i prvenstveno mu je cilj odrzanje pravog islamskog oblika vjerovanja.Tvoj komentar je u gotov u potpunosti i tacan sto se tice rasprostranjenosti trenutne ali on pokriva veci dio nego sto si navela a ovi koji komentarisu da nemamo veze sa islamom i sa muslimanima nemaju pojma treba jos puno u zivotu i o zivotu da uce.A da spomenem i ovoga kako da ga nazovem jer za takve rijeci ima vrlo malo objasnjenja jer laje i protiv voje vjere pa neka uzme i neka prouci znacenje ALAHOVOG MACA.Posto si toliko glup prvo da ti kazem da je to odlicije najveceg reda i zna se ko ga moze dobiti hvala dragom alahu sto nemogu takvi kao ti izrodi i izdajice.Imam jedan savjet procitaj malo knjiga o islamu ili ako si vec toliko glup uzmi svoju tastaturu i utipkaj te rijeci i vidjeces u sazetom dijelu sta to znaci i da to ali uopste nema nikakvo lose znacenje.Posto vidim da nisi toliko inteligentan to ti je jedina precica do malo znanja i da se napuni ta tvoja zalosna glava.VJECNI VEHABIJA

  137. kako da ne. u biti, dobro si ti rekla da su vehabije kršćanski izum. prvo su sve muslimane nazivali nakvim fundamentalistima pa him je onda dosadio taj izraz. helem, promijenili su ga u vehabije. kada nemusliman hoće da pljuje po islamu samo se uhvati vehabija. naravno, notorna je laž i izmišljotina da vehabije imaju ikakve, ikada veze sa bilo kakvim terorizmom bilo gdje u svijetu.
    pitanje za vrsne poznavaoce kršćanstva: kako se u kršćanstvu zovu teroristi?
    nešto kontam da još nije izmišljen naziv. interesantno. ma nema terorista kršćana. samo su nekršćani teroristi.
    uvijek mi šega kada neko (a najčešće su to ateisti koji ni u šta ne vjeruju. pardon, oni vjeruju u čovjeka 🙂 ) ko pojma nema o nečemu o tome drži govore a da njegov plitki razum ni sam ne zna šta to i o čemu piše.

  138. Gost_6781 ja apsolutno nisam osudjivala vehabije, i nisam ih ja nazvala teroristima, tekst je copy, a to sto si ti plitak to je druga stvar. Ono sto se desilo 11.09.2001. je jasno ko dan, ko, sto, kako, zbog cega. Kako se nazivaju krscani-teroristi? hahahahaha, pa bas me nasmija, pa teroristi su teroristi bilo oni krscani, muslimani, budisti, klinci palci. ja sam u biti protiv ubijanja, a u Boga vjerujem i mislim da je on jedan za sve, samo sto nevjernici su stvorili mrznju, nevjernici poput tebe i slicnih koji dolaze na ovaj blog.
    Ostaj mi zdravo i dobro, jer me nece biti jedno vrijeme, odoh na lijepi plavi Jadran odmorati mozak od gluposti.
    Pozdrav svim mojim specijalcima, a posebno Vikicevcu, i PISI NOVI POST, utusise ovi klinci.

  139. haha, fakat si smiješna. kada neko navodi neki tekst onda se podrazumijeva da se slaže sa istim. naravno, takvim hinjama uvijek ostaje vadiona: ma nisam to ja rekao. a ti da vjeruješ u Boga ne bi tako ponižavala nikoga a pogotovo onoga ko je drugačijih religijskih nazora od tvojih. u biti, priča koju pišeš je strogo negativna i jako ružna. pa probaj da je zamotaš u još koji celofan.
    lijepo se odmori na Jadranu (ja sam već to uradio) i čuvaj se vehabija.

  140. @sizsa@u potpunosti se slazem sa tobom a ti balavac@6781@ pojma nemas sta pricas i lupas sta nas dovodis u kontakt sa krscanima i uopste sa teroristima.balavac jedan uzmi i citaj malo pa se vrati na blog i komentarisi o nekome.prvo pogledaj kada i gdje nastaju vehabije i koji je njihov cilj a to je ocuvanje izvornog islama.posto si balav i nepismen slobodno postavi pitanje koje ti nije jasno ali molim te bez glupih pitanja i komentara i dobijas odgovor.jedna molba nemoj vise ovako pisati ako si musliman jar ce neko pomisliti da smo svi takvi nepismeni i nenacitani o svojoj vjeri sto je velika sramota.VJECNI VEHABIJA

  141. halo, vječni vehabija, koji ti je klinac? daj prvo pažljivo (ali fakat pažljivo) pročitaj još koji put ono što sam pisao pa onda slobodno komentiraj i slobodno mi se obrati ako imaš kakvih nejasnoća. do tada ću smatrati da ovaj gore komentar i nisi pisao (onaj gore u kojem se i meni obraćaš).
    da malo objasnim. kada onoj sister_of_specijalac kažem da se čuva vehabija onda je to u prenesenom, ironičnom smislu.
    moj prijedlog, o ti ženo plitke pameti, je bio da “guglaš” nikab a ne vehabije. a možda i nisi plaho plitka dok, izgleda, i latinski poznaješ pa me častiš nakvim samo tebi poznatim nadimcima. naime, to je latinski na razini primitivne upotrebe. džaba ti je. pročitana si. nejma celofana u koji se možeš umotati. i de se ti brčkaj u Jadranu, živa bila, pa kada se vratiš inšallah nastavi prodavati maglu neupućenoj balavurdiji.

  142. 6781
    ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
    a odkud tebi da sam ja zensko i da sam neki rod sa specijalcima
    buahahahahahahahaha

  143. ljudi ja sam upravo dosao sa Jadrana meni je super a vidim ovde ludnica po starom niko nikog nerazumije a ja hvala bogu ne kontam odoh da slazem utiske to je bolje pa cu kasnije malo da prelistam da vidim sta ima novo pozzzz svima

  144. Zemljo tisucljetna
    Na vjernost ti se kunem
    Od mora do Save
    Od Drine do Une

    Jedna si jedina
    Moja domovina
    Jedna si jedina
    Bosna i Hercegovina

    Bog nek’ te sacuva
    Za pokoljenja nova
    Zemljo mojih snova
    Mojih pradjedova

    Jedna si jedina
    Moja domovina
    Jedna si jedina
    Bosna i Hercegovina

  145. da sam bogdo i na Jadranu a ne u Sarajevu dobro bi bilo imam dva okeana pa da biram kao sto uspijeh procitati nevidjoh ni tvojih komentara@Ti pametan sad@ a i da dodjem imam se ja kome javiti jos uvijek vjerovo ili ne ima mojih prijatelja koji zive tu.Ali ako bog da za par mjeseci mozda vec za dva sam u Sarajevu ali kod svojih prijatelja pa lagano uzivancija

  146. nikad = NIKAB

    Na podrucju EU protekle godine izvrseno je 500 teroristickih akata. Od tih samo jedan ima veze sa muslimanima dok su ostali pocinjeni od strane krscana i ateistickih skupina.

    Ne kontam zasto muslimani stalno imaju potrebu da se pravdaju razlicitim vrstama otpada prezentiranog u par gore spomenutih upisnika? Ako iko treba da se pravda onda su razno-razne vrste cetnicko-ustaskih smradova kojima se pune zatvore ili ateisticko-komunisticki tipovi koji bastine tradiciju Hitlera, Staljina, Pol Pot-a, Josipa Broza, Georga Busha i njima slicnih.

  147. e vidi sad u čemu je fol, bez da se provjerava tačnost tvog navoda. fol je u tome što su taj jedan “teroristički akt” uradili garant vehabije (ili npr. Osama) po default-u. to već znaju i vrapci. a sve ostale su uradili teroristi bilo kojoj naciji pripadali. tako to razdvajaju i fakat mi nije jasno. na jednu stranu “muslimanski” teroristi a na drugu svi ostali. muslimanski je pod navodnicima jer nijedan taj terorista garant nije musliman. jer da jeste znao bi da Islam strogo zabranjuje nasilje i ubijanje nevinih ljudi.
    konkretno u BiH se svim silama nastoje marginalizirati četničko-ustaški zločini iz prošlog rata koji po svom intenzitetu prelaze sve dosadašnje svjetske terorizme kao i sve buduće do Sudnjeg dana.
    eto zato meni smetaju (bez da ih mrzim, ne dao Bog) svi oni kojima u BiH smeta: gradnja džamija (ili crkava, nebitno), žene sa zarom, vehabije i sl. dok s druge strane monstrumi u ljudskoj koži slobodno hodaju. još uvijek.

  148. vjecni vehabijo
    jadan ne bio
    haman si poludio

    Gdje si legendo nesto si se usutio ostris se za dalje ispade gnijeva.
    OK dobro priznajem da sam bio malo provokativan ali to je bilo s jednim ciljem a taj je da provjerim tvoju produhovljenost kao duboko religioznog covjeka, to jest koliko ti je tvoja religija omeksala dusu. malo si me razocarao al to sam i ocekivao da budem iskren, dobio sam nekoliko pravih epiteta poput glup, nesto u vezi inteligencije pa izdajnik itd.

    hocu da te pitam jednu stvar ovo nije provokacija nego ozbiljno pitanje; ako bi imao mogucnost da nekaznjeno imas sex sa 9-godisnjom djevojcicom da li bi to uradio?

    hajd uzdravlje

  149. bosna_est

    Dobro razmisli prije nego sto nesto napises jer insinuacije su dovoljne da te odvedu tamo odakle izlaska nema pa bio ti krscanin ili zalutali ateista. Taj upit najbolje da postavis onoj plejadi DESETINA HILJADA krscanskih svestenika koji ne biraju polove, a sto nize u godinama to bolje.

  150. TO MAJKA VISE NE RADJA (Bata Nonin)
    (B. Nonin– A. Sekulic– B. Nonin)

    Od kakvog li materijala sagradi sebe?
    To ne zna niko od neimara.
    Medju rudama gvozdenim njega nema,
    A ima ga medju Brozovima.

    A Brozovoga nigde nema.

    I hiljadugodisnje drvo trosno je.
    I trosna je ziva stena
    I nema ga ptica nad Andima
    Nema ga kornjaca, ni hridina,
    A Broz ga ima.
    I nema ga nigde na znanim mestima
    A Broz ga u ocima ima.

    Ni gvozdje, ni drvo, ni stena, ni ptica
    Ni kornjaca, ni hridina,
    Od takvog kova ne sazda sina.

    I sve se iz te cvrstine ko uran oslobadja,
    I sve se ponovo stvara,
    To majka vise ne radja

    A Broza nigde nema i
    Svud ga ovde ima zemlju da ovine.
    Mi smo ti, mi smo ti vredni,
    Od takve kovine.

    I on je od kosti, od krvi i mesa,
    Nije __ jurisao na nebesa.
    Delana ljudskom rukom istorija je sladja.
    To sto je mogao Broz,
    To majka vise ne radja.

  151. da te nije alija

    tamo gdje je sunce, tamo gdje su zvijezde
    tamo gdje je nebo bez oblaka
    gdje se ciste duse gnijezde
    gdje se oci odmicu od mraka

    na tu stranu ja okrecem glavu
    u te dvore glas sve zove
    sklapam oci, pruzam ruke
    pustim snove da zaplove

    sklapam oci, pruzam ruke
    pustim snove da zaplove

    ne bi sjala ovako jako
    ova moja lijepa avlija
    ja bi svjetlo zvao mrakom
    da te nije alija

    slutio sam rijeci, slutio sam pjesme
    mislio sam grijeh je, da se ne smije
    mislio sam nema ko da slusa
    ima kako nema, slusa moja dusa

    mislio sam nema ko da slusa
    ima kako nema, cuje moja dusa

    ne bi sjala ovako jako
    ova moja lijepa avlija
    ja bi svjetlo zvao mrakom
    da te nije alija

  152. HIMNA F.K. “SARAJEVO”
    SARAJEVO, SARAJEVO
    SARAJEVO, SARAJEVO
    NEK SE PJEVA, NEKA ZVONE ZVONA
    SARAJEVO IME SAMPIONA
    SARAJEVO, SARAJEVO
    SARAJEVO, SARAJEVO
    BORDO BOJA, TO JE LJUBAV MOJA
    SARAJEVO POBJEDA JE TVOJA.
    NIKOG, NIKOG JA NE VOLIM VISE
    SARAJEVO NA SRCU MI PISE
    EVO LOPTE, EVO IGRALISTA
    NIKO, NIKO NE MOZE NAM NISTA
    SARAJEVO, SARAJEVO
    SARAJEVO, SARAJEVO
    TEBE NIKO NE MOZE DA SRUSI
    SARAJEVO TI SI MI U DUSI
    MI SMO HORDE
    STO UZ TEBE STOJE
    JA TE VOLIM SARAJEVO MOJE
    TVOJA RAJA SA TOBOM U KOLONI
    NEK SVI CUJU MI SMO SAMPIONI
    SARAJEVA MI SMO NAVIJACI
    BORDO,BORDO OD SUDBINE JACI
    SARAJEVO, SARAJEVO
    SARAJEVO, SARAJEVO
    NEKA NASA PJESMA CIJELU
    OBIDJE PLANETU
    KOSEVO JE MOJOJ DUSI
    NAJDRAZE NA SVIJETU.
    JA TE VOLIM SARAJEVO
    BORDO SU TI BOJE
    VOLIM SVOGA SAMPIONA
    KAO OCI SVOJE.
    SARAJEVO, SARAJEVO
    SARAJEVO, SARAJEVO

  153. ima velika razlika izmedju mene i tebe sreca.prvo ako te nesto konkretno zanima pitaj ima mjesta u toj tvojoj glavi za dosta pametnih stvari samo ih treba nauciti.pravis gresku nisam od onih koje mozes isprovocirati jer ta pitanja o maloljetnoj dijeci su ti jako glupa i nisi ti kapacitet koji moze komentarisati na takvu temu.molim te nemoj me bezveze prozivati jer ako ti bas nesto nije jasno o vjeri ili uopste o zivotu a da je normalno pitanje ja cu ti odgovoriti.nazalost ti o svojoj vjeri ma koje da si moras jos puno da ucis i nije sramota i ja ucim i ucicu dok sam ziv.zato budi mi pozdravljen i javi se kada skontas nesto normalno ja sam uvijek tu za takve kao ti.ako ti smetaju vehabije i to je tvoj problem malo procitas pa se javis da ti objasnim gdje grijesis a ne da lupas po blogu sa tako glupim i primitivnim pitanjima mada je sve to tvoja licna stvar i licni problem pozdrav.VJECNI VEHABIJA

  154. vjecni vehabija
    hvala za odgovor, kao sto sam ranije napiso bio sam provokativan sa namjerom da provjerim mekocu tvoje duse, izvinjavam se ako si to shvatio kao besmisleno vrijedjanje to nije bila namjera. Zasto sam postavio ovo kako ti sam kazes nenormalno pitanje,pa jednostavno sam zelio cuti tvoje misljenje o tome jer koliko je meni poznato a trebalo bi i tebi osnivac tvoje religije i tvoj duhovni otac je imao sex sa 9-godisnjom djevojcicom (Ajsa), a on sam je bio star 50 godina kad se to desilo. Da se to desilo danas osnivac tvoje religije bi zavrsio u zatvoru (barem u vecini zemalja u svijetu). Imam ja jos nenormalnih pitanja na ovu temu na primjer; sta mislis o covjeku koji primora svog usvojenog sina da se razvede od svoje zene, a onda je taj covjek (znaci njezin svekar) sam ozeni (znaci svoju snahu). Bil ti bio u stanju tako nesto uradit?

    hajd u zdravlje

  155. znam na sta ciljas i djelom si upravu ali postoji jedna stvar a to da je tu istoriju pisao neko sredinom 17 vijeka a dobro znas ako vec citas po toj istoriji je i muhamed varalica covjek koji se sluzio svim i svacim.sve to imas objedinjeno u jednoj knjizi onda ako si musliman i ako vjerujes u sve to a ti boze moj promjeni vjeru.naci ces mnostvo knjiga napisanih sa milion nebuloza i ako gutas te knjige i trpas takve stvari u mozak pod vazmim onda uskoro neces znati ni kako se zoves jer ce te ubijediti u suprotno.moj savjet ti je drzi se knjige koja propovjeda dobre stvari i vodi te na pravi put to je sigurno.ako zelis i dalje da citas knjige toga tip nije problem mogu ti i takve predloziti imaih dosta jer nije problem u citanju nego u razumjevanju neceg takvog.prvo procitas ko je to napisao a onda pogledas profil te iste osobe i znat ces njezin cilj unaprijed.a ovo st si ti napisao je bezveze jer se navodi da je u to vrijeme imao oko 50 godina.pa ako se nest tacno zna i ako se zna tacno ime djevojcice zasto nikada nije objavljeno koliko je imao godina jer nema razloga da se nekaze i ta informacija ako se vec sve zna.oko 50 je i 40 i 60 znaci cista glupost znas imena znas sta se desilo a neznas koliko ima godina malo glupo.na drugo pitanje ti je isti odgovor a ako je sve tako a ti predji u ateiste to ti je najbezbolnije ako mislis kao do sada mozda ti tamo nece ko imati sta prigovoriti.nego se ti drzi svoje prave vjere i onoga sta pise u knjizi i neces biti los covijek to je sigurno pozdrav.VJECNI VEHABIJA

  156. Taj argument da se ne zna tacno koliko je imao godina kad je imao sex sa Aisom (9 god.) ti nema nikakvog smisla, jer niko ne moze sa sigurnoscu utvdrditi 100%tacne godine osoba iz daleke istorije ako nije izricito zapisano na nekom starom zapiosu, ali obzirom da je u Kuranu i Hadisima dosta detaljno opisan Muhamedov zivot doslo se proucavanjaem hronolgije dogadjaja do zakljucka da je imao oko 50 g. Neces valjda da kazes da je i on imao 9 g. kad se to zbivalo. jos uvijek mi nisi odgovorio na drugo pitanje cekam odgovor.

    hajd u zdravlje

  157. Hazreti Aiša,došla je u časnu porodici Poslanika maloljetna,po želji oca,kako bi joj se pružila zaštita od divljačkih idolopoklonika i fanatičnih surovih neprijatelja,u vrijeme kada je Poslanik sa svojim jaranima išao diljem Arabije govoriti o novoj vjeri Islamu,ili je bio sa vojskom u borbi protiv idolopoklonika i ostali nevjernika.
    Aiša je zavolila Muhameda,koji je bio oličenje muškosti,hrabrosti i neobične simpatičnosti i bio je Božji Poslanik,što je najvažnije,kojeg svi volili i poštivali. udala se Nakon punoljetnosti od 13-15 godina,Aiša se je udala udala za Poslanika Muhameda,uz blagoslov njezina oca.
    Naime, žene u Arabiji sazriju u tim godinama za materinstvo,što se računa poslije pojave ž. mensiza.
    Kod Jevreja žena se proglašava punoljetnom sa navršenih 13 godina,a isto i muškarac i mogu zasnovati i vlastitu porodicu.
    Marija,majka Isa-ova udala se je za Josipa sa navršenih 13 godina.
    Aiša je bila žena neobične ljepote,ženstvenosti,odlučna i vrlo inteligentna žena,oličenje ženske ljepote popvezane s duhovnom ljepotom,Arapkinja.
    Aiša je bila ugledna i poštovana žena od svih svojih sugrađana,posebno žena,o ćemu postoje mnogobrojni zapisi.

    Lažne priče o Aiši počele su kružiti u Zapadnim zemljama zadnjih 30-tak godina,u svrhu propagande,i to nakon više od 13 stoljeća.
    U vrijeme Ašinog života i tokom prohujalih stolječa niko ni spomenuo nije njenu udaju kao nešto neobično.
    Zašto u srednjem vijeku i kasnije ni jedan kritičar ili neprijateljski raspoložen pisac,filozof ili teolog nije spominjao Aišinu udaju kao nešto neuobičajeno u tom društvu tog vremena!? Nije jer je sve bilo ispravno!OK!.
    Hazreti Aiša je poslije Poslanika nazvana i danas majkom muslimanki!Priča je iskonstruisana u novije vrijeme na osnovu jednog neprihvatljivog,lošeg hadisa (prenešene priče)
    napisanog mnogo stoljeća poslije Aiše.

  158. Muhamed
    Izvor: Wikipedija
    Skoči na: orijentacija, traži
    Muhamed, punim imenom: Abu al-Qasim Muhammad Ibn Abd Allah Ibn Abd al-Muttalib Ibn Hashim (Meka, 12. travnja 570. – Medina, 8. lipnja 632.), utemeljitelj islama

    Muhamed je po Islamu zadnji Božji poslanik i muslimani ga pišu kao Muhamed a.s. Islam inače, kao prethodne poslanike, ne samo da priznaje, nego i štuje i neke biblijske i novozavjetne poslanike, koji se u islamu smatraju poslanicima: od Adama (Adem), preko Noe (Nuha), Abrahama (Ibrahim), Mojsija (Musa); pa do samog Isusa Krista (Issa). Muhamed se je vjerojatno rodio 20. travnja 570 godine, u okolici Meke u plemenu Quraysh, poslije smrti svog oca Abdullaha (Abdale). Stoga je Muhamed ostao samo s majkom Aminom i djedom Abd al-Muttalibom. Kao mali, živio je van grada u pustinji, kao što je tad bio običaj u Arabiji. Kada je bio šest godina star, majka mu je umrla, a samo dvije godine kasnije umro mu je i djed. Njegov amidža Abu Talib ga je onda prihvatio i Muhamed je tad počeo živjeti s njim.

    Po predaji, godine 610 Muhameda je u pećini blizu Meke posjetio Melek (anđeo). On mu je tada počeo ponavljati Božje riječi dok ih Muhamed nije zapamtio. Ovo su bile prve sure i tako je počeo Islam. Muhamed je brzo počeo širiti islamsku vjeru u Meki, gdje su Islam prvo prihvatili siromasi. Međutim, trgovci su se bojali da bi nova vjera štetila njihovom bogatstvu. Trgovci su se bogatili na račun vjernika koji su dolazili na poklonstvo u Ka'abu, ili Ćabu da se mole svojim bogovima, pred kamenom što ga je tu, po predaji, postavio još Abraham (Ibrahim) – ppo islamskoj tradiciji praotac Arapa i Židova, pa su trgovci pokušavali Muhameda istjerajti iz Meke. Međutim, dok ga je Abu Talib čuvao, nitko mu nije ništa mogao. Kad je Abu Talib umro 619 godine, stanje Muslimana i Muhameda u Meki se značajno pogoršava. Tako 622 godine Muhamed bježi iz Meke u Medinu zajedno s muslimanima. To je Hidžra, bijeg Muhamedov, kojim počinje muslimanska era. Hidžra je trajala od 9. rujna do 4. listopada 622 godine.

    Medina u ta doba se je zvala “Jatrib”. Samo četri godina ranije bio je građanski rat u gradu, između arapskih i židovskih plemena (dva židovska i jedno arapsko protiv jednog židovskog i jednog arapskog plemena). Tako arapski stanovnici Medine su se nadali da bi im Muhamed pomogao riješiti njihove rasprave. Muhamed je zbog toga napravio Ustav Medine, iz kojeg su donošenja bili isključeni židovski stanovnici, budući da je ovaj dokument pretpostavljao priznavanje Muhameda kao vjerskog autoriteta.

    Kao 25-godišnjak upoznaje i ženi 40-godišnju bogatu udovicu Hatidžu (Khadijah), svoju prvu ženu, koja mu rađa šestero djece.

    No uskoro slijedi rat s Mekom. Prva bitka je bitka kod Badra. Muslimani, sa samo 300 vojnika, pobjeđuju vojsku Meke koja je imala više od 800 vojnika. Međutim, malo više od godinu kasnije, Muslimani gube bitku kod Uhuda. Ipak poraz nije bio toliko velik, pa obje strane se pripremaju za konačnu odlučujuču bitku. Dvije godine kasnije, Meka pošalje 10000 vojnika na Medinu. Ipak, Muslimani pobjede bitku zahvaljujuči boljoj strategiji i pripremi. Tri godine kasnije, sa 10000 vjernika, Muhamed osvoji Meku. Ne ubije nijednog civila, niti forsira da prihvate Islam.

    Poslije Hatidže Muhamed se ženio s još nekoliko žena, od kojih su sve bile udovice, osim njegove druge najpoznatije žene Ajše (Aisha) ali s njima nije imao djece. Neke od njegovih žena bile su i udovice, ili kćeri Muhamedovih neprijatelja, koji su poginuli u bitkama, koje je Muhamed vodio za prevlast u Arabiji (npr. kršćanska (koptska) robinja Mirjam, koja mu je rodila sina Ibrahima, koji je, međutim, umro u djetinjstvu).

    Iz Meke Muhamed širi granice Islama i Islamske države. On inzistira da njegovi saveznici prihvate Islam, i tako je već pola Arabije dio Islamske države. Kad 630 godine dočuje o velikoj vojsci neprijateljskih država, Muhamed im krene ususret. S pobjedom Muslimana u ovoj bitci kod Hunayna, preostali djelovi Arabije koji nisu pod Muhamedovom kontrolom brzo prihvate savez s njim. Muhamed je umro (muslimanski: preselio na ahiret) 8. lipnja 632 godine. Za manje od deset godina on je ujedinio sav Arapski poluotok i udario temelje, te uspostavio, danas po brojnosti, drugu monoteističku religiju svijeta.

    Dobavljeno iz “http://hr.wikipedia.org/wiki/Muhamed”

  159. @bosna est@strasno postujem tvoju upornost ali nevidim smisao tvojih postavljenih pitanja.ako si druge vjere pa ti nije jasno uredu ili ako si musliman koji je odgojen daleko od svoje vere onda postujem da ti odgovorim na sva moguca pitanja.dok meni postavljas pitanje za to vrijeme si mogao naci dosta sajtova i procitati ali bukvalno sve st te zanima.@sizsa@ti se potrudila i prebacila cak na ovom blogu citas ono sto si i sam mogao naci zato nebudi lijen nego se malo potrudi radi sebe ako te interesuje.meni nije mrsko odgovarati ali zar nevidis da sve ovde svi trude da ti objasne nesto sto sam trebas da procitas i shvatis.zato kako ono kazu knjigu u sake pa uci ali ovoga puta imas priliku da ucis ono sta volis i u sta vjerujes ma sta to bilo.zato moj ti je savijet da se nebi pisalo po blogu nesto sto je napisano negdje drugo da se sada ti malo potrudis radi sebe.moja sva objasnjenja na tvoja pitanja ti bi vrlo tesko shvatio jer prvo treba da vjerujes sebi u sta vjerujes i da se bas tome posvetis i onda se neke stvari tako brzo shvataju probaj pa ces vidjeti to je bolje nego da ti bilo ko drugi objasnjava pozdrav za tebe valjda si me rezumio i pozdrav i hvala na citatu koji je poslala@sizsa@.VJECNI VEHABIJA

  160. sizsa

    Ne postoji samo jedan hadiz nego mnostvo drugih u kojima stoji da je Aisa imala 9 g. kada je Muhamed imao sex sa njom. Iste godine se pojavljuju sve vrijeme, postoji i na primjer hadiz u kome se govori kako se Ajsa igrala sa svojim lutkama i svojim drugaricama u prisustvu poslanika. Postoje i drugi islamski dokumenti kao i tekstovi islamskih istoricara u kojima stoji ista stvar u vezi njezinih godina. To se jednostavno ne moze tako lako odbaciti kao sto ti pokusavas u tvom tekstu. Sve je to lako provjeriti za onog koje zainteresovan jer se radi o autenticnim islamskim izvorima koji su priznati od miliona musl. sirom svijeta a ne pamfleti nekih zlonamjernih zapadnih kriticara.

    Ako jedna djevojcica dobije prvi menz ne znaci automatski da je ona postala zena. prema nekim izvorima Ajsa je dobila prvi menz kada je imala 9 g. Jedna devetogodisnja djevojcica je jos uvijek dijete iako ona zivi u drugoj kulturnoj sredini. Ako je nesto prihvaceno prema lokalnim obicajima ne znaci istovremeno da je i moralno. Ako je Muhamed bio bozji poslanik zar ne bi u tom slucaju sex sa 9-godisnjom djevojcicom trebao biti moralno prihvacen i danas?

    nesto mi vehabija usutio?

  161. vehabijo
    Ppokusaj argumentovano odgovarati na moja pitanja umjesto da me upucejes na nekakve sajtove i citanje knjiga. Ucen si, poznajes svoju religiju zasto se plasis otvorenog dijaloga i kritike?
    Vi islamisti zahtijevate od drugih da postuju vasu vjeru i zakone. Mozda bi ti kao musliman i poznavalac islama mogao odgovoriri na slijedece pitanje;

    Koliko Kuran pokazuje postovanje prema drugim religijama ka npr. hriscanima i jevrejima? Kuran je prepun strasnih opisa kazni koje cekaju “nevjernike”. sigurno si cito nekad suru 22;9 gdje se opisuju strahote pakla, kljucala voda, kako se citavo tijelo topi od vreline to ceka gore pomenute. Kuran zahtijeva od svakog musl. da ubija “nevjernike” gdje god stigne. oni koji napuste islam trebaju biti spremni na smrt. je li to vi smatrate treba respektovati.

  162. Pa de zivota vam okani te se supljaka…svi neki vrsni poznavaoci vjera i naroda…pa de kakve knjige objavite na tu temu.
    Sta ti granas bosna est…..svaka vjera opisuje pakao…od kuda ti ideja da nema postovanja prema drugima…al to je ono..svako po sebi sudi, i zakljucuje o drugima na osnovu sebe samog. To ti je, dragi/draga moj/a naucni fakat.
    Ko si ti da sudis o necijoj vjeri? Toje je da ako vjejrujes..furas svoje i postujes tudje..ako ne vjerujes….opet furaj i postuj druge.
    Mislim, ako ti se zivot sveo na dokazivanje i pronalazenje cinjenica kako je neka vjera okej..a druga nije…i insistirat na tome….de malo se okreni okolo sebe. Mozda ti komsija nema sta jest..probaj pomoc nekome.
    S iz Sa..jest bitno zasto se nose nikabi, odnosno zar. Dajte ljudi ba bavimo se nebitnim stvarima a sve oko nas ode u helac. I onda se pitamo zasto je ovako. E evo zato.. uh jesam se raspistoljila:P
    Nemoj ko da bi zucno:P

  163. Renson, ovo je samo da se pokaze kako su zapaljivi momci za neke stvari, a niko nece da komentarise o športu. Nek se vidi kako nam je stanje kako u drzavi, tako i na blogu

    VIKICEVAC 3 mjeseca se nisi javio, pa stvarno de ba malo pisi!!!!

  164. @bosna est@kad vec hoces da ti objasnim a vidim da ne kontas prvo cemo krenuti od kurana koji mi je najblizi i poredit ga sa ostalim.kuran i stari zavijet ali prvo moras sve da procitas pa da se uvjeris.u kuran kao i u starom zavijetu ako si vec druge vjere prikazano je mnogo stvari koje danasnjem vremenu neodgovaraju a jedini razlog je sto se u to vrijeme pojavljuje vjerovanje u jednog boga a ne u bozanstv kao do tada.strah je jedina stvar koja moze da dovede u red ljude koji srljaju i neznaju sta rade onda je trebalo po tvome u svim knjigama da pise da ce biti nagradjeni oni koji ubiju nekog ili bliznjeg svog sto se javlja danas u nekim sektama.to je isto kao sodoma i gomora u hriscanstvu.sve st ti nije jasno treba da procitas uporedis ili vec sta hoces.ja nemogu nikoga natjerati da cita kuran ili bibliju to je izbor slobodne volje i vremena se mijenjaju zato neke mozda greske koje su napravljene u to vrijeme ukazuje ti da ih danas ne ucinis.prvo skontaj koliki je kuran ako ti budes izvlacio dio po dio kurana a mi svi ti objasnjavali vlasnik ovog bloga nece imati razloga da pise narednih par godina.zato ako si ateista,hriscanin,musliman ili neznam sta vec ti razmisljaj na svoj nacin i nedozvoli da ga ja ili bilo ko drugi mjenja jer ovo prelazi bar meni u dosadu.neka te bog cuva i neocekuj da ti vise odgovaram na bilo koje pitanje sto se tice vjere ne sto nema odgovora na sve postoji odgovor nego nemogu vise da ti pisem o nekim stvarima koji svi razumiju sem tebe.zato je najbolje da tako i ostane a vremenom ces polako shvatati neke stvari kako vrijeme prolazi i tako ce i te stvari doci na svoje pozdrav.VJECNI VEHABIJA

  165. sada sam se sjetio jedne precice do tvog znanja kreni sa citanjem od kraljice od sabe pa polako ostalo ako te islam uopste interesuje a ako te interesuje provociranje na pogresnog si naisao.ja znam sta ja mislim a dali ti znas sta ti mislis kada to skontas onda ces znati sta ja mislim.sve dok to ne postavis na svoje mjesto djaba ja tebi mogu neke stvari pisati i objasnjavati znaci krenes od kraljice od sabe i polako citas i vidje ces gdje se nalazis.mislim da je ovo piskaranje uzaludno sa tobom jer ti citas i shvatas kako ti mislis da je a ne kako je to stvarno prouceno.zato moj ti je savijet ako si dosao da provociras ili si uzeo kuran pa nasumice okrenes stranicu procitas je i protumacis na svoj naci i cekas necije objasnjenje to je prosto neizvodljivo jer je tebi nemoguce objasniti neke stvari.citaj pisi tumaci i radi vec sta hoces samo nemoj postavljati glupa pitanja jer si ih postavio do sada dosta i moze neko o tebi da pomisli svasta.ljudi koji imaju toliko pitanja ili su neznalice ili vrlo malo citaju ili ono najgore da su glupi zato nedozvoli da si ovo zadnje.da bi raspravljao o necijoj vjeri moras svoju da poznajes vise nego ti svoju i da njegovu vjeru bar priblizno poznajes kao svoju jer ces kad tad morati da ih uporedis i da objasnis da je to u sustini slicno ali cinjenicama.ako volis da citas o vjeri vidjet ces da neki prevodi nisu dobro uradjeni i da se ispravljaju uz objasnjenje ali meni je vazno da zadrzim izvorno i prvo pisano vjerovanje i da to ocuvam za iduce generacije to je to za kraj pozdrav.VJECNI VEHABIJA

  166. bosna est
    Kad vec od sviju trazis da pisu argumentirano slijedi to i sam.
    Ozeniti se i imati sex nije ista stvar, do duse to ociledno u tvojoj religiji nije ni potrebno jer svako moze spavati sa kim kad i gdje god hoce ali eto ponegdje ima i ljudi koji slijede sistem vrijednost gdje se sex van braka ne dozvoljava. Za tebe lekcija broj jedan je kad vec citas upali mozak pa skontaj sta TACNO pise, a ne ono sta ti mislis da pise.

    Hazreti Aisa je imala 9 godina kad se udala za Poslanika s.a.w.s medjutim brak nije konzumiran (znaci seksualni odnos nisu imali) dok njoj nije bilo 12 ili 13 (ne sjecam se vise tacno). Seks sa 12 godina tada je bio sasvim normalna stvar, a i danas je recimo u zemljama poput Holandije gdje je sex legalan sa 12. Tako je bilo kod Rimljana, Grka (do duse mozda su ti oni blizi jer tamo je bilo dosta homoseksualaca), itd.

    To sto pises o ubijanju gdje se koga stigne je vrlo jasno jer ti i gamad poput tebe ste jasno pokazali 92-95 ko koga ubija kako i gdje stigne pa su tako danas cijeli regioni ocisceni od Bosnjaka. Treba li napomenuti da su vas vasi svestenici prije svega toga krstili i bodrili, a kad se vrati “oprastali” vam grijehe.

    Sva tvoja prica je u svijetli bliske historije tako jadna da je to isto kao govoriti da je dan bijel ili da je noc crna. Dakle vi napredni krscani (i jedni i drugi) ste osnovali logore, pocinili genocid, u rijecnike uveli nove termine poput “etnickog ciscenja” i “humanog preseljenja naroda”, srusili sve sto ste mogli i opljackali sve sto ste mogli, a ti sad dodjes ovamo i zalis se na neke muslimane koji bi sve da ubijaju. Ovaj rat je pokazao razliku izmedju muslimana i krscana jer dok smo mi vase crkve ostenece od vasih granata obnavljali vi ste dzamije punili zivim muslimanima starosti od 7 mjeseci do 77 godina i pali ih.

    Ko o cemu kurva o postenju jelde care?

  167. daleko je on od cara.
    sve je tako. helem, danas im smetaju vehabije, džamije, pokrivene žene a ne smetaju njihovi monstruozni zločinci koji su još uvijek na slobodi. i da genocidnost bude veća iste te zločince oni doživljavaju kao junake. junake srpskog naroda. svaki komentar fakat je suvišan.

  168. Gost 7779,
    Kad govoris vi krscani..de malo povuci liniju, jer u suprotnom ne zvucis nista drugacije od Bosne est. Jedno je krscanin ili hriscanin, a dvadesetpeto cetnik i ustasa. A ako ti to ne mnozes razgraniciti…haj` sjedi sa gore navedenim pa malo skupa prelistajte kakvu literaturu.

  169. Renson fratar je imenovan od strane “svete stolice” i kao takav predstavnik pape koji je po katolickoj vjeri Bozji namjesnik na zemlji. Dakle reci da fratar predstavlja krscane je ISPRAVNO. Isto ide i za hriscane sa izuzetkom da njih imenuje patrijarh pavle koji za to ima dozvolu patrijarha Istambulskog.
    Druga je stvar sto nisu svi krscani i hriscani isti no to ne mjenja cinjenicu da je ispravno reci krscani/hriscani kad se govori o svestenicima doticnih crkava.

    Da se ti malo bacis na kakvu literaturu?

  170. Gost 7779,
    Hajde..idemo iz pocetka…ponove procitaj sta si ti napisao..pa sta sam ja napisala. Ili da ti nacrtam?
    Ko prica o fratrima, popovima i slicno?
    Nevjerovatno, pa kad nesto kazes nemoj se onda lud pravit ako ti neko uzvrati, vec brani svoj stav, ili se ispravi ako si htio reci nesto drugo, a ispalo kako je ispalo…
    A tvoj stav je, koliko ja primjetih neka opaka generalizacija i globalizacija…
    Pa valjda nismo svi isti, i nemoj meni te price.
    Sad bi on meni Markove konake kako se Mjesec odvojio od Zemlje….
    Eh…eh…eh…kad ja nevjernik u podjele Boga ( znam Bog je jedan kao…al` pobi se pola svjeta svako u ime svoga), ljudi, nacije, boje koze, moram pisati ovakav komentar…dodje mi da iskocim iz cipela, oli ti papuca…
    Hajde nemoj se bakcat gdje ti nije mjesto ili kad vec ne mozes da se suzdrzis bar argumentuj kako dolikuje jednoj raspravi, a ne ja Hajro on Bajro…pa gdje to ima….
    Blagodarim:P

  171. Eh Eh eto ispade i ja cetnik a cetnici me protjerali, svasta covjek dozivi u svom zivotu. Kad sam ja spomenuo politiku u ovim mojim komentarima zbog kojih me pojedinci nazivaju cetnikom? jedina stvar koju sam uradio je ta sto sam postavio neka skakljiva pitanja nasem vehabiji doduse malo provokativno ali to je bilo namjerno da izazovem reakciju. Jer ja sam za razliku od ogromne vecine drugih uzeo i procitao Kuran (ogromna vecina ako ima Kuran kod kuce drzi ga obicno visoko u regalu i nikad ga ne otvara nego im sluzi ko nekakva relikvija otprilike ko sto srbi drze ikone na zidu, nekad ces vidjeti i tespih objesen o drsku). takvi ljudi se cesto busaju u prsa da su veliki musl. a nemaju pojma sta stoji u kuranu sve sto znaju su culi od drugih. helem nejse tako sam ja bogami uzeo i bibliju jer se u kuranu na vise mjesta spominje da je i to bozja rijec (2:136, 2:130)pa malo uporedio i malo razmisljo pa poceo malo i da sumnjam u neke stvari sto stoje u kuranu. Imao sam priliku da malo i “prodiskutujem” neka pitanja sa ucenim musl. al svaki put kad sam dolazio u takve situacije jedna stvar me iznenadila; prvo te uceni musl. procijeni kao regal-kuran-tipa pa pocne nasiroko i nadugacko (sto bi rekli od Kulina bana) a kako se situacija razvija i uceni skonta da si nesto i sam procito polako nestaje prvobitna ljubaznost i pricljivost i pretvara se u sumnju i podozrenje a bogami nekad sijevne i poneki ostar pogled. i onda otprilike ko ovaj nas vehabija de ti sjedni pa citaj, uci, kuran se ne moze tako lahko skontat, u stvari ako citas prevod to nije dobro mora se na arapskom i to po mogucnosti na istom dijalektu itd. A meni opet nije jasno ako je bozja namjera bila da ljudi procitaju jegovu rijec zasto tako komplikovano bilesi samo na arapskom, ko da svi znaju arapski. eto toliko od mene u zdravlje

  172. Hajde ovako da se nesto dogovorimo ( ako moze)….
    Pod 1…kad nesta kuckate ono k`o meni…hajde prvo da se procita sta sam napisala. Tih felsavih, ovlas, letimicnih pogleda na moje napisano i Izvala na iste ..pun klinac..
    Pod 2…sva pitanja u vezi vjere tvoja..pocela su ironicno, to sto se sada ti nesta slizujes nekome, tvoj problem…
    Pod 3…imas super sajtova o islamu kao i o drugim religijama pa malo procackaj
    Pod 4…niko te nije nazvao cetnikom, druga je stvar sto si se ti osjetio prozvanim
    Pod 5…kada govoris o ogromnoj vecini drugih…da li si proveo neko istrazivanje onih koji su procitali ili…lupas bez veze?
    Pod.6…ti imas neku specijalizaciju za provjeru pravih i istinskih vjernika..il i to onako bezveze samo da bi se nesta reklo?
    I na kraju…pifififi…( ovo kao da sazmem:P),…pozabavi se sobom, svojom vjerom (u sta god ona bila), i uci i citaj jer dobro ti je vehabija rekao….
    eto:)
    Hihihihii 😛

  173. Nisu zato sam ih i navela skupa, a da ti umjesto konZultacje rjecnika ucinis ono pod rednom tackom 1 mog napisanog iznad?
    Ne mogu tek tako ispustit. Godinama se ipak skupljao….i ja postadoh emotivno vezana za moju le kesontet…:P
    Odrasti ne mogu. Nisam ja kriva….fabricka greska:P
    Jos nesto? ili je to sve?

  174. Znaci bosna est ako tebi nesto nije jasno to je automatski pogresno. WOW koja umisljenost. Ti sumnjaj u sta hoces, meni ni u dzep ni iz dzepa, tvoja stvar – tvoj problem. Samo nemoj mi ovjde prosipati gluposti i nemoj misliti da time sto ponekad ostanes nedorecen izgledas pametan. Vjeruj mi da je suprotno.

    Dakle djela govore vise od hiljadu rjeci. Krscani su u ovom ratu poklali, srusili i popalili sve muslimansko sto su mogli i to su radili uz blagoslov crkve – kako prije tako i poslije zlocina. Istovremeno su ti “regal muslimani” postupali suprotno i ljudski i time demonstrirali superiornost sistema vrijednosti kome pripadaju, pa makar i “regalski”. Zamisli tek da su u svojoj vjeri bili uceni kao sto su ti fini i vjani fratri i popovi, blagoslovljivaci koljaca.

    No tebi je mozda ugodnije slijediti onu “ja ne kontam i samim tim to ne valja” nego pogledati istini u oci.

  175. Za sta si kriva ili ne nije me briga, nije moja stvar. Nemam interesa, a vremena bih nasao, da se bavim tobom, dijagnosticiram te i po potrebi lijecim. Za to postoje ljudi kojima je to profesija. Pisao sam ovom bosna est, a tebi se nisam obratio osim u prosloj poruci kao odgovor na tvoje upite. Vjeruj mi kad ti kazes da se svijet ne okrece oko tebe niti da su sve poruke ovdje najmenjene tebi. U pamet ljepoto.

  176. Eto..opet on…ko je pricao o nekoj krivici?
    To o ljecenju-zakasnio si vec imam…..strucni tim:P
    S tim sto nemas interesa evo si me doveo na rub suza…ali hajde prezivim nekako.
    Ne nisu pisane meni, ali onda pisi svi krscani sem Rensona.
    Kad smo vec oko okretanja svjeta, ni tvoj um nije pokretac istog, pa de malo odvadi kad ovdje se razmeces nekim super, turbo poznavanjem svega,
    A to ljepoto, grdno si se zeznuo:P

  177. @renson: Odrasti ne mogu. Nisam ja kriva….fabricka greska:P
    @renson: Eto..opet on…ko je pricao o nekoj krivici?

    Sizofrenija je ljepoto opasna bolest no rekoh ti vec nemam interesa, a sto se tice onoga sto sam napisao o krscanima ako ti se nesvidja skupi sve enerije sto imas pa napisi makar jednu recenicu koja sadrzi valjan argument, a koja nije tipa “letila ja, hodala ja, lijevo, desno, vidi komarac, globalizacija i generalizacija”. Mozes ti sto, sta god ti strucni tim govorio.

    A sad, sto bi moj jaran rekao, niz ljehe ljepoto pa kad budes imala sta reci (ono ne moras turbo poznavati nista ali mozes makar pisati o stvarima o kojima imas barem elementarno znanje – obrati paznju na to da se povrijedjena sujeta NE racuna kao elementarno znanje) ti to i napisi pa ako mi bude cejf odgovoricu ti, a ako ne nema veze, navikla si ti da te ignorisu.

  178. Pa iskrneo jesam, uvjek sam negdje u nekome cosku totalno ne primjecena. Sa sizofrenijom ili tako tim nekim dijagnozama.
    To ja letjela, globalno i slicno….eto nek se ima u vidu da nemam ni 8 razreda osnovne skole..I ne posjedujem obrazovanje koje bi mi omogucilo bilo kakav “valjan argument“..ALI sam i pored sizofrenije ili ko zna vec kojeg oboljenja, neobrazovanja i cega sve ne…dovoljno kulturna i odgojena, i DOVOLJNO DAMA da ne vrjedjam ljude na nacin koji ti to radis. ALI ja sam ipak JA a ti….samo jedan u nizu anonimusa ..
    Pififififiifif…..ovako mi gore na Nedi:P

  179. gost_57
    drzi se teme i ne lutaj.
    zasto mijesas politiku u raspravu o bogu, pa to dvoje nema nikakve veze, totalni promasaj. pokusaj skontati a ne lupati, jer ja nisam nikad napisao da ako meni nesto nije jasno da je to automatski pogresno, to su tvoje rijeci i tvoj zakljucak. ne pokusavaj praviti od muslimana janjad jer su i musl. pravili genocid (npr. turci nad jermenima), svi ljudi koji ucestv. u tome nisu vjernici (iako misle da jesu).

  180. ranson

    pod 1 –
    pod 2 sta ti to znaci “slizujes”, mislis valjda na ulizivati? to moze biti samo tvoj stil not mine!
    pod 3 he he opet ovaj famozni savjet (papagajski)
    pod 4 ako procitas gost_6782 onda bi trebalo da skontas
    pod 5 nisam proveo istr. niti imam namjeru al tvrdnja je tacna 100%
    pod 6 ???
    i na kraju jel to opet ono uci i citaj… he he sto vise citas vise si procito.

    hajd idi i citaj (mores i romane ako hos)

  181. od sada, na dalje i u buduće – ko mi se obrati sa tekstom prepunim gramatičkim greškama (a o psovkama neću ni da pričam) morat će taj tekst prvo ispravno napisati da bih mu uopće posvetio koju minutu svoje pažnje. nek’ se zna. Fakat-neulogiran

  182. Koliko sam ja primjetio najcesca gramaticka greska ,(u stvari pravopisna), je da ljudi pisu rijecicu “ne” skupa sa glagolom npr; neznam ili netrebam umjesto ne znam i ne trebam. Cesto mozes vidjeti i ovo “dali” umjesto da li, jer se “li” uvijek pise odvojeno. Jesam li ti rekao da ne znas.

  183. samo da pozdravim profesora za vjerska pitanja@bosna est@nisam tu sedam dana i cim sam otvorio vidim da mene prozivas.zar covjek moze biti toliko naporan i dosadan kao ti ili mislis da si pokupio pamet ovoga svijeta.pa prijatelju ovaj svijet se okrece oko svoje ose a ne oko tebe i ako nisi primjetio da te sv skidaju sa neke stvari.znaci o vjeri sa tobom se nemoze pricati zato sto nisi na nuli nego u minusu a o obicnim stvarima isto tako jer se tu vrtis oko nule pa sa tobom moze polemisati neko tvog ranga ili neko ko te haka u mozak sto kao sto vidis ostalim i nije tesko jer tvoj IQ nedao bog nikome taku pamet pa ni najgorem dusmaninu.ovo je stvarno moj posljednji odgovor koji cu ti poslati jer ti nisi ali definitivno nivo ljudi koji se ovde nalaze jer si daleko ispod njih.znam imas onu neizljecivu bolest licne visine e pa moj prijatelju na pogresnoj si adresi odjasi u tu svoju bosna est i tamo se prosipaj.ovo je velika moja greska ja sam mislio da sam komentarisao sa nekom mnogo inteligentnijom osobom ali ocito svi grijesimo.nemoj se zavaravati i zvati sebe nekim strucnjakom nego pogledaj istinu u oci znam da i to nekada boli.prijateljski pozdrav.VJECNI VEHABIJA

  184. Hahahha uzasa..
    Akademik do akademika. Al vodeci je Vjecni sa psiholoskim spoznajama:P
    Hej Fakat, sta ima gdje si kako je:P I ti neki na niovu bogam. Ups napisah pogresno..haj neces svakako citat:P
    Bosna est….u redu je:P
    Tile bolan…ti nam zivio:)
    Suter..velkam bek oli ti bekenzi i nemoj nas vise ostavljat, posto si ti stub i okosnica nasa:P

    Da mi je tesko tesko mi je. Nit znam pisati nit citati ovo ja onako nabadam pomocu bukvara. Naucila bih al nemam kapacitet:p
    Onako ja ljudski svratih da pozdravim i primjetim kako je lijepo bit obrazovan kao pojedini, a uz to pokazuju zavidan stepen odgoja….

  185. uh uh masa nekakvih uskogrudih ljudi, te ne smijes se mijesat u religiju, te u pravopis, oj oj. realshiter sad si isti ko vehabija 4ever vas dvojica bi se trebali upoznati imam osjecaj da ste onako slicni po naravi, samo sto vehabija sigurno ima bradicu do koljena, pa tebe vehabija o islamu a ti njega o pravopisu (al ne arapskom)i onda morate ipak jos uvijek citati i uciti jer sto vise citas vise si procito sto bi reko nas vehabijica).

    vehabijo vehabijo
    ko bi tebe zaboravijo,
    pa nek si se ba javio nejma te odavno, ja taman kontam sta se ovo ne javlja mora da cita i uci puno pa nejma vremena, sad cu ja njega isprovocirat pa ces ti vidit, he he ovo isto ko da pecas ribu bacis udicu i ribica (skobalj) trzne.

    hajd u zdravlje svima nemojte sta zahatorit

    bosna est patria mea

  186. :)))))))

    Mnogo sega :).
    Hocete da ja na svom blogu pokrenem ovu vjersko-nacionalisticko-ispraznu temu pa da se tamo “koljete” do mile volje? Nije problem, samo recite. ionako imam o tome stosta reci i napisati, naravno sve u skladu sa ovim nasim BH duhom i zloduhom 🙂

  187. Dragi realshooter nema sta da se rasprvlja jer stvar je jednostavna – krscani i hriscani su slijedeci svoja sveta pisma, upute svojih vjerskih vodja te nakon vjerskih obreda isli i ritualno klali, ubijali i silovali muslimane u Bosni. Tako pocinise i genocid. Nekoliko godina nakon toga ti isti krscani i hriscani sada nama govore kako smo mi nasilni i kako bi mi njih da poubijamo. Za ovo ne treba pamet, za to treba bezobrazluk.

    U poredjenju sa njima vehabije su mehlem, med i mlijeko, a onome ko dopusti da ideoloski sljedbenici pocinioca genocida ismijavaju jednog muslimana, pa makar on bio i vehabija, na obraz. Vehabijo ja da sam na tvom mjestu ne bih se obazirao na u padice ovog murteda.

  188. Ma ne obazirem se ja ni na sta. U kompletu. I vjerovatno zato i zivim poprilicno fino i zivo mi se j… za sva ta sranja. Ali u svakom slucaju ne bjezim od razgovora na te teme, jer ovako rasterecen vjerovatno puno bolje mogu sagledati sve te vjersko-nacionalisticko-fasisticke nebuloze koje se desavaju oko svih nas, ali je zalosno sto vrlo mali broj ljudi te nebuloze prepoznaje kao nametnute, odnosno kao nesto fabrikovano sto ima malo suptilniji, ali i istovremeno vrlo nizak cilj.
    Vec sam pisao o ovome, pa mi se mrsko ponavljati. Jedino mi zao sto svaki dan uvidjam da stvarno imam pravo sto se svega toga tice i da nisam ja taj koji je puk'o ko livada i koji ne razumije okolinu. Nazalost, razumijem je vise nego dobro…a mnogi ovdje ocito – ne.

  189. gost_6201
    maco skini Kuran sa regala i procitaj slijedece sure; 2:136, 2:130, 3:2-4, 3:1-2, 4:135, 4:136, 5:44,46,47,49, 5:48-51, 10:37,38, 6:92, dakle Kuran vise puta ponavlja da su Tora i jevandjelja, (Stari i Novi zavjet) od istog boga koji je objavio i Kuran. Je li mislis na ta “sveta pisma” u svom komentaru? Sta je murted, je li to nesto ko hafiz? Ma nemoj precerivat, nisam ja jos doso do tog nivoa, al eto opet ti hvala, hajd onda i ti da budes murted ako bog da pocni sa ovim gore surama i polahko, sabur.

    u zdravlje

  190. pitanje zamljacima?;bez subjektivnih[revans]osjecanja,da li bi vise voljeli suzivot sa svim balkancima ignorisuci vjeru ili sa vehabijama?? kratko i jasno,da li osjecate duhovno,jezicki,istorijski,kulturoloski itd,veze sa komsijama dublje od ovih nam novih ‘bosanaca’?

  191. zuljaju vas cetnici e pa evo dosao vam jedan vidim da sami sebe ne podnosite pa ti mudjahedini i vehabije su vise zla nanjeli vama nego nama.nas su mogli poljubiti u ovu nasu lijepu g….. to im je jedino ostalo a sada se vi koljite sa njima i siptarima koji vas jebu ko male majmune

  192. gost-cetnik
    mi pricali o pravopisu i ti opet “netrebaju”, treba mozda promijeniti pravopis pa nek ljudi pisu kako im je lakse he he.

    gost_8012
    pa ako te interesuje ja ti mogu odgovoriti ono sto ja licno osjecam; dakle kad covjek izvaga ja zelim zivjeti i druziti se sa ljudima koji imaju slicne poglede na zivotne vrijednosti kao i ja u prvom planu, pa naravno da je jos bolje ako neki od tih ljudi su rodjeni pod istim podnebljem kao i ja.

  193. kaze 9991 dosao vam jedan??? koji ces nam k prijatelju,vehabiju pod ruku i volite se,samo ne zaboravi da stavis veliku kokardu jer vas u suprotnom covjek ne moze razlikovati.sustina je jednostavnost zivljenja a to je cinjenica da sve nakaze tipa vehabije,uje,ili cete ograditi ako je moguce i zivjeti normalno.

  194. ma sta da ti odgovorim dok smo tamanili gamad ko sto su vehabije i muhadjeri govno kao ti si ih branio i tada su ti valjali za vasu jebenu suverenu i nezavisnu pa bili ste zajedno sta ti sada smetaju.razumijem te volio bi i ti imati grb koji se zove kokarda a ne amblem kao da ste titovi pioniri ili izvidjaci a jebiga i korijeni te vuku prema znaku koji ti je pradjed nosio.sada kada vas jebu i usi zavrcu vi bi da su oni kod nas dali bi ti piskio ili kakio.ja sam ponosan sto sam srbin znam svoje korijene imam svoj grb i evo drzavu.a sada kada smo svi na svom a vi na njihovom vi bi da se mijenjate.pa mi vise cijenimo takve i ustase sa njima nego tipa tebe koji je bosanac,bosnjak,musliman u jebote al imate istoriju svako tri godine je prepravljate pa i kuran ste napisali uz pomoc biblije pa sta da vam damo vise.bili ste srbi pa vam nevalja nemoj mi reci da ste turskog porijekla to otidji u tursku pa reci da vam se ljudi malo ismiju i da vas isprate kako ste i dosli.ako treba pomocemo vam da nadjete svoje korijene ali se nemojte vracati nama je dobro i bez vas.GUCA,RAVNA GORA ITD.a kod vas hahahahaha ilahije i kaside negdje u domu kulture da bi se reklo da ste kulturni ma daj budale bjezite i glodjite se sa tim vasim herojima vehabijam i muhadjerima pa probajte njih vratiti odakle su dosli pa da vam daju oni po pizdi i da pokazu ko je gazda u federaciji zajedno sa siptarima.

  195. pa kad je tako lako je izabrati djecu ne silujemo a take od jada i muke zao nam zaklati pogledaj se u ogledalo pa srbin koji bi tebe pokusao zaklati ja bi ga ubio pa zar tako jadnika.a vehabija ce ti zato jebati i seku i mamu i tatu i brata i sve sto stigne pa i ono u stali mi smo kulturni za razliku od vas i njih a imaju i snimci ko kome otkida i sjece glavu o tome netreba ni pisati a eto mi koljaci.zovi nas kako hoces ali ce tebi vehabija i muhadjer sve pojebati i popaliti dok nedobije svoje i ti to znas samo nesmijes da kazes istinu.ma nema veze to je i onako tvoj problem a vidim da se kacite oko toga i ovde onom vasem vehabiji nesmije niko nista lose reci da mu nebi zakucao na vrata eeeeeeeeee jeste MUDONJ bog vam dao citav a vi i to skratili zato nemate muda

  196. ponosan sa kokardom??? nemoj se ti ljutiti na vehabije mada licite na iste,mozda si ih pomijesao sa turcima koji su ti vladali korijenima 500 godina i duboko urezali genetske tragove sto te i proganja jer kako kazu ko o cemu kurva o postenju.zaista me cudi kako tako volis i odan si svojoj kokardi a ne zivis medju svojima vec si utekao gdje je demokratija a gusle ti u usima zvone sa ravnogorskih pasnjaka.ipak kada prodjes pored smrdljivih vehabija stavi kokardu da se ‘razlikujete’ jer tuknete isto.

  197. Hahahahahahha! Ovo je nadasve – smijesnoooo!!!! Kukuuuuu majkoooooo!!!!

    Ovaj 9991 nije zglajz'o malo, on bas prokliz'o :). Hajd’ sto je manje nego polupismen, nego jos i to sto zna napisati napise tako da niko ne zna sta je pisac htio reci :).

    Moj 9991…u kojoj ti p.m. sjedis ba? Kakve ba crne vehabije? Ti se o vehabijama, ocito, ravnas po onih par debilnih uzoraka poput Barcica i jos ponekih. Zalosno. Realnost je, ipak, malkice drugacija. Jesu vehabije struja koja bi svasta nesto, ali i njih postoje dvije vrste. Imas one radikalne koji su vecinom nastali pridruzivanjem onima koji dodjose izvana, ali imas i drugu struju, koja je uz to sasvim regularna i normalna i koja je ipak vecinska. Ovi ljudi rade, zaradjuju i zive bez diranja bilo koga. Niti njih bilo ko dira. To sto imaju brade, sto se oblace, pa hajd’ da kazem, smijesno u odnosu na konvencionalno shvatanje i trendove – pa kakve to veze ima? Tvoja familija jos uvijek nosa opanke jadan ne bio. I ore kojekakve vukojebine (cast pravim seljacima i poljoprivrednicima).
    I o cemu ti pricas uopste? Pravis razliku izmedju radikalnih vehabija i cetnika? Jel’ se zajebavas il’ si ozbiljan? A sta je cetnik nego radikalni srbin? Kazes, vi niste silovali djecu, klali, ubijali i rezali glave… moze jedno pitanje? Na kojoj ti jebenoj planeti zivis ba?! Imas li ti TV nesretnice zatucani? Ili bar radio… Kompjuter, vidim, imas. Ali je ocito da ti ni on nije bas pomogao da se, ako ne obrazujes, a onda bar informises.

    Jel’ ti uopste znas za postojanje suda u Haagu? Imas li uopste predstavu koje, kakve i kome su presude tamo donesene? I za sta? Tugo moja…nevjerovatno je da pojedini i dan danas, 12 godina nakon svega i dalje zive u propagandnim zabludama.

    Nego, hajd’ se ti, blento nesretni (ovo je od milja, jer likovi poput tebe i ne zasluzuju nista vise od sazaljenja) prvo malo informisi ko je sta radio i ko sta radi danas, pa mozda izvuces kakav suvisli zakljucak o tome sta bi moglo biti sutra.

    C,c,c….

  198. to sto si sebi dao naziv realshooter ti je pravo zajebano vidim da si edukovan do jaja.za zaljenje ti imas vec koga od 92 pa ovamo koliko znam imas materijala za zaljenje nemoj da te podsjecam na mjesta gdje ste momacki dobili po guzi mislim sto ste trazili to ste dobili.a ti si jadnik tu uhvatio se kurciti i pisati a muda ti bila duboko u pozadini ispravi me ako grijesim jer si bio jedan obicni klosar koji hoce da ovde prosipa svoju pametnu filozofiju zivota i rata iza tebe.e sada pederu da ti kazem izvini sto te tako nazivam jer to jesi ja sam jedankoji je jako bio blizak tebi prema tome zavezi tu svoju prljavu picku i nepisi vise neke stvari o kojima si samo cuo i koje su ti pricali pojedini momci a koje si ti napisao na ovom blogu.ovim jadnicima ovde prosipas suplju i oni se loze na tvoje price a neznaju koji si smrad ispao VELIKI MUDONJA krajem 92 jeli sada znas o kome je rijec i zato nemoj da laprdas i pises gluposti jer sam imao strpljenja sve do sada a iduci put kada budes komentarisao nesto na moju adresu doci cu da ti se najebem majke.to sto ovde pokazujes i pricas imao si priliku ranije zato ucuti i ti se skidaj kretenu jedan odavde.ovi jadnici te ocito ne poznaju dovoljno kolika si bio picketina a ni danas nisi daleko od toga i furas se znas na sta vec zato mrssssssss odavde stoko jedna nevaspitana dok te nisam prosvirao

  199. Realshooter boga mi ti ga zavuce ovaj Gost_9991 momacki.ja te se sjetim nako ko kroz maglu i ne mogu se pofalit da sam te vidio medju mudonjama tokom rata.Mozda si i bio s njima al tokom rucka,vecere,gledanja filmova u bazi ili prilikom postrojavanja jedinice ali tamo gdje su se muda trebala pokazat eh tu te ja nisam vidio.Ipak to ne znaci da nisi mudonja al kako ti ga 9991 servira sve mi se cini da te covjek dobro poznaje.Ja se ponekad pitam (kad nabrajas kolko je ljudi gdje zjanilo a ti nisi bio s njima) dal skontas da se mozda mrtvi okrecu u grobu i jebu ti sve po spisku,jer ih neko kao ti spominje!?Meni ne smetas.Vadza si bio i ostao laprdalo al boga mi ovaj gore hoce da te ukine.ahahahahahhahah Znam da si se usro ko po obicaju!Hajd sad mudonjo!ahahahahaha

  200. Eeeee…jos kad bi ovdje bio neki s mojim nikom ko se lozi na ove supljikate kojekakvih “gostiju” poput 9991 i 2299 :).

    @9991
    Pravi primjer imbecilno ogranicenog kretena. Sto se tebe tice, za tebe sam vazda tu. Hoces da ti dam email pa da ti vidim ta tvoja muda, kad ih ja vec nemam? Bas imam par finih 9mm FMHS, a odavno ne pogledah nikoga preko nisana…
    S druge strane, prebirem po glavi, ali zaista se ne mogu sjetiti da sam bio blizak i sa kim ko je ovoliko nepismen. Pisanje je odraz govora, a zaista ne poznajem nikoga ko prica ovako traljavo kao sto ti pises.
    Posto si rekao da te ispravim ako grijesis u pogledu pozadine i mojih muda, zamisli – grijesis.

    @2299
    Bratko moj…da li me se ti sjecas ili ne – zivo me zaboli. O nabrajanju ljudi koji su, kako i gdje zijanili vjerovatno znam puno vise od vecine ovdje, ali ne iz kojekakvih prica, nego sa lica mjesta, sto u velikoj vecini ovdje bas i nije slucaj. Osima par izuzetaka koje poznajem, a dolaze ovdje, ostalo je obicna prdimahovina. “Ratnici” koji su znali pucat jedino isturanjem puske iza kakvog zida ili iz rova i rafalanjem do besvijesti. Najcesce po havi.

    Hm…za razliku od svih ovih i ovakvih, ja sam, zamisli, imao “privilegiju” da svoje ciljeve vidim. Sto na 20 sto na 200m. Ovo znaju ciljevi najbolje. 🙂

  201. sto nam se nesto ovaj veliki po-cetnik upalio pa bi da prosvira nekoga u ime kokarde ili predaka svojih koje je ipak zaboravio i utekao ka izbjeglickim zemljama da se najede.mozda bi jadnik volio da i njega neko prepozna ali bez jeftinog blefiranja ali se to nece desiti jer mucenika nisu primili u cetnicke hrabre dobrovoljacke trupe ne zato sto nije imao dovoljno godina vec je mentalno zaostao iza svoje generacije sto je prednost kod cetalja ali je pretjerao sa lupetanjem gluposti tako da sada mucenik zamislja sebe kao heroja isto kao i njegov cica draza koji je pjevao partizanima poslije dva samara.ne boj se po-cetnice nema vise partizana a zeleni vas otjerase u sumu tako junace osta ti jedino da iz izbjeglistva zavijas kao kurjak sa romanije prema gradu,budalo.

  202. sada da ti napisem pederu prvo nisam ni srbin ni cetnik.drugo dobro je rekao volis puno da laprdas to jedino znas.picketino jedna ako se nesjecas ko sam onda da te napomenem jer sam citao da si negdje spominjao Otes.picka ti materna ti mene nazivas nepismenim mozda ti je ostalo da pises ali da te ne citaju oni koji te znaju ko si i sta si.objasni gdje si bio krajem 92 kada se branio Otes reci ljudima da ja nepricam a te tvoje metke od 9mm cu ti nabiti radi ovih rijeci u guzicu i to vrlo skoro da te opametim picka ti materna bezobrazna kako te nije sramota poginulih saboraca ako ih mogu nazvati tvojim jer si vjecita pickurina bio.to je jedan primjera koje sam poceo da navodim a bice ih jos a ti nastavi sa kurcenjem a ja cu da pratim i da ti odgovaram.vrijeme je bilo da ljudi saznaju ko si sta si bio i doprinjeo nasoj a ne tvojoj bosni jer ti si u nekim trenutcima gori od bilo kojeg cetnika.ti i tvoja muda tokom rata nabijem vas sve kao sto si ti i slicne tebi.PRICAJ PICKO PRICAJ gdje si bio i sta si radio tokom rata a pricat ce od danas i jos neki koji te znaju i kada sam im ispricao sta lupas najebat ce ti se svega MUDONJA JEDAN.IZVOLI OVIM LJUDIMA OBJASNI KO SI I STA SI I NEMOJ DA NEKE BLENTOVINE UZIMAJU GOVNO ZA IDOLA.

  203. Denise-penise!Durgacije te ne mogu vise ni nazvat,osim po imenu i poredjenju.Da si mi ti“Bratko“ko sto kazes ja bi se vec objesio.Znas ti dobro kakav si i kolka si picka bio tokom rata.Jebo te onaj ko te doveo u specijalnu da nam kvaris prosjek.Zaduzio si snajper,opalio par metaka u kakvu bukvu i to ti je bilo dovoljno da se sad hvalis kako si mudonja.E moj jado…Vazda si pametovo,vazda bio glup ko kurac a konto da si neko velik.Sramota me da kazem da sam bio specijalac zbog takvih ko ti.Skontaj se malo,vidis da te 9991 i ja dobro znamo i obojica te znamo ko budalu i pickicu.Ima jedno pravilo koje kaze da ako ti vise ljudi kaze da si pijan lezi pa se valjaj.

  204. i tebe bosna est saljem u picku maternu kao i realshootera vi sta jedna obicna govna i picke a pustio sam da serete protiv mene.svi ste vi sada bosanci i bosna vam u srcu a gdje vam bila mudonjo 92 pusite mi kurac svi vi pozadinci kao i ova pedercina realshooter ma kurac shooter peder daleko je on od svega kurci se na racun nas koji smo najebali i nazalost ljudi koji su poginuli i sada on ovde prica bajke o necemu.pedercino trebao si to 92 da pokazes a sada da pises i nove narastaje da ucis i savjetujes necemu pametnome a ne ovde da prodajes muda pod bubrege.okreni se oko sebe i pitaj ljude ali one koji hoce da ti kazu sta misle o tebi ja cu ti reci jedan obicni izvlakac i dupelizac a znas dobro kome si to radio uz duzno postovanje toj osobi a ko picka si bio kada zagusti.JAVI SE PICKO I DEMANTUJ MOJE RIJECI ILI SE ODJAVI I PROMIJENI NICK NE ZASLUZUJES NI NJEGA A KAMOLI DA SE PRESTAVLJAS KAO SPECIJALAC.ISPRAVI ME AKO GRIJESIM A JA CU DA ISPRAVIM SIGURNO AKO SAM POGRIJESIO I IMA JOS PUNO TOGA DA SE ISPRICA LJUDIMA KOJI OVO CITAJU JER SI TI JEDNA OBICNA SRAMOTA IZVOLI PA PISI GDJE GRIJESIM.ovo sam morao napisati jer mi je dokurcilo kada sam citao sta si pisao a drugi prozivljavali ili zelis da ja sada pisem gdje si bjezao i na koji si se nacin izvlacio pa evo ti dobre prilike da se pokazes mudonja

  205. bit cu ljubazan da ti se naserem u vec usrana ustasca 😉 posto seres otkad postojis sto na blogu sto na ovom svijetu 😀 Rado cu vam ispuniti zelju
    Obzirom da se non stop pojavljujete na blogu cestitih ljudi 🙂 a ja na srboustaske ne idem ;)tako – l(ij)epo vam se pokenjam u stau i na baohau 😉

  206. C,c,c…sad mi je definitivno jasno da ste fulili ko sam. Tugo moja, koliko nebuloza na ovako makom prostoru. Doticnog kojeg spminjes poznajem, naravno, ali ti isto tako mogu reci da si se momacki zajebo u njegovoj ocjeni ili ga cak uopste ne poznajete ni jedan. Da ga poznajete znali bi da je sve ovo sto ste rekli totalna fula prco moj. A sto se tice javljanja, bujrum shooter_00s@hotmail.com

  207. @9991 i 2299

    Eno na zeljeznickoj traze lozionicare :)))).
    Ali hajde, kad vec tako lijepo pricate i sve znate toliko dobro, ukljucujuci i mene, da cujem koji je to moj nadimak bio u ratu? 🙂

    I hocete li konacno reci sta je to bilo krajem ‘92? Zivo me zanima 🙂

    9991 uporno nesto tvrdis o nekakvim bjezanjima, spominjes Otes, pozadine i sl., a ocito opet nemas pojma o cemu pricas. Ja nikad ni ne rekoh da sam bio na Otesu, to je radila I ceta nesretnice :). A ja nisam bio dio te cete. Azici su nesto drugo, a ako jos jednom pomno procitas sve postove vezane za to uvidjeces da su se cak i oni sa druge strane slozili sa manje-vise svim detaljima koje ja iznesoh. Pitas gdje grijesis? Pa generalno – u svemu :).

    Ali hajde, da vidim te tvoje “istine” o mojim bijegovima i izvlacenjima :).
    Bas me interesuje kako neko ko je bio u Otesu, jer po tvojim rijecima zakljucujem da ti jesi, zna gdje sam bio i sta sam radio ja koji NISAM bio u Otesu jer me tamo niko nije ni poslao. Bijah na drugoj strani od Otesa osiguravajuci bok prvoj ceti, za ne daj boze. ALi ni to nisam ja odlucio nesreco, nego D.V. i K.A. :).

    I da…haj “bidni ljubezan” pa mi iskopiraj te moje tekstove u kojima opisujem ono sto su drugi prozivljavali 🙂

  208. ma sta se ima komentarisati sa tobom ti si svoju guzicu izvlacio dok smo mi da ne navodi najebali.i kako to da tebe nikad nisu zatekl takva mjesta sigurno sreca ili naredba pa budalo znam ja kako je to islo.jedan primjer dok smo mi gulili one odvratne konzervetine ti si kod onog svog uvlakaca cast njemu ali tebi ni u kojem slucaju ti si dobijao extra hranu ma razumijem to je vama bilo potrebnije jer ste vi uvijek bili tu da cupate za druge kako ste pricali i kurcili se po gradu zato nemoj da seres da vas ne prozivam poimenice sto nije mjesto a i nije kulturno ovde iznositi neke stvari.ma da izvini i ovo grijesim a nedaj boze u prici da spomenemo vas par lamudana ratnih onih lipicanera nasminkanih raji se kosa na glavi dize i muka im je od vas ali hvala bogu prodje i taj jebeni rat koji je pomogao vecini od vas da se malo uzdignete kao ono vi face.zato bolje ne seri vazda neka je taktika bila kod vas a ostale ko jebe jer kad mi zacepimo rupu to je bila zasluga svih naszato nejedi govna vise i ne kurci se sramota je ne radi mene moj zivot je unisten poslije ranjavanja 94 kada sam ostao invalid ali na prvoj liniji za razliku od nekih nego je sramota da pricas u ime ljudi koji su dali zivot za ovaj grad A STA SI TI DAO?to sa nisi nikada zapitao pa bar je to lako nista malo cuvao ledja pojedincima a ostalo svirao kurcu po gradu ma da i to je laz znam znam.zato ostavi casnim ljudima da pisu a ti citaj nemoj da mislim na sebe ja sam svoje dao i nikada nisam pozalio jer sam imao cilj a ti?a to oko naredbi ti je cista suplja ako hoces da ti i pojasnim kako je ko dobijao zadatak i kako je pojedine mnoge a pojedince gotovo sve stvari kljucne tokom rata zaobisle jebiga i to je naredba bila zato nemoj bezveze da sviras a ti 5800 si sada kao zajeban ono bujrum za tebe mrs papak jer ste jedan te isti.a sada cast pojedincima i duboko izvinjenje ljudima koji su srcem branili ovaj grad

  209. @2299
    Mojne njatike ba. O laprdanju mogu puno toga reci, ali za druge, pa sam cesto ja sam o sebi slusao za stolom od nekakvih neznanih likova koji meni u facu pricaju o meni. Piva 03.09.. I javi se na onaj mail. I jel’ mene zoves “Denise” ili nekoga drugog??

    @9991
    Sad pitanje bez zajebancije – jesi ti fakat ozbiljan za ovo sto pricas ili se zajebavas? Po ovim tvojim zadnjim rijecima vidim da si se bas, ali bas zajebo.
    Koja to “takva mjesta” mene ne zadesise jadan ne bio? Evo ih redom, pa ti vidi sta me to fulilo, a tebe zadesilo. I imaj u vidu da nikako nisam mogao istovremeno biti na 2 mjesta…
    – Feb-Mar 92 – obucavao PL
    – April 92 – u par navrata Vrbanja, Vogosca, kasarna M.Tito, kasarna u Halilovicima (ne sjecam joj se vise imena, ali uzesmo, izmedju ostalog, greskom pun kamion onih smrdljivih bijelih tena)…
    – Maj 92 – Dom policije, Teatar, Skenderija, Bistrik, Mrkovici (druga ekipa sa pokojnim Vinkom isla tada na Hrasno brdo), prvi put ranjen…
    – Jun-Jul-Aug 92 – Dobrinja I i IV (usli preko brda Mojmilo), Aerodromsko, C5, Nedzarici, Ikica kuce, Trapara kuce, Studentski domovi…
    – Sep-Okt-Nov 92 – Stup (danima), Doglodi (2x), Stupsko brdo, TAT…
    – Dec 92 – Dobrinja, Stupsko brdo (ovo je vrijeme Otesa koje spominjes. Dobro se sjecam nervoze cijelog voda sto nam se nije dalo da idemo tamo s I cetom. A ti misli sta hoces)
    – Jan-Feb 93 – Azici (ukljucujuci i kompletna zadnja tri dana i noci, iako nije bila moja smjena, ranjen drugi put, lakse)
    – Mar-Jul 93 – razvaljen nam Dom, poginuo Gavro, preseljenje u BB, nije ni bilo nekih akcija i koliko se sjecam svi smo se vrtili po gradu, smjene na skupstini, I.V. i Dobrinji.
    – Aug 93 – Zuc, kota 850, onaj dan kad je palo 10.000 granata tamo i zaglavilo onih nasih 16 lijevo od nas, ispod tenka. Svih nas 6, koliko nas je bilo na koti tada, naredna smo 3 dana mislili da nam je bar jedan organ pukao od detonacija…
    – Sep-Dec 93 – Igman (2 ili 3x, ne sjecam se vise), Siljak (vratio nas IFOR ili ko je vec tada bio od ovih smetljara), Trnovo, Zabrdje (Kresevo)…
    – 94 je bila relativno mirna i tada smo nas trojica, S.M., E.K. i ja bili zaduzeni za obucavanje armijskih specijalnih jedinica (Vares, Viktor Bubanj, Zenica, Tuzla). Ako ces sada, u svom maniru, reci kako sam se izvukao iz necega na svoj zahtjev, opet ces se zajebat. Sklonjen sam namjerno, kao i jos poneki, a za razloge mozes pitati K.A. i M.K. Ja ti mogu samo natuknuti da se radilo o naredjenju da se primirje mora postovati…
    – 95 – Stupsko brdo (Gusica hala), ranjen treci put, Krajina (ali tamo smo, bar koliko se ja sjecam, bili svi).

    Znas u cemu je jos fol? Sve nabrojano su samo mjesta na kojim sam licno bio. Kao sto mozes primijetiti neka, poput Viteza i Otesa, tu nisu. I ne mogu ni biti jer NISAM bio. I nista ja to ne uradih kako bih sad mogao “laprdati” o ovome ili onome, a pogotovo ne o onome sto ne dozivjeh i prezivjeh.
    Uz to, meni je zaista zao svih nasih dobrih momaka koji su nastradali tokom rata. Ali, isto tako mislim i da tebi to sto si invalid ne daje za pravo da pljujes po drugima, za koje cak i nemas dobre informacije. I jos dva sitna detalja – ja sam jedan od rijetkih koji je u specijanu pozvan, a ne dosao sam pod kojekakvim rambovskim furkama (ovo je lako provjerljivo), i druga – broj moje veteranske kartice je 000090, ali mozda sam, po tebi, i nju sam sebi odstampao…
    Sto se tice “extra hrane”, ako IKAR, jedna pastetica od 50gr. na 3 dana, leca i makaroni spadaju u tu extra hranu, onda jesam. Razvaljivo sam se nemilice…k'o i ti i velika vecina svih nas, uostalom.

    I mojne me vise nervirat sa supljom pricom, stare ti, jer ti vise necu odgovarat. Ako hoces na kafu ili pivu pa mi to reci u lice, bujrum. Email imas.

  210. Psihicke bas i ne, osim onih standradih koje smo fasovali svi redom. Fizicke manje-vise, ali te posljedioce cemo svi mi tek sad lagano poceti osjecati. Reume, diskushernije, razne druge deformacije o probleme…

    Hvala za postovanje, medjutim, bez uvrede, ali nista sto uradih nisam uradio kako bi mi neko rekao “hvala” niti platio na bilo koji nacin. Od ove drzave nikad nisam dobio ni pfeninga nakon rata, ako ne racunamo one certifikate koje smo dobili svi, i ko je trebao i ko nije. Ovo kazem cisto iz razloga da pojedini ne bi iz price 9991 shvatili kako sam jos i ratni profiter…

  211. helem, ako niste znali, ja sam guzonjin sin i čitav rat provedoh u Sarajevu. metka nisam ispalio, para finih zaradio. ima li ko šta protiv? i samo pod uvjetom da se javi neko ko nije bio balo balavi za vrijeme rata. hajmo, brrrrrrrrrzo.

  212. prvo da ti kazem nisam dobio tj.unovcio ni jebene certifikate a od drzave sam dobio zahvaljujuci covijeku i kojeg ti dobro poznajes auto na dva tocka kojim se i danas sluzim gurajuci sa svoje dvije ruke.a to dali lazes ili ne ja cu ti reci LAZES I IZVLACIO SI SE.prvo sto mi padne na pamet da te demantujem a ti vidi da ne idem redom dobrinja I i IV kada smo to usli tamo kada je to jedan od propalih pokusaja bio drugo pisem ti gdje smo mi a ne ti najebali doglodi samo jednom a drugog puta i nije bilo nego u prici da se pokusa ponovo trece azici poslije pada otesa jedva zaustavili ja neznam sta si ti radio ali sam ja tu najebao e vjerujem ti za stup da si tu provodio danima za nas je to duboka pozadina i relaksacija.a sto se tice hrane kada si me vec povukao za onu stvar jeo si ono zlo samo kada ti ja “TATA”znas na koga mislim nije bio u blizini zato nejedi govna a da vratih se malo gore igman je bio 2 puta ako se nesjecas pitaj da vidis da nelupam bezveze a navodis jo neke podatke koje su cetnici drzali od samog pocetka po do kraja gdje sam i ja bio jedan od otpisanih i jos jedna crtica u onoj njegovoj jebenoj svesci a gdje me ostavio jedan od tvojih vrlih prijatelja sa tobom u skupini maloj ali odabranoj manekena zato me danas nemoze pogledati u oci jer mu kazem da se napusi kurca eto tvojih prijatelja od kojih nisi daleko ili si cak isti kao oni.ma bezveze je supcima pricati ovde ali zapamti kada se god budes kurcio ja sam tu da kazem djelic po djelic istine o tebi jer si obicni lazov.lozis ovde ljude misle neka faca koja je nesto uradila smijesno kada bi te poznavali kao ja zato mojne kenjat i budi ono sto jesi a za tvoju informaciju ja sam progutao vise metaka za ovaj jebeni grad gdje se ti kurcis nego sto si ti opalio izvini neracunamo vjezbe.uzmi dosije i slobodno me pronadji nece ti biti tesko ili pitaj nekog od svojih lipicanera koji su se setkali po gradu i kurcili se na tudje zasluge i nemoras odgovarati ali i nemoj lupati i pisati nesto tudje.

  213. Opet kamara necega, a ne rece na kraju – nista. Sve se svodi na “ovoga” i “onoga”, a nista konkretno. C,c,c.

    I jedan detalj, provjeren u bazi nase jedinice, i papirskoj i usmenoj – nasa jedinica nema nikoga u kolicima.
    A znas kako znam? Prije 2-3 mjeseca mi je od nekih nasih ljudi izvana ponudjeno da se poklone elektro kolica za nekog clana nase jedinice. Uz sve napore da ga nadjem, nisam uspio jer takvog u nasoj evidenciji nema.
    Ako se radi o administrativnoj gresci, molim te da mi to kazes. I ovo nije ni podjebavanje ni provociranje. Stvarno te pitam. Ovo mozes i provjeriti kod par ljudi da je istina. Ocito je da mrzis sve oko sebe, i ako je tvoja situacija kakva jeste, zaista te ne krivim. Javi mi se na email koji dadoh, ako te zanima, naravno.

    Sto se tice detalja koje navodim, a koji po tebi nisu tacni, budi ljubazan pa ih i pojasni. I za tvoju informaciju – Doglodi JESU bili 2 puta, ali sto ti za prvi put ocito i ne znas, a desio se dan nakon predaje Dogloda cetnicima od strane Marica kada je nas ukupno 12 (6 nasih i 6 diverzanata) bukvalno usetalo u Doglode ne znajuci da su vec prodati. Zakrkljalo se u Delminijumu, a srecom po nas cetnici su se razbjezali iz svih kuca koje su opuhivali misleci da je napad. I onda smo se krkali narednih 9 sati, do ponoci kada su dosle Laste, Leptirice i jos neke armijske jedinice i smjenile nas. Dva dana kasnije su bili Doglodi za koje ti znas i u kojima je poginuo Fazla. Toliko o tome. I o mom “sjedenju” u dubokoj pozadini na Stupu.
    Dobrinja I i IV nikad nisu ni isle “redom” nego uvijek zajedno. Za Igman i rekoh da se ne sjecam jel’ 2 ili 3 puta. Meni je mozda bilo i 3 jer nisam radio samo ono sto radi moj vod, nego sam isao i sa drugim vodovima drugih ceta. Vjerovatno sam se na taj nacin “izvlacio”.

    I opet ti kazem – javi se na email, ocito si pobrk'o loncice. Nemoj se ovdje provaljivat i prosipat budalastine.

  214. Zemljo tisucljetna
    Na vjernost ti se kunem
    Od mora do Save
    Od Drine do Une

    Jedna si jedina
    Moja domovina
    Jedna si jedina
    Bosna i Hercegovina

    Bog nek’ te sacuva
    Za pokoljenja nova
    Zemljo mojih snova
    Mojih pradjedova

    Jedna si jedina
    Moja domovina
    Jedna si jedina
    Bosna i Hercegovina

  215. bas ti hvala za lozionicar i na pomoci koju si mi pokusao obezbjediti procitaj sta sam napisao pa ces vidjeti od kojih supaka sam to dobio nazalost para se nema a po gradu bi po tvome trebao puzeci nisam ja taj tip.ja se jos mogu snaci ima jos onih koji to cijene.igman je bio 2 puta to je sigurno a i doglodi 12 septembar kada su ustase ujebale stvar a onaj konj dao pogresnu informaciju ako te bas zanima mogu u detalje kuda,kako i gdje.ali nije ovo mjesto a ako mislis da jeste ja mogu i to da pricam jer nije moja sramota a ni greska informacija od rezervnog policajca koji je nalozio neke nase pojedince mame mu se najebem e jeli sad vjerujes gdje sam bio i sta znam i da nelupam budalastine nego istinu i nemoj da jos iznosim detalja jer ocito kontas da znam sve i da sam bio tu.o igmanu,azicima,dobrinji,doglodima,otesu itd do ovog sranja koje mi se desilo mogu ti pisati u sitne detalje i cak ko je sta pricao neke od anegdota da vidis da nisu budalastine za tebe mozda jesu ali meni nisu to je ono sto me prati i danas dan ali ja o tebi ne mislim toliko lose koliko ti mislis nego nevolim price ajmo reci gdje si mozda djelomicno bio tu i ono tvoje 9mm taj kalibar mi jos nije naskodio premal je ocito za mene i mojne takvog ponasanja.to sto sam napisao je sam da ti pokazem da nepisem ovo ili ono tj.ovako ili onako e to je istina a da ne nabrajam ljude kojisu se vodili da ih nebi niko dirao pogledaj malo u te svoje papire stvarno papirolosko stanje a onda pogledaj koliko je bilo terenaca ma neka su oni meni zivi i zdravi i neka ti se jos uvijek pojedinci kurce da su bili neko uh izvini opet pisem budalastine pa svi smo mi bili angazovani manje vise neko na terenu neko u gradu i tamo je trebalo prestaviti jedinicu i to mogu samo odabrani manekeni ma da i to je laz ti si upravu ali im nisam ja to potpisao ni dao odobrenje.ma ovo me vec smara napisao sam samo da ti pokazem da znam sve ali u najsitniji detalj i da nepisem budalastine.

  216. Gost_9991 apsolutno neprovaljuje, a i realshooter govori istinu, doduse nisu svih 5 Ceta mogli biti na istom mjestu u isto vrijeme i normalno je da se sjecanja razilaze, al potpuno nevazno. Vazno je da nisu dozvolili da nam cetnici udju u grad, da su bili uvjek na vrijeme kad je trebalo i da su svaku akciju zavrsili uspjesno. Nevazno je gdje je koji od njih bio i sto je cinio, u globalu svi su na neki nacin nasi heroji. A i manekeni su nam trebali da zbune protivnike. Pusa

  217. @9991

    Hajd’ se ti meni javi na onaj email, fino se pretstavi i onda cemo nastaviti komunikaciju i na telefon ako hoces. Sto se mene tice, ja i ne kazem da ti lazes sto se tice nekih stvari, ali ti i dalje tvrdim da si totalno fulio sto se mene tice. I dalje mislim da si me pobrkao s nekim.
    Imali smo mi manekena, cinjenica. Bilo ih je koji su i sami sebi stavljali gipsove na ruke kako ne bi isli na teren, a vodili se ko prijeratni specijalci. Nista ja to ne sporim.
    9mm je zajebancija ba, sta se lozis.

    Sto se tice kolica, ako si stvarno u njima onda ne budi glup i javi mi se na email. Ona ponuda nije suplja prica. A o nasoj “administraciji” se moze stosta reci, mada, na dan jedinice sam se o tome raspitao kod nemalo 50 ljudi i niko se nije mogao sjetiti nikoga u kolicima…

    I da…ja ti nemam nikakvih papira bolan ne bio. Nisam bio cato nikad 🙂

    Javi se na mail, ovdje ti vise ne odgovaram.

  218. Eh sto su ti BOSANCI!U belaju bolji i blizi neg rodjena braca a jel nema belaja mogu se i medjusobno svadjat.Hajd sjetite se kako se islo na metak da spasis ranjenog jarana nekad,onda se ljepo izgrlite ko braca pa ko metak na po jednu.Bice vam puno bolje nego da se tu prepucavate a da vam se neprijatelj smije.Nemojte zaboravit da je njima vase prepucavanje dusevna hrana.REALSHOOTERU STOP LAPRDATION PLEASE!Zamal da zaboravim hvala ti za info o Kuli i Zepi.:)

  219. @ 8012
    Za te informacije se prvo moras pretstaviti. Email imas.

    @ 2299
    To je tako, ali zaista ne bih da vrijedjam covjeka dok ne znam ko je. Ako se mi nismo mogli sjetiti nikoga u kolicima, to ne znaci da takav i ne postoji. Poznata nam je nasa administracija, njihova azurnost i volja za bilo cim. Ali, da ne iznosim detalje…

  220. najbolji komentar na ovu šuplju od prepiranja isluženih ratnika dade sizsa. citiram.”Gost_9991 apsolutno neprovaljuje, a i realshooter govori istinu, doduse nisu svih 5 Ceta mogli biti na istom mjestu u isto vrijeme i normalno je da se sjecanja razilaze, al potpuno nevazno. Vazno je da nisu dozvolili da nam cetnici udju u grad, da su bili uvjek na vrijeme kad je trebalo i da su svaku akciju zavrsili uspjesno. Nevazno je gdje je koji od njih bio i sto je cinio, u globalu svi su na neki nacin nasi heroji. A i manekeni su nam trebali da zbune protivnike.”
    ovo je do bola istinit komentar. ako vam na um padne da se opet raspravljate sjetite se ovoga citata…nemoj te da nam se dušmani naslađuju…pozzz isluženim ratnicima.

  221. hvala na ponudi kada su zaboravili oni koji to trebaju da pamte i da brinu o tome ma nema veze ima onih koji se sjecaju a koje nisam ni zaduzio.nadam se kao sto kaze 5800 da isluzeni ratnici vise nikada nece zatrebati hvala na ponudi i pozzzzzzzzzzzz

  222. nisam ni mislio da je uvreda mada ovu noviju generaciju boli k…. ali tako i treba neka zive a nadam se da im necemo trebati ni da ce oni prolaziti kroz sta smo mi neponovilo se kad skontam partizani su 41 imali vise veliki pozdrav za tebe i pozdravljam tvoje misljenje.

  223. odzdrav i tebi. maxuz pozdrav svim onima koji djele moje i mišljenje “isluženih ratnika”. “Isluženi ratnici” je naziv knjige koja je u pripremi, a pišu je moji ratni drugovi, policajci-specijalci. nekaq novim generacijama ostane pisani trag i od običnih smrtnika – ratnika.

  224. puna podrska od mene i svaka mu cast neka vide prvo mladi narastaji a mogu procitati one ratne vucibatine pa da se malo kurce po kafanama kada koju popiju ali prvenstveno za mlade.puda podrska od mene za tebe i tvog prijatelja i neka roka istinu pa neka pojedine i od nas zaboli ako smo grijesili POZDRAV

  225. hvala na ponudi vec sam zavrsio taj problem koji me kostao mnogo ali izgleda ima nekad srece da su neki pobjegli pa se sada sjetili hvala kao da si sve zavrsio a nadm se da se uskoro cujemo i vidimo pa ces skontati o kome se radi u svakom slucaju veliki pozdrav za tebe i ostale isluzene ratnike mada ti jos nisi ta kategorija i da te zdravlje posluzi

  226. jao Pik kud mi ti ispod noza pobjeze e tebi bi se krvi napio mamu ti seljacku a seku ti nabijem na ovaj nas cetnicki kurac kaze da joj odgovara kod vas sve skratili a mozda i tebe za dvije glave majmune.a dobro ti se seka jebe i nesmetaju joj ove gace.

  227. jebig pa sto mene neuvrijedi nego rodjenu majku pa ona kad pusi ili kad je tucam nista joj nesmeta a tebi taj dan super klopa i sad ti meni ceto a ceto te napravio a ako sam te uveijedio za Srebrenicu izvini pa to mene vrijedja vise je tamo srba zakopano nego muslimana kamo puste srece da je vas toliko zacepilo kao ja tvoju mamu pa svi bi bili radosni.zaboravio sam ti reci ti me kritikujes za sekin supak izvini ali seka ti ima extra supak nije to samo moje misljenje nego i ostalih koji su joj stavljali ali brate vrh je sto se tice pusacice pozdravi i nju i mamu klempo

  228. ma dobro ti je seka govorila jebe se pravo a tati sam rekao da ti se i mama dobro kara alal joj vjera radi guzicom Pik samo da znas.samo ti seka ima jednu manu mala joj tarifa kako se jebe valjda od mame naucila.pa budalo i tebe kad bi jebao dosao bi kao vuk iz sume ali sa buljavim ocima.pozdravi seku a mami reci da skine skljocavicu iduci put a za dogovor cu se cuti sa njima i daj ba nesto novo reci da se nasmijemo seljacino ima tastatura jos tipki i slova.

  229. Pik jesi li ti stvarno toliki balo da neznas nista drugo napisati pa mama i seka znaju mnogo vise.koji ti je to fazon jesam glup ali ti si gluplji kada ovako nesto nebulozno napises nista nisacim.pa mama ti zna vise poza u krevetu nego ti slova to je tvoja sramota.pozdravi mamu i raci neka se malo podbrije stize joj tura kurceva da je malo napunimo i oraspolozimo a seki reci da priceka i ona dolazi uskoro na red.izvini ako se ljutis i tebe cemo karati preko reda ali se bojim za tvoj vid da ti oci ne ispadnu.vidim stalno se bunis pa opalit cemo i tebe nije problem kada ti sve jebemo necemo ni tebe preskociti.pozdrav razvaljenom supku

  230. u jebem te pismena i nacitana a cetnicki kurac ce prvo da jebe tebe kao pokazna vjezba jer ti mamu nemozemo koristiti vise puta za to nije fino.izgleda da si ti retardiran i glup jer ja nisam uopste cetnik ali ti opet jebem mamu u supak a nisam ni ustasa.jebem te zato sto si ovde najgluplji pa mi nekako tebi najlakse pristaviti.ma pravo da ti kazem volim da jebem ljude a da oni to i ne kontaju.evo ti sad ne kontas ko te jebe a meni drago turam a znam da boli izvini.jebote ajde sto ti mami i seki drzim casove sexa sada i tebi ma nema veze stara prdara to sv odradi kada ti nemoze otac tu je tvoj drugi tata JA.pozdrav sinu mom

  231. Izgleda ceto da ti je sekina rupa oci osuhsila
    ne vidis dobro
    jel ti rekoh dobro pazi krv ti izlazi od muke
    a ti opet pravo u seko-cetine ruhke
    boli boli al tata te moli da nepostanes covjek
    nego crknes ko divljacka kaka
    koga nece hteti cak ni crna svraka
    sta ces crv je crv pa i on moze bit koristan necemu
    a ti??? jadan ceto ,cak i tvoje psetance povraca na te

  232. nemogu da vjerujem prvi put sam na ovom blogu i ocajan je sa komentarima a blogeru svaka cast a preporucio mi ga je ozbiljan i dobar prijatelj pa na ovom komentaru ima vise imbecila nego bilo gdje samo kad procitam zadnji komentar ovog maloumnika sve mi je jasno.Pik je ocito nasto incestom jer ovake rijeci nemoze napisati normalna osoba i treba blog zastititi odovakvih budala jer je uradjen super samo da nema ovakvih imbecila i maloumnika

  233. Gostu 4145,
    nemoj mi ovdje prosipat tvoje lijepe fazone,cetnici ovdje dolaze i vrijedjaju
    “normalne i postene Bosnjake,Muslimane”,ti mislis da im necu vratit po zasluzi???Procitaj dobro sve komentare pa mi onda “nesto prigovori”,ko je incest a ko nije.Cetima divljackim i glupim zaostalim i nerazvijenim mozgovima
    ovdje nije mjesto.A tebi ako oni odgovaraju idi po njihovim stopama mozda ce ti biti lahkse,ko cinicno ponizava bilo kojeg insana smatram ga glupim i maloumno zlim a pogotovu kad se hvali time.(((
    A vlasnik ovog bloga odredjuje ko ce doc ovdje a ko nece!
    Serif Mubarek Ramazan Olsun svim mojim postovanim Muslimanima:))))
    Da vas Allah cuva u svojim rukama,i nagradi za sva vasa dobra zasluzena djela.Amin

  234. Samo da pitam
    djeco jel vam to roditelji rade one stvari pa vas pustaju da se igrate po compu. i to samo da ih neuznemiravate, jer sudeci po ovim vasim natpisima
    UGROZENI STE SVEGA MI NA SVIJETU
    🙂
    al i razumit se vama, samo vasi roditelji mnoooooooooooooooogoooooooooo grijese kad
    nevode racuna o onom

    RP

    nego hajte vi do tatine sobe pa naucite malo vise o zivotu
    a i ljepse je vidjecete , nego PUHAT u prazno

  235. 4195 al si se malo za-je za to turska
    hahahahaha vidi se da si nepismen, nisi procitao blog od pocetka, samo gledas slike i komentarises,
    buahahahahahahahahaha
    mislis da u bosni nema srba i hrvata koji su se borili za NASU LIJEPU BiH?
    hahahahaha

  236. Sarajko znam da nisi Muslimanske vjereispovjesti,halal ti sto ovo napisa!Ovaj 4195 misli izgleda da su svi Srbi cetnici i sve ustase Hrvati.A mozda smatra da su i svi Muslimani vehabije.Eh kako je milina procitat ovo sto si napisala “NASU LIJEPU BiH”!
    Pozdrav,Selam,sve najbolje Ti zelim u ovom prelijepom momentu Ramazanskog mjeseca.

  237. Hvala Pik

    Nek ti je bericetan i lahk post i jos mnogo da ih ispostis u veselju i rahatluku sa svom svojom obitelji.

    Ovaj ceto ocito nije gradsko djete, ja jesam iz centra Sarajeva i nemam nigdje nikoga sa strane po selima, jer mi je sarajevsko porjeklo i tako sam i odgojena, da branim svoj prag. Svi su oni brdjani koji su dosli u grad poslije 45-te, naselili se, uzeli za Titina vakta djabalesku stanove, a zemlju u nedodjiji cuvali za 92-gu. Al ja se bas puno i nesekiram sta on pise, znam ga nekada im lanut i viknut i to mi halalite-oprostite, al stacu palim se ko Hepo kockica na nepravdu.
    Selam i pozdrav

  238. Da i tebi bude zivot ispunjen bericetskim mirisom mira duse kao i svima koji su ti dragi.
    A to sto ponekad viknes ovdje,ja sam jos gori od tebe,hm,kad traze ti divljaci onda i dobiju po zasluzi.Ko ih je zvao ovdje da vrijedjaju…
    Pozdrav i hairli cekamo baklave za Bajram,i to one domace.
    :)))

  239. Prede baka za svoga junaka
    prede prede a evo ti dede
    kaze deda bako ja bih rado
    pojebo sta mlado,baka kaze dedi
    dal to smrdis od starosti
    dedo puknu od jadosti
    uze gajle pa zasvira
    tugo moja dokle li cu
    smrdet ko djubrivo
    na mojem njivicu
    tccccccccccccccc

  240. Veriga bolan zar vas Turci za onih 500g nisu naucili kako izgleda
    fildzan. Izgleda da bi oni trebali da navrate kod vas na još jedno
    500god. i da ovaj put urade posao kako treba, da od vas srba naprave postene
    ljude a ne stoku. Cast izuzecima poštenim Srbima.

  241. al ste vi turci cisti a ti mala poturice da si baliskom kurcu valjala jebo bi te i sada nego si ti neka profuknjaca koju su svi jebali pa sad neznas gdje ces nego na ovaj blog valjda te oni najvise karali kupila na kredit kompjuter i ovde se tjesis ma imaju oni dilbera koliko hoces da te jebu nema veze sto si smrdulja podaperi se sto oni kazu pa te mozda neki i malo cisci jebe mada ih je malo MALA KURAVICE a ti Pik ti i neznas koji te kurac napravio pa ovde smrdis i kontas da si neko evo pa jebi ovu malu smrdulju tvoj je tip isto smrdite

  242. 4195

    A moj sinko, sta sve naprica, oliti napisa, ja jesi nam pismen i nacitan. Tvoja fabula je toliko afirmaticna, da u krajnjoj konsekvenci vrlo tesko razmatrati o pojedinim pitanjima iz tvoje biogeneze. Naucnici su otkrili da tvoje porjeklo vuce od rase Homokrkandopulosa, koja je u zadnjih 25 godina u izumiranju, pa ako vam je stalo da opstanete na planeti Zemlji podarite svoju Nebesku DNK u bazu (banku), jer vjeruj mi izumirete svakim danom u svakom pogledu sve vise i vise.I za tvoju informaciju kad sam ja gumu preskakala, tvoj tata je d…o na seljancice po Romaniji, ti nisi ni bio u planu izrode Srpskog roda.

  243. Strucna ova kurvetina “sizsa” TITO je obrazovao, a postdiplomski je izgleda radila kod Alije-balije.
    Sada je velika civija na Bošnjačkom institutu, ona i Tunjo No.1 u balinluku, kuku-lele.
    Tunjo se drzi “povjesti” poturicke, a ova nasa novo pecena balinka izgleda drma sa genetikom.
    To ti je so-called “deadly combination”

  244. Veriga – jami ga – al dobro ga jami 😀

    A za drugo poluvrijeme ne brini – samo cekamo da prvi potegnete 😉 Al nemojte ko prosli put potegli ste ga previse lose 😀
    A onda ce da bude “ko to tamo peva” 😉

  245. Zato sto su vam slabo davale zato i jeste izbezumljeni ostali pa ste silovali od beba do djevojcica 🙂 A vidim da vam jos uvijek slabo daju ove vase “zenice” – slaba fajda jaro 🙂 Nikad od vas ni **ebaca ni sviraca, samo prdite i svirate k?**cu

    A vidim i siti se javlja – njemu poseban pozdrav – glabaj ga majmune 🙂

  246. mi poturicke kurve i ne jebemo nego smrdulje ostavljamo vama a tebe bolje da je tata izdrko nego te napravio takvu nakaradnu.Pik ti si papak jer ti neznas sastaviti vise od dvije nabijem te ali u ovim gumenim cizmama.a tebi mala poturicka kurvo moji su stariji od tvojih u svakom slucaju mada si ti ogranicena da bi to razumila a ti imas problema sa svojim genima od rodjenja jer ko zna ko te napravio ali te bagljavi jebao ti su i jedino mogli jel kulturnim i normalnim nebi palo na pamet jer u tvom selu samo tako krave ako uopste razmisljaju moze im pasti na pamet.onaj jadni kljakavi tito ti dao ocu stan i ti sarajka jes al u runjama tvojim seoskim.i ti sebe nazivas sarajkom jer ko ono buraz u specijali ha ha ha stvarno si seljanka i usta si sprcala te svoje godine prst na celo i razmisli malo.a ako hoces jos kojim pojmovima da se gadjas imas Dr.Klajic jer patis od seljackog sindroma

  247. seratoru 🙂 Ulimva ti ga rojsta 🙂 Pofamflaj mi tuki nabauhauandustau

    Koje ste trebe vas dvojica 4195 i ti. Ne mozete ljecit komplekse po srbofilskim stranicama pa dodjete kod nas. Pa kad nas toliko mrzite mater vam idite odavdje da vam sve po redu….

  248. 4195,izgleda da si dugo ostao frustriran
    u tvojim tatinim gumenim smrdljivim
    rupavim cizmama, zagadjenim mikrobima opasnog virusa
    za mozaaaaaak,koji ti nije dopustio ama ni mili
    mili gram shvatit sta je bit covjek a ostat zivotinja
    generacije u generaciju.
    Samo ubistvo samog sebe i okoline.
    Tcccccccccccccccccccccccccccccccccc

  249. Veriga – bolje i pod zemlju nego sa cetnikom, sumarom i ubicom (pizdom na kraju krajeva koja se krije) u suzivot – to zapamti. A sigurno neka dodje poluvrijeme pa cemo vidjet’ kom obojci kom opanci – al prije toga bi bilo dobro da pocnes sutit’ jer si poprdljiv previse jer obicno psi koji laju od njih nema nista. A jos da ti kazem – zaprdim i Evropi ovakvoj kakva je koja je dozvolila da takva sumadija prezivljava – jebat je nadugo i nasiroko 😉

  250. Čovjek je svjestan ograničenja vlastitog znanja i vlastite nemoći pred prirodom. Nepoznavanje prirode čovjeku donosi osjetilne i emocionalne nepogodnosti. Osjetilne nepogodnosti su proizvod neposrednog bolnog odnosa sa prirodom. Emocionalne nepogodnosti su proizvod misaonog odnosa sa prirodom. Najizrazitije emocionalno stanje je strah koji je posljedica nedovoljnog znanja odnosno nemoći čovjeka da se suprotstavi prirodnim nepogodnostima. Čovjek se oslobađa nepogodnosti u granicama vlastitih mogućnosti.

    Ukoliko čovjek ne prihvati vlastitu nemoć tamo gdje je objektivno ne može prevladavati, tada formira potrebe veće od vlastite mogućnosti realizacije. Obzirom da su misli slobodne i mogu djelovati neovisno od prirode, čovjek pod pritiskom nepogodnosti uzrokovanih vlastitom nemoći i potrebom da je prevlada, formira subjektivnu ideju o prirodi i zakonitosti kretanja u njoj u obliku koji mu pogoduje. Ukoliko takva subjektivna određenja preskoče prepreke u odnosu sa prirodom, što je moguće jer često nikakva nepogodnost ne postoji u neposrednom odnosu čovjeka i njemu nepoznate prirode, čovjek se oslobađa nepogodne napetosti i prihvaća takva određenja kao stvarna.

    Subjektivna vizija čovjeku daje privid moći u prirodi što brzo i lako donosi pogodnosti koje su po svom intenzitetu identične pogodnostima proizašlim stvarnim prevladavanjem čovjekove nemoći u prirodi. Putevi prijenosa stvarnosti i iluzija su lagani i pogodni što ohrabruje čovjeka da u potrazi za većim pogodnostima nalazi izvore u svakom trenutku života. Može se reći da “čovjek koji ne zna”, odnosno nemoćan čovjek tokom svog života u nepoznatoj nadmoćnoj ili nepogodnoj prirodi stvara neograničeni broj određenja prirode, njenih djelova i prirodnih pojava u oblicima koji mu pogoduju. Takva priroda nije više nepoznata jer ju je čovjek “upoznao”, nije više nadmoćna jer ju je čovjek “pobijedio”, nije više strana jer ju je čovjek “prisvojio”. Tako je čovjek svojom subjektivnom vizijom prilagodio prirodu određenjima koja mu pogoduju, međutim takva određenja su otuđena od svoje objek­tivne biti.

  251. Evo nas dakle na početku, ali i na prvoj stepenici osobnog metafizičkog. Kada ga još provedemo kroz svoje emotivno i kao takvog doživimo, zaista smo spremni reći da u izvršitelju ima zla, da je vidljivo, da se osjeća, da je neljudsko i da je od nekuda došlo, jer je teško shvatiti ili prihvatiti činjenicu da je izvršitelj i čovjek i zlo istovremeno. Naročito nas plaši to da je ubojica i mučitelj u logoru u svojem domu “druga” osoba. Čovjek koji voli svoju obitelj, onaj koji će se poigrati sa psićem, ali istovremeno i zlo samo.

    Dakle, milijuni mrtvih ili mučenih nam ne znače ništa tako dugo dok su apstrakcija, dok su brojčani prikaz koji se odražava izvan naše emotivne sfere. Tamo nema naboja i mi “volimo” i želimo da je to upravo tako. Bože, izbavi nas od zla, ali i od prisustvovanja zlu pošto je moja zubobolja strašnija od genocida s nekoliko milijuna mrtvih tako dugo dok ne vidim smrt samo jednog od njih.

    Strada li netko naš, netko od naših bližnjih, netko koga volimo, tada se situacija mijenja pošto je uz dotičnu osobu vezana određena količina emotivne energije i najednom smo žestoko pogođeni. Jednako je loše i ako slučajno vidimo stravičan događaj. Filmska industrija živi od imaginacije i izazivanja straha u duši čovjeka, u njenim dubinama. Proda događaj, ali istovremeno dodjeljuje olakšanje u pomisli, pa to je samo film. Opet smo spašeni!

    Postoji gotovo neobjašnjiva negacija zla i događa se na zaista neobične načine. Nikako da se dovoljno načudimo ljudskoj prirodi.

  252. pik ti si momcino stvarno umobolno bice nedaj boze da te poznajemo a zalim i one koji te poznaju a ti mala poturice sekice od spec. hahahahahahaha kako si ti inteligentna zato visis na ovom blogu i trazis sa kim da pijes kafu jer nema tvog ranga ovde to su 4 godine specijalne osnovne skole bar se tako zvalo u moje vrijeme pa mozes da kenjas koliko hoces ali ni sama neznas sta

  253. 4195

    Masvaka ti cast, od mene ti je cista 5. Nek se javis na svaku. Nema ti ravna, alal ti vera.

    Ostaj mi s Bogom, u zdravlju i veselju, svakom svacije, tebi tvoje, meni moje, al za moj narod niko jos nije rekao da su zlocinci, a za tvoj vec po stoljeca se o tome prica i nalaze se novi dokazi vaseg zlocina. I jos nesto, ja sam ponosna na svog brata specijalca, a to sto si upucen u specijalne skole, vjerovatno si u njima zavrsio zanat.

  254. Sarajko znao sam da u tebi ima srca,duse i inteligencije.Ova cetnicka bagra ne zna ni sta je oprat ruke prije ni posle jela a kamo li napisat nesto pametno i kulturno.
    A za baklavu ja bih doso da je probam:)
    Ostani Sarajko sto jesi,bogastvo nije u parama vec u mudrosti i ljepoti duse.
    Selam i Pozdrav svim ljudima koji zanaju sta je tolerancija i respekt.

  255. BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN Sarajko,svim Muslimanima i dusama koje vjeruju da Bog postoji.
    Da vam Bericetli bude i sve vase zelje nek budu osvjetljene Milostivom paznjom prema svima sto nemogu provjesti ovaj dan sa svojom familijom i koji su siromasni.
    Sellam Sarajko,a baklaba tvoja je sigurno slatka i ukusna jer je dusom i srcem slozena i zalivena:)

  256. 4195, realshiter, veriga

    pametniji popusta, a glup nastavlja.
    ovo je posljednji moj komentar na ovom blogu, jer sa takvim kretenikusima, nema fajde se raspravljati, a vi nastavite, samo naprijed.

    Pik, Hvala ti na cestitkama, zelim ti sve najbolje na ovom dunjaluku, sreca nek te prati i pisemo se opet nekada kad ovi idioti odu nazad na blogove Republike Šumske.

    Selam i pozdrav

  257. Jitterbug
    Jitterbug
    Jitterbug
    Jitterbug
    You put the boom boom into my heart

    You send my soul sky high
    when your loving starts.
    Jitterbug into my brain goes a’ bang bang bang till my feet do the same.

    If something's bugging you
    if something ain't right

    My best friend told me what you did last night.
    Left me sleeping in my bed I was dreaming

    But I should have been with you instead.

    Wake me up before you go-go
    don't leave me hanging on like a yo-yo.
    Wake me up before you go-go
    I don't wanna miss it when you hit that high.
    Wake me up before you go-go
    cause I'm not planning on going solo.
    Wake me up before you go-go
    take me dancing tonight.
    I wanna hit that high
    yeah
    yeah.

    You put the grey skies outta my way

    You make the sun shine brighter than Doris Day.
    You turn a bright spark into a flame

    My beats per minute never been the same

    ‘Cause you're my lady
    I'm your fool
    it makes me crazy

    When you act so cruel.
    Come on baby
    lets not fight
    we'll go dancing
    everything will be alright.

    Cuddle up baby
    Move in tight
    well go
    Dancing tomorrow night
    It's cold out there
    But ‘it's warm in bed
    They can dance
    We'll stay home instead
    Wake me up before
    You go-go
    don't leave me
    Hanging on like a yo-yo. . .
    Wake me up before
    You go-go
    don't leave me

    Hanging on like a yo-yo. . ..
    Hang hanging like a yo-yo-yo-o
    Ooooooooooohj

  258. Hej ceto izgleda da ti se k**** skroz raspao od smrada
    A bradica od usi pada
    mozak ti je jos od rodjenja zagadjen mikrobima
    da mu samo smrt moze bit spas
    hos malo rakije da ti bude laksije
    podnijeti muku
    zahvali se vuku
    i cetnickom jadu
    zasto si na padu
    vec od kolevke
    muke ti velike
    mozak lose radi
    pa iz kose vadi
    vaske i gnidice
    nema sapunice
    sto ti moze oprat
    taj isranii mozak
    koji ne vidi
    cime da se stidi
    sta ces nema tebi leka
    i do pamti vjeka
    smrad i glad
    su tvoj najveci jad
    krv ti iz ociju visi
    ti covijek nikad bio nisi
    niti ces ikad biti
    zivotinjo slijepa
    koja nema mira
    i kad violina svira

  259. Pike, ba, ili je, mozda, pravilno Piche, (to ti je, k'o biva, vokativ od Pik)!
    Kako bi bilo da malo svratis do kakve osnovne skole u najblizem selu, ako ti nije suvise tesko da pjesacis nizbrdo satima, pa da uzmes nekoliko stotina casova iz maternjeg jezika?

  260. joj Pik koji si ti papak pa tebe nemoze ni rodjena majka da voli a jebo te ona organizacija koja ti je poklonila komp.seljacino u prevodu (kompjuter) kupis malo krede seljacino i kurcis se ovde ako smatras time ovo je cisto provaljivanje aj citaj svoje komentare i odvaljuj se od njih papcino

  261. Shiteru mora da te crvi i vaske svrbe
    pa ti mozaaaak rupice prazne
    virusima kojima nema lijeka
    vjekovima tece cetnicko smece
    koje nikad shvatiti nece
    sta je covjek i sta je insan
    sta je bit divljak i zli krmak
    tako da zagadjenom primitivnom smradu
    crvici setaju i po mozgu
    a i u svoju smrdljivu bradu

  262. Pik zao mi te sto si stao sa odrastanjem ali nebrini imaju ustanove za to ili da damo na tv kao ono 1415 pozovete i darujete odrasloj osobi koja je retardirana operacija je moguca ali uspijeh sigurno nije ali bar da pokusamo.PA BRATE KAKO DA TI POMOGNEMO KA TI SE STARA KARALA SKIM JE STIGLA USPJELA JE I CRNACKI KURAC DA PROBA JER VIDIS DA TE NIKO NE RAZUMIJE TE PJESMICE SU RETARDIRANE.popricaj sa mamom mozda ti ona neke stvari objasni ako moze da te gleda jer ko zna od kojeg si to kurca povukao znam da ti je mama i moj povukla.BRATE JESI GLUP ALI NEVIDJENO JA TO JOS NISAM SREO.pisi nam jos jer si poucan pravo nedao bog nikom

  263. Vozdra,negdje na ovom tvom blogu sam pročitao da si me nazvao her flik,
    nije me nikad niko za 4 godine tako nazvao tako da ja mislim da lijepo prepričavaš
    događaje iz jedinice…volio bih da nije tako i da si me uvjerio u to …
    Pozdrav saborće

    Sudo F.
    PRVA ČETA DRUGI VOD

  264. 4195, normalno da tvoj mozaaak ispunjen rupicama i zagadjenim virusima vec u majcinom stomakuuu nemozeeee da razumijeee govooor koji ima logikeee i istineeee tako da ti ceto prljav mozaaak ne funkioniseee…
    Ps
    Vaskice i smrad u bradici ti ometaju vid,toliko ih imas da ti niko normalan nemoze pric,vec samo have.

  265. Pike, ba, dedera, guzice ti, prosetaj do kakve skole, zamoli nastavnika maternjeg jezika da ti da nekoliko stotina casova, pa da mozemo i mi da uzivamo u tvojim esejima! Ovako ne mozemo da skontamo sta je pisac “stio” da ka'e pa je sav uzitak citanja prepusten samo tebi.
    PS
    Posipu ga loma!

  266. I TEBI SINKO KADA PISES VELIKIM SLOVIMA KRETENU TO PARA USI.pa jeli to vas specijalaca toliko bilo ili vas je toliko malo ostalo znam za one manekene mozda se poznajete iz grada kombinezon i pistolj za pasom kao kauboji ratovali po centru sa kokama koji je to vod izgleda isti

  267. Nije Vili otisho bolan.Isho je s nama na Poljine.Znachi u maju je josh sjedio u bazi.:)Imao sam shtelu pa sam chesto puta spavo u Vilijevoj sobi s djevojkom.
    Chesto puta smo pili kafu skupa iz one plave dzezve.Sjecham se da si visio na onom crvenom telefonu.Sjechash se onog malog shto je skinuo gips s noge nozem i otisho u deblokadu?

  268. Dobar sam paša moj,šta ima.
    Vili je otišao u M.I.P. ,nisam siguran kada ali je to bilo otprilike kad sam ja prešao u ćetvrti vod,otprilike kad je i Meša postao k.čete.
    Možda sam malo pobrkao datume…prošlo je puno od tada.
    Sjećam se vrlo dobro,gipsa a i ranjavanja tog istog momka na deblokadi i plave džezve i crvenog telefona…
    Tad mi je žena bila trudna zato sam visio na telefonu…
    Vozdra paša moj.

  269. 4195,mora da si slijep pa koristiš NARRATOR,ko Saša Matić pa ti para uši.
    Smanji malo ton na kompjuteru pa neće parat a što se tiće toga imal nas i koliko nas je ostalo da ti kažem paša moj ima nas MAŠALLAH a ima i podmlatka ako zatreba tako da ne treba da brineš .Ko ti je kriv što se ti nisi mogo kurčit i vodat koke po gradu tako ti grah pao ,nije bilo lahko ni vama u civilnoj zaštiti.
    Valjalo je onolike rovove iskopat i podijelit onoliko humanitarne pa malo je prodavat na jacapi pa malo šverca kroz tunel i.t.d.
    Jebi ga 4195 nije ti bilo lako.

  270. Drago mi je da si dobar Sudo,hvala bogu.Ja sam ispalio,to vech znash.(legalno)Proshle godine nekako u ovo doba sam dolazio u posjetu.Naletio na blog i eto povuklo me malko.Uspio sam okupit neshto stare raje pa smo bili kod shefa na vikendici,posjedili malko…Zao mi je shto te nisam vidio al eto mene opet uskoro,ako bog da.Pozdravi sve redom i vajchu se lave.

  271. to sto pitas sta znaci CCCC je kada ti utrpamo i cudimo se koliko jos moze da ti stane nebudi glupa a joj braco ovih smekera specijalaca kurce se i pisu kao da su oni sve odradili sreca pa niste svugdje dolazili nama je bilo lakse odraditi nego gledati vase vecinom smjesne akcije

  272. ma jebao je ko stigao zato sve zna ako je to po njoj tacno sta ti dodje Ismet Popovac ako neznas koje raspitaj se malo to su tvoji pravi korijeni to svi u tvojoj okolini znaju vidjeces da sam upravu mada on nije seljak od covjeka kao ti nego jedan pismen covjek

  273. Realshitu jest ti ga shukno ovaj 6616:))))))))))))) ochi su ti stale!hahahhaha Eh eto ti sad pa se ibreti.A ja bi te volio srest nedze nako u charshiji da te napucam nogom u dupe da poletish i nako jednom shamarom da dobijesh lagani potres mozga i josh bi ti brnjicu stavio da prekinesh lajat ko pashche.Onda bi mogo samo cvilit ko shtene.Josh bi ti tetoviro na chelu slovo s da svak zna da si seronja.

  274. Ne znam ko je taj Izmet, Amukice. Nema teorije da me mozes srest’ u charsiji. Tamo mores srest’ samo svoju nenu pa nju napucaj nogom u dupe, svome babi stavi njicubr, a seki istetoviraj slovo k da svi znaju da je kurava.
    Meni ga samo mozes positipu, zajedno sa Pikom i sizsa.

  275. Zbunit si ti odavno kretenu a vidim i slovo”H”te opasno zeza.Kao shto rekoh”zelen si ti josh” al nadoch chesh a do tad odmaraj.Nechu ti vishe pisati,nema potrebe,skonto si ti i sam da si nula.Meni je zabavno kad ti lajesh na sva usta.Shto moj babo kaze”Pashche laje na chak i na vladiku”!Hajd u pizdu materinu i nek ti je hajirli!:)

  276. amukica,pik vama je isto Ismet jebao mamaru a mudonje ste vi nekog napenaliti da cvili pa mamu vam jebem mama vam u krevetu zavija ko sirena kada joj ga utjeram a glupi ste ko pascad izvinjavam se psima lutalicama i rasnim psima jer se nemogu porediti sa vama oni imaju kako tako porijeklo a ti specijalac si kurac moj ziv i lazes ko i ovi ovde

  277. E, jesi mu ga vikn'o, Amukice, svaka ti cas’!
    Nemoj se, ba, tol'ko palit’! Treba da znas da nije vazno kol'ka su ti muda, nego kol'ka ti je ona stvar. Vjeruju ti svi da ti imas vel'ka muda, al’ koja ti korist od toga?
    Sipu racku i uzivaj!

  278. pa hamukica kada je cijela prva ceta skakala po tvojoj seki sto se ljutis kad i ja se malo ogrebem.ali uplasio si me znam ja vas iz rata bili ste mudonje do bola a tebi 1805 da kazem da sve sto znam naucila me tvoja mama pa i prvi sex jebiga radodajka

  279. amukica pa ko ti je kriv sto nemas muda i djeca se mogu igrati klikera.izvini nisam ja kriv sto ti je mama ravaku to vam je famelijarno nemoj se ti ljutiti to vam je u krvi.znas kako kazu kakva majka takva i kcerka.ajde jebo ga ti pa gdje bi mi trpali a i ta slicica ti je prava mozes i nju nataci na taj svoj klingerit ovaj skraceni kurcic.mudonja prve cete ja lazi ha ha ha ti si mozda isao u specijalnu skolu.pa bolan samo se provaljujes neko cete nalupati radi laznog prestavljanja a jos vise radi kurcenja

  280. Ponore,
    ja mislim da bi bilo pošteno da konačno završiš s ovim jer…blog ti izgleda kao napuštena kuća: jedni u nju svračaju kako bi obavili veliku ili malu nuždu, drugi kako bi ubrizgali dnevnu dozu, a treći….
    Ovdje, nažalost, već dugo ne stanuju razlozi zbog kojih je vrijedilo dolaziti. Ipak, dolazila sam redovno…s vremenom sve rjeđe. Sada…prođu i dani a da se ne sjetim….Očigledno je da više ne želiš pisati. Zato, ugasi svjetlo i zaključaj kuću! Uradi to, prije svega, iz poštovanja prema samom sebi, ali i zbog onih koji su ovdje dolazili sa najčestitijim namjerama.

    S iskrenim poštovanjem,
    Katarina

  281. MA MENI NEZGODNO PRICATI KAKO SAM VAS NAPRAVIO A BOLJE DA SAM IZDRKAO MOJA AMUKICA A KRETEN STAVIO DA SE VIDI KOJI GA JE KURAC NAPRAVIO PA BRATE VIDIM DA ZNAS SRPSKI CIM SI STAVIO GRB KOTROMANJICA.NAEMOJ DA BRINES ZA MAMU STARA JE ONA RAVAKU MOZE NAS JOS STATI AKO HOCES MOZES I TI NIJE ONA GADLJIVA STARA SKOLA KURVI VIDIM I SEKE TI DOBRO PODUCAVA MISLIM I NA RODICE CISTILE NAM PISTOLJE CITAV RAT NEBRINI IMAT CE RATNI STAZ A MAMA ZLATNOG LJILJANA DA NIJE NJE OSTALI BI BEZ SNOSAJA A IONAKO GA PICKE DOBIJAJU.POZDRAV MOJ AMUKICA

Komentariši